Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Na upały - sok.

Zaczęty przez administ, 2013-07-27, 08:55:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

renia

Cytat: Blackend w 2013-07-27, 11:32:03
U nas odwrotnie tylko gazowana, kompotów i wody z sokiem sie nie pija, nie mamy takiej tradycji. Byc może dlatego, że jesteśmy blokowi bez własnego ogrodu z drzewkami owocowymi i wiecznym problemem co z tym bogactwem owocowym zrobić?  :roll:

:lol: tak jest... :lol:

administ

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=885 - i po robocie. Sprawnie poszło w tym roku!  :D

renia

Pięknie. :D Sporo tych wiśni mieliście no i sporo soku z nich dało...
Tak myślę, że gdyby się chciało taki sok zrobić, to to już na wiśnie jest w tym roku "ostatni dzwonek"... :roll:

administ

Ostatni to chyba jeszcze nie, ale za tydzień to może być już kiepsko.  :?

renia

Ano, a tak gorąco jest teraz... :roll: i co by tutaj jeszcze wymyślić... :roll: :lol:
Słoików mam dosyć, z wiśniami najmniejszego problemu, pomoc mam... :roll:

administ

A sokownik?  :roll: :wink:
I cukier, oczywiście.  8)

renia

Mam sokownik... :D a jakżeby inaczej? :shock: Porządna gospodyni bez sokownika? :shock: :lol:

administ

A instrukcję obsługi sokownika?  :roll: :wink:

renia

:lol: Na szczęście tam elektroniki nie ma... :D :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2013-07-27, 17:36:09
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=885 - i po robocie. Sprawnie poszło w tym roku!  :D

Skrzynki z wiśniami wyglądają imponująco, niejeden warzywniak by się nie powstydził  :D

administ

administ

Ja to jestem strasznie otyły, tak bynajmniej niektórzy mawiają.  :D

renia

...śmieję się z tych co tak mówią oczywiście...a nie wiedzą...nie widzieli a uwierzyli...
Ale to nic...mówić zawsze różne rzeczy różni ludzie będą...
Niektórym bardziej zależy, żeby innym źle poszło, niż żeby samemu się powiodło... :roll:

renia

To są tzw. wiśnie... 8) :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2013-07-27, 18:43:09
72kg.  8)

A skarbówka już poinformowana i podatek od takiej hurtowej ilości odprowadzony? ;)
Swoją drogą, we Włocławku chyba szpaków nie ma, że tyle wiśni udało się zebrać ;)

renia

Może te wiśnie są kupione od jakiegoś dziadka, co nawet kasy fiskalnej nie ma? :shock:

renia

Ja na wtorek mam zaplanowane robienie soku z 20 kg wiśni. Nam to starczy. Tylko, żeby te upały się skończyły... :roll: