Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Miesięcznik "Optymalni"

Zaczęty przez renia, 2013-04-09, 11:20:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 09:27:30
Takie poważne periodyki zostawiam poważnym czytelnikom :lol:
A rozdzielanie ciała i duszy medykom i filozofom.
Życie to strumień energii, spróbujcie rozdzielić strumień, tak, by nadal był strumieniem ;)
Hehe no wlasnie, co mozna powiedziec jak sie nie ma nic do powiedzenia? Wysmiac ino zostaje  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: renia w 2014-10-20, 09:22:47
Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 09:06:51
Cytat: renia w 2014-10-20, 08:38:59
Cytat: Zyon w 2014-10-20, 08:20:32
Cytat: Gavroche w 2014-10-19, 21:43:05
Cytat: MariuszM w 2014-10-19, 21:35:40
Cytat: Gavroche w 2014-10-19, 15:24:37
Cytat: admin w 2014-10-19, 15:22:15
Problem w tym, że nie wiadomo, jak ten koń wygląda, bo to tylko przepływ prądu między synapsami!  :shock: :?
Jaki przepływ, takie widzenie niestety...  :wink: :lol:
Brawo!
Buddyzm się na tym opiera :D
A Zyon ciągle jakiejś prawdy chce :lol:
Jakiej prawdy, czyjej prawdy?
gowno prawdy...;) taka jest naj najprawdziwsza i zyciowa ;)
Koniec końców to gówno i proch zostaje :D
W ostatnim Nieznanym Swiecie jest ciekawy artykul o badaniach pani prof  Lidii Stawowskiej i jej ostatni artylul przed smiercia. Nie pamietam dokladnie, bo nie mam pod reka ale napisala cos takiego, ze postrzeganie zycia swiadomosci przez pryzmac wylacznie fizycznej cielesnosci jest bardzo plytkie i przyziemne a do tego kompletnie bledne :D Cialo to pojazd chwilowo zasiedlony przez cialo energetyczne bedace nosnkikiem swiadomosci i podswiadomosci :D

Coraz więcej jest takich twierdzeń...
Coraz więcej jest bzdur na świecie, to fakt. :lol:
Dwa pytania:
Gdzie ta świadomość sobie spała, gdy nie było ludzi?
Dlaczego rozdziela się nieświadomość, podświadomość, świadomość i nadświadomość, choć to tylko różne stopnie ważności przepływu elektronów?

Platon już pisał, że ciało jest tylko pojazdem duszy...
Platon to sie nawet troche zapedzi, z ta idea jako oddzielnym bytem.....ale faktem jest ze od dawna formulowano takie teorie.
A dzisiejsze szkielko i oko troche nas de facto cofa przed starozytnych.....no bo duszy nie widac to znaczy, ze jej nie ma, pradu i grawitacji nie widac ale sa.
I badz tu madry co na to mowi logika  :lol:

A paru naukowcow noblistow postulowalo, zeby w rownaniach uwzgledniac cos takiego jak "duch" tylko trudno to bylo zdefiniowac.
Work Buy Consume Die

renia

:lol:

DUSZA I CIAŁO NA PLAŻY

Dusza na plaży
studiuje podręcznik filozofii.
Dusza pyta ciała:
- Kto nas związał razem ?
Ciało mówi:
- Trzeba opalić kolana.

Dusza pyta ciała:
- Czy to prawda,
że nas wcale nie ma ?
Ciało mówi: - Opalam kolana.

Dusza pyta ciała:
- W tobie czy we mnie
zacznie się umieranie ?
Ciało się śmieje.
Opaliło kolana.

Anna Świrszczyńska

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 09:33:56
Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 09:27:30
Takie poważne periodyki zostawiam poważnym czytelnikom :lol:
A rozdzielanie ciała i duszy medykom i filozofom.
Życie to strumień energii, spróbujcie rozdzielić strumień, tak, by nadal był strumieniem ;)
Hehe no wlasnie, co mozna powiedziec jak sie nie ma nic do ? Wysmiac ino zostaje  :lol:
Co można powiedzieć o mózgu, a zwłaszcza o umyśle, który jest nadal zagadką dla najtęższych głów?
Można cytować tylko cymbałów, którzy nic nie wiedzą, a usiłują szufladkować swoją niewiedzę ;)
Ci, co coś wiedzą, raczej się nie wychylają, bo po co gadać po próżnicy?
W Strażnicy też mają kadrę naukową, która twierdzi, że na Wenus są dinozaury...
Jaki poziom czytelników, takie artykuły, większość ogląda Kung Fu Pandę i Rozmowy w Natłoku :D

Zyon

No ale dlaczego wszystkich automatycznie rownasz do wszystkich?

Chcesz powiedziec, ze naukowcy, ktorzy pisza ksiazki to cymbaly piszace z potrzeby epatowania swoja niewiedza?
Uogolniasz i generalizujesz ale pamietaj, ze chocbys sie wykazal absolutnie nieskazitelna logika, to jezeli przeslanki sa do dupy to i wnioski rowniez ;)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 10:25:28

Chcesz powiedziec, ze naukowcy, ktorzy pisza ksiazki to cymbaly piszace z potrzeby epatowania swoja niewiedza?
Uogolniasz i generalizujesz ale pamietaj, ze chocbys sie wykazal absolutnie nieskazitelna logika, to jezeli przeslanki sa do dupy to i wnioski rowniez ;)
Jedno słowo: kasa :D

Teresa Stachurska

Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie :)   Nie darmo od kolebki?

