Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Miesięcznik "Optymalni"

Zaczęty przez renia, 2013-04-09, 11:20:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Koło wynalazł sawant, który nie umiał skserować podcierania tyłka, ale był świetny z geometrii ;)
Jak powiedziałem samodzielne myślenie jest cechą wrodzoną :D

Zyon

Nieco odbiegasz od meritum, ja bym sie zgodzil nawet, ze myslenie zawsze jest samodzielnie, bo kazdy ma swoj mozg, a to dlatego, ze jest podobno jakis przeplyw elektronow czy cos i w ogole [naukowo brzmiace terminy, ktorych jeszcze nie znam ale poznam]  :lol:

Zas co do kola to smiem polemizowac, ze kolo wynalazl z pewnoscia przypadek, ktory sie wzial z powodu tego, ze kompletnie okragle nic o wielkiej masie nie wiadomo dlaczego nagle wzielo sobie wybuchlo i z niczego powstal wszeschswiat wraz z jego naturalnymi kolami  :lol: :lol:
Ejze....to ma sens  :shock: :shock:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Kulami, jeśli już :D
Bo kula jest dla bryły optimum energetycznym w polu grawitacyjnym ;)

Radzio

Cytat: admin w 2014-10-20, 12:29:38
Cytat: Radzio w 2014-10-20, 12:17:44
W trybie niewolniczym cały wysiłek skierowany jest w kierunku: -"Aby być, trzeba mieć", a dla sprawdzenia poprawności tej, wrytej w zniewolone mózgi, tezy jest jej odwrotność:- "Aby mieć, trzeba być". Ot, cała durna logika. Przy homeostazie zapis jest bardziej prosty:- "Aby być, wystarczy być" i dlatego właśnie jestem- za darmola.

Bez związku z powyższym, za to ze związkiem z tytułem wątku.
 Bardzo fajny artykuł "wypaczyłem", według mnie o tyle kontrowersyjny, że autor wspomina w nim o Niezależnej TV. Rozumiem słowo niezależna i kojarzy mi się ono ze słowem piracka, ponieważ posiadając koncesję na nadawanie zwrot "niezależna" użyty w nazwie jest nieco na wyrost i stanowi bardziej "chłyt maketingowy", niż odzwierciedla rzeczywistość. Ponadto podrażnia mą jaźń ta chęć wiązania prostej przecież i przyziemnej diety optymalnej z kosmicznymi zagadnieniami "...z zakresu ezoteryki, mistycyzmu, technologii i wynalazczości związanej z wynalazkami mającymi zrewolucjonizować nasze życie, zjawiskami paranormalnymi ...".
http://www.optymalni.org.pl/index.php?dzial=news&id=257
To jest mieszanie wiedzy z niewiedzą i poglądami z niej wynikającymi. A to będzie stale iskrzyło w Nas, Was i bez wątpliwości we mnie.

Oj Radziu, czepiasz się jak jaki wróg nr 1!  :shock:
Przecież cytując klasyka - "to jest dobra Władza, co zrobiła pierwszy krok i nie trzeba jej przeszkadzać"  :roll: :wink:
Na razie zbierają kasę na jet'a firmowego, a później kto wie, jakie UFO z tego wyjdzie...   :D

Nie ma więc takiego złego, który im na dobre nie wyjdzie?!
Dobrze im tak, a ja wcale nie czepiam się, a jedynie zauważam jak wygląda zwykły koń.
Zgoda- właśnie odebrałem wiadomość od Ciebie. Raczej jak wyglądał, bowiem lata temu został wynaturzony, zdaje się, na potrzeby upraw i dla zabawy. A może odwrotnie.

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-10-20, 13:03:12
Kulami, jeśli już :D
Bo kula jest dla bryły optimum energetycznym w polu grawitacyjnym ;)
Dlatego napisalem, ze najpierw wynaleziono kule, potem noz (albo pile) a na koncu kolo. Zdaje sie, ze to juz ustalilismy i co do tego sie wszyscy zgadzamy  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Koń nie istnieje, Radziu.
A nóż był po kole, a nie przed, Zyon :D
A i tak ma się nijak do budowy wszechświata widzialnego...

anakin

Ponadto podra¿nia m± ja¼ñ ta chêæ wi±zania prostej przecie¿ i przyziemnej diety optymalnej z kosmicznymi zagadnieniami "...z zakresu ezoteryki, mistycyzmu, technologii i wynalazczoci zwi±zanej z wynalazkami maj±cymi zrewolucjonizowaæ nasze ¿ycie, zjawiskami paranormalnymi ...".

