Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Miesięcznik "Optymalni"

Zaczęty przez renia, 2013-04-09, 11:20:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

To, co nam nieodpłatnie udostępniono. :) Z autentyczną uwagą i zrozumieniem na tyle,
że postanowiłem styczniowy numer odebrać osobiście z Jaworzna, to jest przecież po drodze do Mikołowa. :D
  Mam już wnioski, ale to dopiero jest długaśna opowieść, niestety pełna patosu i nijak tego wyplenić. :D  Może nawet dłuższa niż sam artykuł, o którym wiem tyle, że z głębokiego źródła pochodzi.
  Artykuł to hit tego roku, niemniej jednak prezentowany z całości fragment, który jest dostępny na internetowej stronie OSO, prezentuje... dalej we wnioskach. :) 

Radzio

Cytat: admin w 2013-10-27, 09:10:00
Otrzymałem mailem i zamieszczam:

...
    Prosimy o wpłacanie należności w wysokości 1000 złotych, pokrywającej koszt podróży, hotelu ze śniadaniami oraz biletów na pociągi i bilety wstępów do muzeum na powyższe konto: Bank Zachodni WBK  22-100 Chełm ul. Lwowska 8/10.
Nr konta: 19 1500 1373 1113 7005 3670 0000.
Maria Wróblewska
Ruda-Kolonia 22
22-110 Ruda-Huta
    Naszymi zaproszonymi specjalnymi gośćmi będą: pani docent doktor Ewelina Małanicz, sympatyczna zasłużona lekarka optymalna ze Lwowa oraz pan Marek Konopka, laureat "Konkursu Optymalnych Serc".
Łączę pozdrowienia, pozostaję do usług i do miłego spotkania w Szwajcarii.
Zofia Kuzioła.

Cytat: admin w 2014-01-08, 15:51:47
W styczniowym numerze:

... Opłatę za wycieczkę, w wysokości 1 200 złotych, proszę wpłacać, możliwie najwcześniej, na powyższe konto: Bank Zachodni WBK 22-100 Chełm ul. Lwowska 8/10 Nr konta: 19 1500 1373 1113 7005 3670 0000 Maria Wróblewska Ruda-Kolonia 22, 22-110 Ruda-Huta. Naszymi zaproszonymi gośćmi będą tym razem reprezentanci OSO: Pan Prezes Bogdan Tkocz z małżonką i Małgorzata Jany oraz laureatka konkursu Optymalnych Serc, pani Maria Wojtylak z Łodzi oraz dwóch dzielnych uczestników forum.dr-kwasniewski.pl ...

Zofia Kuzioła

+20%

jukor

Jakieś ukryte koszy? Czy własne?

Radzio

Cytat: Malgosia w 2013-07-12, 08:06:54
Cytat: admin w 2013-07-03, 14:31:27
Może kto archiwum chce uzupełnić?
Proszę:

Uprzejmie informuję, że Prezydium Zarządu Głównego Stowarzyszenia podjęło Uchwałę dotyczącą zmiany ceny miesięczników OPTYMALNI z lat 2011 i 2012. Zmianie ulega cena sprzedaży miesięcznika OPTYMALNI z roku 2011. Ustala się cenę 1,00 zł za jeden egzemplarz miesięcznika od stycznia do grudnia 2011 roku. Całkowity koszt rocznika 2011 wynosi 12 zł + koszt przesyłki 13 zł (paczka). Natomiast miesięczniki OPTYMALNI z roku 2012 będą sprzedawane w kwocie 2,80 za 1 egz. Całkowity koszt rocznika 2012 wynosi 33,60 zł + koszt przesyłki 13 zł (paczka). Jest również możliwość sprzedaży pojedynczych egzemplarzy miesięczników z 2011 i 2012 roku. Zamawiający będzie pokrywał koszt wysyłki wg obowiązującego cennika Poczty Polskiej.
Pozdrawiam. Gosia Jany.

Dlaczego powyższej, ważnej informacji nie zamieszczono w "Optymalni"? Pytanie do Przewodniczącego RN!  :?

Bardzo dziękuję.

Radzio

Cytat: Zyon w 2013-08-03, 16:33:22
nie sadze. im wszystko jedno aby co bylo do paszczu wpakowac

Podręcznikowe korytko.

renia

Dostałam dzisiaj styczniowy numer... :D Już do skrzynki codziennie zaglądałam, bo wiedziałam, że inni już mają...Pewnie coś podpadłam, że mi na końcu przysyłają... :roll: :lol: :wink:  Ale pewnie za to mam więcej.  :wink:  Już widzę relację z Konferencji z Łazisk... :D

Teresa Stachurska

renia

Tak się zapowiada (sądząc po obrazkach i tytułach 8)) :D Od piątku będę miala czas na czytanie. To będę komentować na bieżąco... :roll: :wink:

administ

renia

Przepisy bardzo podwyższają atrakcyjność czasopisma... :D Co by to było gdyby w miesięczniku o zdrowym odżywianiu nie było przepisów na optymalne dania? :shock: :lol:

administ

Jo, szkoda, że Misia nie wysyła przepisów, byłoby wreszcie profesjonalnie.  :D
Ale Misia ma cały dom na głowie, Teściów, męża i syna, że o Bartusiu i Miećce nie wspomnę, bo rybkami zajmuję się ja, to nie ma czasu na pierdołki...  8)

renia

Ale, żeś nam dołożył... :? nie jest profesjonalnie... :(

administ

Jasne, że nie, ale to moje prywatne zdanie, którym przejmować się nie trzeba.  :D

administ

Cytat: renia w 2014-01-14, 08:07:58

A Ty tam dajesz przepisy?  :shock:
Nie wiedziałem, bo nie zwracałem uwagi na autorstwo!  :?

renia

Cytat: admin w 2014-01-14, 08:14:08
Cytat: renia w 2014-01-14, 08:07:58

A Ty tam dajesz przepisy?  :shock:
Nie wiedziałem, bo nie zwracałem uwagi na autorstwo!  :?

Nieraz były..."super profesjonalne" tak bardzo, że aż telefony dostawałam z uwagami, że nie wolno pomidora łaczyć z ogórkiem...nie wiem jaka kara za to grozi... :? :lol:

administ

Akurat na diecie wegetariańskiej albo typowej, mieszanej z przewagą rafinatów, łączenie produktów ma bardzo istotne znaczenie, ale na Diecie Optymalnej - nie.  :D

renia

Cytat: admin w 2014-01-14, 08:08:56
Jasne, że nie, ale to moje prywatne zdanie, którym przejmować się nie trzeba.  :D

Przeważnie najwięcej krytykują ci, co nic nie robią. Ale to nie dotyczy Ciebie. Tyle potraw optymalnych zbilansowanych co narobiliście, to niekt Wam nie dorówna...

administ

Ja tam w każdej chwili mogę się zaprezentować na początek w 10-ciu godzinnych odcinkach programu telewizyjnego, bo ludziska przestali czytać, a tylko gapić się lubią.  8)
Jest tylko kilka ale...  8)
I program musi być autorski...  :D

renia

Najważniejsze w tych programach jest to, aby zgodę na nie dali, aby pozwolili, bo komuś one mogą być nie na rękę... :roll:

administ

Najważniejsze, że nie muszę, ale mogę.  :D