Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Typy metaboliczne.

Zaczęty przez Zyon, 2013-04-08, 15:17:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 08:42:53
Cytat: Zyon w 2013-04-09, 08:27:27
No ja to rozumiem, teraz  okresl mi prosze typ konstytucyjny Bale'a na fotkach nr 1 i 2.  :lol:

Na obu jest mezo-ekto, w takiej właśnie kolejności, albo atletyczno-asteniczny, jak wolisz.
Na jednym zdjęciu na ujemnych kaloriach, na drugim na optimum energetycznym z ćwiczeniami.
To mezo czy ekto?  :lol: Zdecyduj sie. Bo teraz mowisz, ze jest takim tym i tym, czyli to dowodzi, ze to bzdury sa, bo nie mozna byc jednoczesnie chartem i pibullem jak to uroczo o tych zwierzakach cebulakowales  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-09, 08:44:59
Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 08:36:11
To Adaśko powtarza, że po dwóch dniach w jelicie ma jeszcze karkówkę i nie musi jeśli białka, ale on nie ma pojęcia o trawieniu i wchłanianiu.
Wolę nie myśleć, że Ty nie masz pojęcia co to typ budowy...
Chodzilo mi raczej o nabzdyczono-napuszono-naburmuszony sposob wypowiedzi  :lol:

Teksty typu: byłem ekto, teraz jestem endo to do SFD pasują, nie tu :D
Gavro prosze cie... :D No jezeli mozesz to okresl mi tego Bale'a :D

I pamietaj o tym ze niedawno pisales cos innego: http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=217489#217489
Ze Stefan sam napisal, ze te endo i ekto bo bajki i szajs, koles, ktory jest zawodowym trenerem personalnym i przeczytal pewnie tony tej literatury, ktora ty sie teraz tez podpierasz, czyli jakies podreczniki z awf najpredzej, ktore sie kreca w kolko od lat.
Bajki nic wiecej, czas wyjsc z szafy  :lol:
Moja wypowiedź, jak sam widzisz dotyczyła spalaczy wolnych i szybkich, a mam wrażenie, że niekoniecznie o tym rozmawiamy...
Mi w tej szafie dobrze :D

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 08:38:15
Cytat: admin w 2013-04-09, 08:35:07
A kto cytował niedawno tego prof. z Poznania, co stwierdził, że "...metabolizm się zmienił i normy są "niewiadome""?
Czyli nie można od urodzenia do śmierci przypisać komuś jedynie słusznego "typu metabolicznego", bo typ metaboliczny u człeka zależy od tego, co się zjada.  8)
Owszem, ale mówimy o sytuacji faktycznej, nie chowie klatkowym.
Poza tym typ metaboliczny to co innego niż typ budowy, ale mogę się mylić :)
No wkroczyles w dyskusje o typach metabolicznych niczym Chuck Norris do banku i oznajmiles, ze konie sa rozne, narowiste i spokojne a teraz po 2 stronach cebulakowania mowisz, ze sie mozesz mylic..... :lol:
Sam wkleiles link, ktory dowodzi, ze to sa bajki hehe
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-09, 08:47:43
Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 08:42:53
Cytat: Zyon w 2013-04-09, 08:27:27
No ja to rozumiem, teraz  okresl mi prosze typ konstytucyjny Bale'a na fotkach nr 1 i 2.  :lol:

Na obu jest mezo-ekto, w takiej właśnie kolejności, albo atletyczno-asteniczny, jak wolisz.
Na jednym zdjęciu na ujemnych kaloriach, na drugim na optimum energetycznym z ćwiczeniami.
To mezo czy ekto?  :lol: Zdecyduj sie. Bo teraz mowisz, ze jest takim tym i tym, czyli to dowodzi, ze to bzdury sa, bo nie mozna byc jednoczesnie chartem i pibullem jak to uroczo o tych zwierzakach cebulakowales  :lol:
Nie chce mi się już rozdrabniać stary.
Natomiast charci pitbul i mocny chart to jak najbardziej działające pojęcia.

