Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Żółtka najcenniejsze

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2013-03-31, 20:22:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Nie, tylko karmili podłą algą i nic więcej.
Teraz będą tabletki z jajek robić, bo ludzie się tak przyzwyczaili do łykania pigułek, że normalne jajko nie, tylko susz muszą z fiolki pobierać.  :lol:

renia

No bo jajko trudno połknąć... :? 8)

RG

Mam nadzieję, że za kilka lat jeszcze będą jajka normalne w sprzedaży???

renia

Jeśli nie to założymy optymalne hodowle... :D Chyba tego nie mogą zakazać... :roll:

Zyon

Cytat: renia w 2013-03-31, 20:44:35

"Prof. Frank B. Hu twierdzi, że spożywanie dwóch, a tym bardziej trzech i więcej jajek dziennie jest szkodliwe. Przyznaje jednak, że jest to jedynie jego przekonanie, bo nie ma na to jednoznacznych dowodów wynikających z badań"...

Cały tekst: http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,13658962,Naukowcy_wiedza__ile_jajek_mozemy_zjesc_bezkarnie.html#LokKrajTxt#ixzz2P93O1EFr

Naukowcy "widzą"... z przekonania... :?
Slowem, bysty obserwator  8) Po co ksiazki jak mozna obserwowac...  :lol: To teraz taki trend "naukowy"
Work Buy Consume Die

RG

Cytat: renia w 2013-04-01, 19:18:25
Jeśli nie to założymy optymalne hodowle... :D Chyba tego nie mogą zakazać... :roll:

Mam nadzieję, że tego nie zrobią...

Z drugiej strony kto pozwolił ludziom ciągle poprawiać przyrodę??? Ciągle poprawiają i ciągle im nic z tego nie wychodzi po za coraz większym zagrożeniem dla życia człowieka...

administ

A co stoi na przeszkodzie?  :roll:
Teraz chłopu nic nie wolno przetwarzać w gospodarstwie, więc i jaj nie będzie, tylko tabletki z jajec kupowane w aptece...  :lol:
Apteki powinni przemianować na "suplemenciarnie".  8)

RG

Cytat: admin w 2013-04-01, 19:22:34
A co stoi na przeszkodzie?  :roll:
Teraz chłopu nic nie wolno przetwarzać w gospodarstwie, więc i jaj nie będzie, tylko tabletki z jajec kupowane w aptece...  :lol:
Apteki powinni przemianować na "suplemenciarnie".  8)

Napiszę krótko... szlak mnie trafia jak słyszę takie informacje o poprawianiu przyrody...

Zyon

W ameryce surowego mleka nie da sie kupic, bo jest to zabronione.
Work Buy Consume Die

RG

Cytat: Zyon w 2013-04-01, 19:24:42

Właśnie tego się przestraszyłem jak usłyszałem o tych jajkach i od razu przyszło mi to do głowy, że wcześniej czy później nie będzie można kupić normalnego jajka...

renia

Cytat: Zyon w 2013-04-01, 19:20:09
Cytat: renia w 2013-03-31, 20:44:35

"Prof. Frank B. Hu twierdzi, że spożywanie dwóch, a tym bardziej trzech i więcej jajek dziennie jest szkodliwe. Przyznaje jednak, że jest to jedynie jego przekonanie, bo nie ma na to jednoznacznych dowodów wynikających z badań"...

Cały tekst: http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,13658962,Naukowcy_wiedza__ile_jajek_mozemy_zjesc_bezkarnie.html#LokKrajTxt#ixzz2P93O1EFr

Naukowcy "widzą"... z przekonania... :?
Slowem, bysty obserwator  8) Po co ksiazki jak mozna obserwowac...  :lol: To teraz taki trend "naukowy"

Naukowcy mają "naukową intuicję", a ta jest zmienna ...jak zaobserwowałam... 8) :lol:

renia

A pasteryzowane jest szczególnie szkodliwe... :?

http://nandi.pl/index.php?go=art_pij_mleko

administ

I bardzo dobrze, bo mleko surowe może być groźne dla życia!  :evil:
Jak się ma pecha to można choćby gruźlicę złapać lub inne paskudztwo, co ginie w pasteryzacji.  :D
Ale są takie "kozaki" surojedki-hanniusie, co to wiedzą lepiej, więc szkoda słów.  :lol:

renia

Cytat: RG w 2013-04-01, 19:20:26

Z drugiej strony kto pozwolił ludziom ciągle poprawiać przyrodę??? Ciągle poprawiają i ciągle im nic z tego nie wychodzi po za coraz większym zagrożeniem dla życia człowieka...

A skąd ludzie mogą wiedzieć czy Pan Bóg znał się na biochemii? 8)

administ

Cytat: renia w 2013-04-01, 19:30:36

A pasteryzowane jest szczególnie szkodliwe... :?

http://nandi.pl/index.php?go=art_pij_mleko

O właśnie, właśnie, o takich mi chodziło!  :D
Jak pięknie potrafią "udowadniać", że "białe jest białe, a pasteryzowane do bani" ...  :wink:
Każde mleko jest do bani. Znaczy dla cieląt - niezbędne do życia, a nie człowieka.

RG

Cytat: renia w 2013-04-01, 19:32:23

A wiara? co oni boga w sercu nie mają? Ufają księdzu więc tym bardziej powinni bogu przecież :D

administ

Chociaż muszę to napisać zgodnie z prawdą: mleko zsiadłe z młodymi kartoflami i koprem jest zdrowe na diecie wysokowęglowodanowej.  :?

renia

Cytat: RG w 2013-04-01, 19:34:29
Cytat: renia w 2013-04-01, 19:32:23

A wiara? co oni boga w sercu nie mają? Ufają księdzu więc tym bardziej powinni bogu przecież :D

Poganie jedni... :evil: :twisted: :lol:

RafałS

A propos mleka... http://youtu.be/FEgc6Jk_n4M:? co wrażliwsi - nie oglądać)
Niektórzy hamerykanie zalecili już przez drut mleko.  :wink:

Radzio

Cytat: RafałS w 2013-04-01, 12:03:26
A tak dla jaj.  :)

A mnie się jawi, że po to aby... podłymi algami móc je karmić. ;) :D
No a jeżeli nie kury, to chociaż ludzie żeby sobie podjadali. ;) Bo tego "towaru" w eko-sklepach w bród.