Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Z koncepcją socjalizmu Zygmunta Baumana w XXI wiek?

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2013-06-13, 13:37:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Cytat: admin w 2013-06-20, 13:43:54
Cytat: RafałS w 2013-06-20, 13:09:44
Cytat: admin w 2013-06-20, 10:31:54
Krytykować każdy potrafi, ale rozwiązania podać, to jakoś ciężko idzie...  :?
...A nawet jak znajdzie się ktoś i poda rozwiązanie (co jest rzadkością), to

Zgnoją, wyśmieją, wariata zrobią i to bez litości, bo rządzą, albo decyzyjne są miernoty.

To taki cywilizowany mechanizm obronny przecież, powszechnie wykorzystywany tam i tu. ;) :D

Zyon

Work Buy Consume Die

renia

Ale nic się nie stało... :lol:
Widziałam go w telewizji jaki był roztrzęsiony... :?

Sandman80

administ

O jaki polish style!
Żyd judzi "polaczków" na Żyda!
Klasyka.  :D

Dasna

Radzio

Cytat: renia w 2013-06-24, 08:51:15
Ale nic się nie stało... :lol:
Widziałam go w telewizji jaki był roztrzęsiony... :?

Bo się te... no... "karwy" zlazły w nadmiarze. ;)

Radzio

Radzio

Radzio

Cytat: admin w 2013-06-14, 09:33:16
Reasumując, cyt.:  "Im więcej dobra wspólnego, tym łatwiej i lepiej" - okradać to dobro nielicznym cwaniakom.  :D

Mogę to "przełożyć" na scenkę z polskich dróg. ;) Prościutko jak tylko umiem. :D

Otóż... kierujący pojazdami- szczególnie na "własnym podwórku"- "wią", że z dwóch pasów ruchu "robi się" jeden i- dla tubylców- wiadomo od zawsze, który odpada, a który zostaje. Z umiłowania "porządku" i "rozumienia" oraz z utrwalonym "przekażcie sobie znak pokoju" większość kierujących ustawia się na nieznikającym pasie znacznie wcześniej, zostawiając drugi pas cwaniakom właśnie, którzy w chwilę potem współtworzą jednoznaczne sytuacje towarzysko-kulturalne. :)
A należy, mimo znaków, a raczej dzięki nim kontynuować jazdę- jak gdyby nigdy nic- dwoma pasami do końca i dopiero tam wykorzystać jakże przydatny "znak pokoju"(O, taki. " :D"), aby dalej kontynuować już jazdę jedynym, słusznym pasem.

Sytuacji zatorowej na drodze to zbytnio nie poprawi, ale... ale wyeliminuje cwaniactwo. Amen

Bo z rakiem można wygrać!
            Wasz Auto Czopek :D

administ

Jazda na suwak najlepiej się sprawdza w takiej sytuacji, ale zawsze się jakaś "czarna owca" znajdzie i to dość często, aby...  8)

Blackend

Cytat: Radzio w 2013-06-27, 07:13:42
A należy, mimo znaków, a raczej dzięki nim kontynuować jazdę- jak gdyby nigdy nic- dwoma pasami do końca

Tak się właśnie jeździ w Niemczech, do końca dwoma pasami, a potem przekładka jeden na jeden. Nie rozumiem dlaczego u nas nie ma takiego przepisu.  :roll:

Blackend

administ

Cytat: renia w 2013-06-28, 16:39:23
Bo wszelkie regulacje są złe... 8) :lol:

To jest pół, a nawet ćwierć prawda.  :?

renia

Mi nie zależało na prawdzie, tylko na tym, żeby "dokopać"  8) :lol:  Blackendowi... 8) :lol: Raz chce regulacji a raz nie... :roll: :mrgreen: Facet powinien być zdecydowany... :evil:

Blackend

Jestem zdecydowany i nie chcę regulacji ograniczających własność prywatną i wypaczającą wolny rynek, a prawo o ruchu drogowym ułatwia poruszanie się po drodze, bo co by to było, gdybyśmy jeździli dowolną stroną jezdni...  8)