Pełna zgoda, niestety.

anakin

Co jest z tym kodowaniem znaków? To problem tylko u mnie czy nie tylko?

administ

Trzeba andmina zmienić, to nowy zamontuje silnik 3.0 i wszystko będzie ok!  :wink: :D
Tylko koniecznie trzeba zmienić admina!  8)

administ

Cytat: Radzio w 2014-10-20, 13:04:15
Nie ma więc takiego złego, który im na dobre nie wyjdzie?!

Dadzą radę, "dla dobra optymalnych i Rzeczpospolitej!"  :wink: :mrgreen:
O to jestem całkowicie spokojny.  :lol:

anakin

Luzik. Pytam, czy innym też wychodzą krzaki w cytowanych postach miast naszych ogonków, tylko dlatego, aby bez potrzeby nie majstrować u siebie.

administ

Mnie nie wychodzą, no ale ...  8)

Blackend

Jak się ma autokorektę, to się nie liczy. ;)  :lol:

Gavroche

Mnie kiedyś krzaki z brzucha wychodziły, ale to po dwuetyloamidzie kwasu lizergowego ;)

Radzio

Cytat: anakin w 2014-10-20, 15:24:19
Luzik. Pytam, czy innym też wychodzą krzaki w cytowanych postach miast naszych ogonków, tylko dlatego, aby bez potrzeby nie majstrować u siebie.

Zdarzało się, pewnego dnia Szefu mój przy silniku pogrzebał, a poza tym, kiedy z zewnętrznych źródeł zwrotki komponowałem. Chociażby tu:
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=678.msg328756#msg328756

renia

Cytat: admin w 2014-10-20, 12:00:39
A do tego ponoć nawet ucieranie marchewki na tarce czyni jej ból, który ktoś tam nawet zmierzył...  :wink: :mrgreen:

Ciekawe czy wielkość bólu zależy od wielkości marchewki... :roll: :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2014-10-20, 16:21:27
Cytat: admin w 2014-10-20, 12:00:39
A do tego ponoć nawet ucieranie marchewki na tarce czyni jej ból, który ktoś tam nawet zmierzył...  :wink: :mrgreen:

Ciekawe czy wielkość bólu zależy od wielkości marchewki... :roll: :lol:
Myślę, że wielkości i ostrości oczek tarki :D

Radzio

Cytat: admin
Trzeba andmina zmienić, to nowy zamontuje silnik 3.0 i wszystko będzie ok!  :wink: :D
Tylko koniecznie trzeba zmienić admina!  8)

Oby tylko niejakiego szczególarza przysposobić. Całość powinien umieć ogarniać- jak kapłani, czy pastuszkowie jacy tacy, kaloriami się nie przeżerać, cierpliwym być nad Naszą, Waszą i zupełnie przypadkową moją miarę.

renia

Cytat: admin w 2014-10-20, 12:29:38
W trybie niewolniczym cały wysiłek skierowany jest w kierunku: -"Aby być, trzeba mieć", a dla sprawdzenia poprawności tej, wrytej w zniewolone mózgi, tezy jest jej odwrotność:- "Aby mieć, trzeba być". Ot, cała durna logika. Przy homeostazie zapis jest bardziej prosty:- "Aby być, wystarczy być" i dlatego właśnie jestem- za darmola.

Bardzo fajny artykuł "wypaczyłem", według mnie o tyle kontrowersyjny, że autor wspomina w nim o Niezależnej TV. Rozumiem słowo niezależna i kojarzy mi się ono ze słowem piracka, ponieważ posiadając koncesję na nadawanie zwrot "niezależna" użyty w nazwie jest nieco na wyrost i stanowi bardziej "chłyt maketingowy", niż odzwierciedla rzeczywistość. Ponadto podrażnia mą jaźń ta chęć wiązania prostej przecież i przyziemnej diety optymalnej z kosmicznymi zagadnieniami "...z zakresu ezoteryki, mistycyzmu, technologii i wynalazczości związanej z wynalazkami mającymi zrewolucjonizować nasze życie, zjawiskami paranormalnymi ...".
To jest mieszanie wiedzy z niewiedzą i poglądami z niej wynikającymi. A to będzie stale iskrzyło w Nas, Was i bez wątpliwości we mnie.

Przekręcasz fakty i żarty na KOCS-u przedstawiasz jako poważne założenia... :?

Przecież cytując klasyka - "to jest dobra Władza, co zrobiła pierwszy krok i nie trzeba jej przeszkadzać"  :roll: :wink:
Na razie zbierają kasę na jet'a firmowego, a później kto wie, jakie UFO z tego wyjdzie...   :D

Radzio

Cytat: @renia
Cytat: Szefu mój
Cytat: Radzio

Szefu mój!
R e w e l a c j a !!!