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-09, 08:52:05
Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 08:38:15
Cytat: admin w 2013-04-09, 08:35:07
A kto cytował niedawno tego prof. z Poznania, co stwierdził, że "...metabolizm się zmienił i normy są "niewiadome""?
Czyli nie można od urodzenia do śmierci przypisać komuś jedynie słusznego "typu metabolicznego", bo typ metaboliczny u człeka zależy od tego, co się zjada.  8)
Owszem, ale mówimy o sytuacji faktycznej, nie chowie klatkowym.
Poza tym typ metaboliczny to co innego niż typ budowy, ale mogę się mylić :)
No wkroczyles w dyskusje o typach metabolicznych niczym Chuck Norris do banku i oznajmiles, ze konie sa rozne, narowiste i spokojne a teraz po 2 stronach cebulakowania mowisz, ze sie mozesz mylic..... :lol:
Sam wkleiles link, ktory dowodzi, ze to sa bajki hehe
Czyli typ metaboliczny to dla Ciebie to samo co typ budowy?
Jeśli tak, to oczywiście masz rację :lol:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 08:49:50
Cytat: Zyon w 2013-04-09, 08:44:59
To Adaśko powtarza, że po dwóch dniach w jelicie ma jeszcze karkówkę i nie musi jeśli białka, ale on nie ma pojęcia o trawieniu i wchłanianiu.
Wolę nie myśleć, że Ty nie masz pojęcia co to typ budowy...
Chodzilo mi raczej o nabzdyczono-napuszono-naburmuszony sposob wypowiedzi  :lol:

Teksty typu: byłem ekto, teraz jestem endo to do SFD pasują, nie tu :D
Gavro prosze cie... :D No jezeli mozesz to okresl mi tego Bale'a :D

I pamietaj o tym ze niedawno pisales cos innego: http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=217489#217489
Ze Stefan sam napisal, ze te endo i ekto bo bajki i szajs, koles, ktory jest zawodowym trenerem personalnym i przeczytal pewnie tony tej literatury, ktora ty sie teraz tez podpierasz, czyli jakies podreczniki z awf najpredzej, ktore sie kreca w kolko od lat.
Bajki nic wiecej, czas wyjsc z szafy  :lol:
Moja wypowiedź, jak sam widzisz dotyczyła spalaczy wolnych i szybkich, a mam wrażenie, że niekoniecznie o tym rozmawiamy...
Mi w tej szafie dobrze :D
Link stefana dotyczyl hardgainerow i innych takich, zreszta w tym pliku ze starego blogu stefana tez bylo o tym, ze to sa bujdy na resorach te ekto, mezo endo

I nie mow mi, ze na tych fotkach Bale'a z Mechanika widzisz gdzies jakis typ atletyczny  :lol: Gdzie?  Miedzy zebrami?
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 08:52:18
Nie chce mi się już rozdrabniać stary.
Natomiast charci pitbul i mocny chart to jak najbardziej działające pojęcia.
Nie zaluj sobie, mozesz sie rozdrabniac ile chcesz :D
Natomiast co do dzialajacych pojec to wiesz....z obserwatorem pioterem x-em mozesz pogadac o erystyce.... on lubi rozne takie dzialajace pojecia. Np kto rano wstaje temu pan bog daje. A pamietajac homoseksualne wtrety w co 2 poscie tego obserwatora...  :lol:

Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 08:53:56
Czyli typ metaboliczny to dla Ciebie to samo co typ budowy?
Jeśli tak, to oczywiście masz rację :lol:
Teraz z kolei mocno Hannibalizujesz czyli dzielisz wlos na czworo  :lol:
Rozmawialismy z adminem o typach metabolicznych endo, ekto i tym podobne bajery, na co wkroczyles do akcji , ze na tym samym jedzeniu konie sa rozne i wesole i smutne ;)  :lol: Twierdzisz, ze ktos pomierzyl; obojczyki i biodra i z tego sie biora jakies typy a jak nie pasuja ludzie do typu to typy mozna polaczyc, co wydaje sie mocno naciagane, bo wtedy sie okazuje ze te typy mozna o kant d.. potluc .

Mozna je polaczyc co uczyniles calkiem zgrabnie z Bale'em.

Tylko niestety zrobiles to wylacznie na potrzeby dyskusji i udowodnienia swojej tezy. Nikt przy zdrowych zmyslach nie nazwalby tego chodzacego szkieleta z pierwszej fotki "atletycznym", bo z jaj.  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Typ metaboliczny>typ budowy>typ konstytucyjny.
Czytać, czytać, czytać, ale nie Stefana, by nie utożsamiać typu metabolicznego z budowy i ignorować konstytucję!
Nie ten poziom :D

Zyon

No zapodaj jakis tytul, moze nawet mam, bo jak przypuszczam to jakis podrecznik z awf ;)

Stefan jest po awf i jest trenerem personalnym, fizjoterapeuta i zawodowcem w tych sprawach wiec nie wiem dlaczego go nie czytac, sam go zreszta czytales i mowiles, ze gada z sensem.