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 10:40:58

Dwa slowa: pie...sz bzdury  :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:09:20
Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 10:40:58

Dwa slowa: pie...sz bzdury  :D
Oczywiście, jak zwykle :D
Bo tak naprawdę piszą za dobre słowo, poklepanie po plecach i taką zwyczajną, ludzką chęć, żeby ta wspaniała wiedza trafiła pod strzechy  :lol:

Gavroche

Cytat: Teresa Stachurska w 2014-10-20, 11:02:29
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie :)   Nie darmo od kolebki?
Aż po grób :D
Bo kto by chciał wierzyć, że zjedzą go robaki, razem z tą świadomością ;)

Zyon

No prosze cie, nie wiem skad u ciebie ta sklonnosc do tendencyjnego generalizowania i uogolniania.......no wszyscy to jeden roj i motywacje te same, kasa i koniec. Ty te z masz takie same jak wszyscy tutaj? Bo moje sa z pewnoscia inne, i co teraz?  :D
Taka rozmowa rzeczywiscie do nikad nie zaprowadzic. Dla Adaska wszyscy to platni trolle na przyklad, oprocz niego oczywiscie, piszesz za kase? :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:35:59
Zauwazylem, ze lubisz krytykowac, potepiac w czambul i wysmiewac ksiazki, teorie czy sprawy, ktorych nie znasz, nie czytales, nie zbadales ale po prostu ich nie lubisz czy nie popierasz etc :D
Maniek ci kiedys wytnkal, ze jedziesz po Witoszkowej choc nawet nie przeczytales jej ksiazki  :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:36:08
No prosze cie, nie wiem skad u ciebie ta sklonnosc do tendencyjnego generalizowania i uogolniania.......no wszyscy to jeden roj i motywacje te same, kasa i koniec. Ty te z masz takie same jak wszyscy tutaj? Bo moje sa z pewnoscia inne, i co teraz?  :D
Taka rozmowa rzeczywiscie do nikad nie zaprowadzic. Dla Adaska wszyscy to platni trolle na przyklad, oprocz niego oczywiscie, piszesz za kase? :D
Z mądrości życiowej :D
Oczywiści, że piszę za kasę, siedzę w pracy, licznik bije, a ja sobie piszę.
Ty nie?

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:38:15
Zauwazylem, ze lubisz krytykowac, potepiac w czambul i wysmiewac ksiazki, teorie czy sprawy, ktorych nie znasz, nie czytales, nie zbadales ale po prostu ich nie lubisz czy nie popierasz etc :D
Maniek ci kiedys wytnkal, ze jedziesz po Witoszkowej choc nawet nie przeczytales jej ksiazki  :D
Wytknął, a teraz przyznaje rację  :lol:
Ty też kiedyś zmądrzejesz, mimo, a nie dzięki, czytaniu bzdur rodem z Pani Domu ;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:39:22
Ty nie?
Znaczy sie placi ci ktos za pisanie? Bo wiesz, zaraz Adasko napisze donos do admina, zes platny troll :D
Ja pisze zupelnie za darmo, i za darmo dziele sie ta wszelka moja madroscia, zupelnie za free :D
I to wszystko z jednego konta  :shock:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:42:30
Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:38:15
Wytknął, a teraz przyznaje rację  :lol:
Ty też kiedyś zmądrzejesz, mimo, a nie dzięki, czytaniu bzdur rodem z Pani Domu ;)
Przepraszam cie ale zaczynasz pewexowac :D
Wytknal ci fakt, a czy przyznal racje to insza inszosc :D
Jedno nie musi stac w sprzecznosci z drugim.

A czy kiedys zmadrzeje to nie wiem, bo jak ty w takim wieku jestes taki madry to dla mnie juz chyba za pozno  :?
Work Buy Consume Die

administ

W rozpatrywaniu tego zagadnienia należy zastanowić się nad tym, czy przypadkiem wszystko co żyje ma duszę?  8)
A przypomnę, że do niedawna niektórzy twierdzili, że nawet kobiety jako indywidua nieczyste, niepełne, skłonne do grzechu i występku, ponoć duszy nie miały.  :wink: :mrgreen:
Wielu nawet dziś jest skłonnych tak twierdzić.  :?

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-10-20, 11:48:53
Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 11:39:22
Ty nie?
Znaczy sie placi ci ktos za pisanie? Bo wiesz, zaraz Adasko napisze donos do admina, zes platny troll :D
Ja pisze zupelnie za darmo, i za darmo dziele sie ta wszelka moja madroscia, zupelnie za free :D
I to wszystko z jednego konta  :shock:
Nieprawda, że piszesz za darmo.
Pracodawca płaci Ci za to, co należy do Twoich obowiązków, a nie za pisanie z nami :D
Możesz to oczywiście nazywać inaczej, ale prawda jest jedna ;)
Ja okradam sam siebie i mam na to pozwolenie :D

Zyon

Cytat: admin w 2014-10-20, 11:51:46
W rozpatrywaniu tego zagadnienia należy zastanowić się nad tym, czy przypadkiem wszystko co żyje ma duszę?  8)
A przypomnę, że do niedawna niektórzy twierdzili, że nawet kobiety jako indywidua nieczyste, niepełne, skłonne do grzechu i występku, ponoć duszy nie miały.  :wink: :mrgreen:
Wielu nawet dziś jest skłonnych tak twierdzić.  :?
Dusza to tylko umowna nazwa. Gdzies niedawno czytalem jakiegos nobliste z fizykow kwantowych, nie pamietam czy to byl Werner pauli i on np mowil "duch" czyli cos co w zasadzie byc powinno ale ciezko to udowodnic :D
Np jak w sobote wycinalem drzewa, to usiadlem na scietym swierku, policzylem sloje i autentycznie sie zastnawialem czy to drzewo mialo jakas forme "ducha" :D
Bo troche mi sie smutno zrobilo z tego powodu :D
Work Buy Consume Die