Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Serce i bol w lewej rece

Zaczęty przez kasara1991, 2013-05-08, 22:10:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

kasara1991

Mam 21 lat, jem optymalnie od 3 lat, lekarka zalecila mi duzo tluszczu z powodu mojej astmy, jem 40-45: 130-150: 40 na dobe. Mam duzo pracy, i wiekszosc dnia spedzam w stresie. Ostatnio zauwazylam, ze np. tuz po posilku serce zaczyna mi bic troche szybciej. I inna rzecz, to ze czuje male klucie w sercu, i czuje jakby mi lewa reka troche dretwiala. Troche mnie to obawia, i chce isc do lekarza, zeby zobaczyc czy wszystko w porzadku (chociaz nie lubie takich wizyt). Czy ktos mial podobnie?

administ

Nie bagatelizuj objawów, bo w takim wieku, jak się trafia do specjalisty, szansa na długie życie gwałtownie spada. :?

markos

Może trzeba przyjrzeć się bliżej ilości węglowodanów, pamiętając o tzw. różnicach osobniczych.
Na początek wykonać prosty test ,paskiem diagnostycznym typu KETO-DIASTIX. Może trzeba zwiększyć ilość węglowodanów o 20-30 gram... Ilość ciał ketonowych na 2,3+ lub więcej.Utrzymująca się długi czas,może dawać podobne objawy

Oczywiście,wizyta u lekarza też jest wskazana :D Bo a nuż....

Gazda412

Również uważam, że należałoby podnieść ilość węglowodanów do 60 - 70g

Gavroche

Serio, niedobór węgli może powodować takie sensacje?
Wierzyć się nie chce... :D

renia

Tylko u osób, które miały wcześniej takie dolegliwości. Np. arytmia nie zrobi się u osób, które nigdy jej nie miały. Ale stare choroby się odzywają. To nie znaczy, że wracają, tylko niektóre dolegliwości można odczuwać.

http://www.youtube.com/watch?v=9AXaVJPIQKU

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-05-10, 07:40:12

Nic na siłę- wystarczy popróbować.  :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-05-10, 07:54:53

Nic na siłę- wystarczy popróbować.  :D
40 g B i W?
Dziękuję bardzo.

Dario Ronin

Gavro , może , też to przerabiałem

serducho waliło jak wściekłe

mało WW i/lub mało B i/lub za dużo T

D

Gavroche

Cytat: Dario Ronin w 2013-05-10, 08:27:49
Gavro , może , też to przerabiałem

serducho waliło jak wściekłe

mało WW i/lub mało B i/lub za dużo T

D
Czyli źle dobrana proporcja.

MariuszM

Oby drętwienie ręki nie zakończyło się bajpasami.
Nie znam się na chorobach, nie jestem lekarzem,ale trochę praktyki mam. Najprostsze wyjścia zawsze uważam za najlepsze. Olałbym wyliczanki gramowe i najadałbym się białkiem i tłuszczem z szwedzkiego stołu (talerzyka-załączniki) do syta, bez głodowania. Węglowodany przyjąłbym na początek 0,5g/kg i zwiększał w razie potrzeby o 10-20g  do maksymalnie 1g/kg. Obserwował co się dzieje, jak zachowuje się organizm. Wyznaczanie sobie sztywnych i stałych proporcji wcześniej czy później prowadzi do problemów zdrowotnych. Każdy jest inny i każdy dzień jest inny. Przede wszystkim należy dbać o własne zdrowie, a nie przejmować się wyliczankami,które mogą skutkować  wycieczką w jedną stronę z Hadesem. Może próba wysiłkowa da odpowiedz co się dzieje z organizmem. 

[załącznik usunięty przez administratora]

MariuszM

Produkty oczywiście ulubione/smakowe (jak mawia Czesio),które wchodzą bez oliwy,aby poślizg był ;) :)

Gavroche

Teresa Stachurska

Gavroche

Teresa Stachurska

Pisze:

"...jem 40-45: 130-150: 40 na dobe..."

Gavroche

Cytat: Teresa Stachurska w 2013-05-10, 11:25:16
Pisze:

"...jem 40-45: 130-150: 40 na dobe..."
Właśnie.
I podobno za mało...

Teresa Stachurska

renia

Najłatwiej to sprawdzić paskami jeśli są wątpliwości...

Gavroche

Cytat: renia w 2013-05-10, 17:26:03
Najłatwiej to sprawdzić paskami jeśli są wątpliwości...
Na dobrą sprawę węgla w ogóle nie trzeba jeść.
Białka drugiej kategorii troszkę tylko...