A tak w ogole to juz cytowalem mistrza Artura, czego rowniez ci goraco i szczerze zycze :D "
"Sa trzy fa­zy ujaw­niania się praw­dy. Naj­pierw praw­da jest osmie­sza­na, po­tem spo­tyka się z gwaltow­nym opo­rem, a na ko­niec trak­to­wana jest ja­ko oczywistosc"
Kopernik tez byl wyszydzany a Gallileusza spalili nawet na stosie, bo nie chcialo im sie weryfikowac prawdy tylko woleli wierzyc w czyjes poglady ;)

;)
Work Buy Consume Die

RafałS

Panowie, spokojnie nie jesteśmy w sejmie.  :D

Gavroche

AWF?
Czasem go wyśmiewasz, czasem jest godzien szacunku, a to mnie polaryzację poglądów zarzucasz często i gęsto.
"Aforyzmy" i "Prognozy koskie" Hipokratesa.
Zyon, szukasz graala, a prawda leży jak zwykle w połowie drogi.
Tak już było z genetyką i paroma innymi sprawami :lol:
Tęższe głowy poszukują teorii wszystkiego, a fizyka, jak była oddzielnie od mechaniki kwantowej, tak jest.
Ani Ty moich poglądów nie zmienisz, ja też mam w nosie czy Ciebie przekonam :lol:

Zyon

Takie podejscie wyklucza sens dyskusji ale niezaleznie od tego czy ktos kogos przekona czy nie, to w sporze ktos ma racje a ktos nie ma(ma tylko poglady) :D

To co za ksiazke mam przeczytac? Aforyzmy? Moga byc S.J. Leca?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-09, 10:06:12
, to w sporze ktos ma racje a ktos nie ma(ma tylko poglady)
Absolutna zgoda :lol:
Aforyzmy są też Hipokratesa(podobno).

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 09:25:26
Czytać, czytać, czytać, ale nie Stefana, by nie utożsamiać typu metabolicznego z budowy i ignorować konstytucję!
No to zapodaj cos na poziomie, z ciekawoscia to obadam ;)
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 10:12:09
To juz jakis konsensus, tylko czy warto siedziec w szafie albo na kapuscianym polu w imie wyimaginowanych zasad? ;)
Work Buy Consume Die

RafałS

Takie podejscie wyklucza sens dyskusji ale niezaleznie od tego czy ktos kogos przekona czy nie, to w sporze ktos ma racje a ktos nie ma(ma tylko poglady) :D
...
Tak mniej więcej to było w ujęciu klasycznym. Tymczasem (było o tym) okazuje się, że często jedna i druga strona dyskusji mają po części z racji, ale są przekonani że mają całą rację.  :)

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-09, 10:21:24
To juz jakis konsensus, tylko czy warto siedziec w szafie albo na kapuscianym polu w imie wyimaginowanych zasad? ;)
Namawiałem Cię do wyjścia i wejścia do mojej, nie to nie.
Twoja strata :D

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 10:28:44
Cytat: Zyon w 2013-04-09, 10:21:24
Namawiałem Cię do wyjścia i wejścia do mojej, nie to nie.
Twoja strata :D
Nie po to wychodzilem z jednej szafy, zeby sie pakowac w inna. Dziekuje postoje :D Zamiast zonglowania pogladami wole zdobywanie wiedzy ;)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-09, 10:20:13
Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 09:25:26
No to zapodaj cos na poziomie, z ciekawoscia to obadam ;)
Już podałem.
Zyon, nigdy nic sam nie wymyśliłem, może z wyjątkiem poziomej zmiennej wilgotności podłoża w terrarium, ale za to czytam, uważam i myślę.
Jeśli coś od ponad dwóch tysięcy lat funkcjonuje, to kim ja jestem by podważać?
Nie jestem ani tak wielki, ani arogancki :lol:
Stefan i AWF przegrywają z Hipokratesem z kretesem.
Wyłącznie w moim odczuciu, oczywiście.

renia

Panowie wychodźcie z szaf, wiosna idzie... :D :lol: