Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Powiekszone wezly chlonne

Zaczęty przez kasara1991, 2014-03-18, 14:26:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-19, 08:37:24
To znaczy wiesz, co to jest to "astro...cośtam"! :?
Stawiam na ogólne pojęcie artroza.

Radzio

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-19, 08:43:01
No właśnie. :(
Tkanka łączna u młodziaków słabiutka...
Nie ssą cyca, potem tylko mliko i gluten i "nie biegaj, bo się spocisz, czy nie daj Boże wygrzmocisz"...

Radzio

"Rajtuzki pobrudzisz", a zagraniczne proszki takie drogie i "matki ciężkiej pracy nie szanujesz", "urodziła cię". :(

anakin

Cytat: Dasna w 2014-03-19, 07:36:19
Anakin jesteś purystą?

O tak, zdecydowanie jestem. Jestem bardzo wrażliwy na błędy językowe. ^^ A ponadto uwielbiam "feerię" języka polskiego. A szczególnie słowa zapomniane.

PS Boże mój, musiałem wstać dziś o 8:00. Bardzo dziwne uczucie. Surrealistyczne. Nie wiem jak ludzie robią to na co dzień. ^^

anakin

@kasara1991, dopowiem coś jeszcze. Myślę, że Twój organizm się zbuntował dlatego, że mając lat 22 jadasz tak, jakbyś miała już lat 50. Mam tu na uwadze, oczywiście, ilość białka w diecie.

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-19, 08:53:27
"Rajtuzki pobrudzisz", a zagraniczne proszki takie drogie i "matki ciężkiej pracy nie szanujesz", "urodziła cię". :(
Tempora mutantur et nos mutamur in illis :lol:

kasara1991

Marchewke faktycznie jem codziennie, bo mi smakuje. Bialka ostatnio jadlam nieduzo, z powodu braku apetytu.

Pisze z Norwegii.

Radzio

Cytat: anakin w 2014-03-19, 09:35:19
@kasara1991, dopowiem coś jeszcze. Myślę, że Twój organizm się zbuntował dlatego, że mając lat 22 jadasz tak, jakbyś miała już lat 50. Mam tu na uwadze, oczywiście, ilość białka w diecie.

Hola, hola, jakie "kufa" 50. :shock: :(  Możesz dzieciaku inną liczbę dobrać... ? Na przykład:
- jada tak, jakby nad grobem stała, mając lat 22 i 100 przeżyte.  :?

Nie powinienem tego pisać, ponieważ dzieci nie rodziłem, nie rodzę i nie będę rodził, ale w pewnym stanie fizjologicznym kobiety mogą pojawić się przejściowe zaburzenia hormonalne. :( Jednak skłaniam się ku zaburzeniom spowodowanym żywieniem. :?

Co do podwójnego charakteru użytkowego żółtek uważam, że powinno mieć to znaczenie- przy kalkulacji porcji dziennej, gdy już tylko to źródło białka organizmowi pozostało jako zaopatrzenie w nie. :(

Gavroche

Cytat: kasara1991 w 2014-03-19, 11:59:18
Marchewke faktycznie jem codziennie, bo mi smakuje. Bialka ostatnio jadlam nieduzo, z powodu braku apetytu.

Pisze z Norwegii.
To się weź za siebie, w Norwegii się da :wink:
Myśl, bo to o Twoje zdrowie chodzi.
Ważniejsze są wyliczanki i "bycie opty"?
Co jest optymalnego w rozregulowaniu organizmu do takiego poziomu i niezauważenie tego?

Zyon

Wlasnie. Lepiej nie konczyc jak paranoik Adasko, obsesynie wazacy, liczacy, eliminujacy i ciagle gruby i chory.
Work Buy Consume Die

administ

Ale w Norwegii teraz mają jakąś dietę niskocukrową - miód, cud i orzeszki.  :wink:

Gavroche

Cytat: admin w 2014-03-19, 12:51:41
Ale w Norwegii teraz mają jakąś dietę niskocukrową - miód, cud i orzeszki.  :wink:
Ten "cud" mnie intryguje... :roll:

Radzio

administ

Radzio

administ

A to świetnie, bo gdzieś czytałem, że te kwasy 3-6-łamaga, to tylko z rybki morskiej działają, a nie kapsułki zakupionej w sklepie z chemią spożywczą!  :wink:

Gavroche

Cytat: admin w 2014-03-19, 13:27:26
A to świetnie, bo gdzieś czytałem, że te kwasy 3-6-łamaga, to tylko z rybki morskiej działają, a nie kapsułki zakupionej w sklepie z chemią spożywczą!  :wink:
W ruskich delikatesach widziałem wątróbki, chyba z dorsza w sosie własnym.

Radzio

Tak, łamaga 3-6 to prawdziwy cud zrobiony z natury. :(

administ

Świnie świetnie to odkładają, a krowy wydzielają.  8)
Znacznie lepiej niż morskie, "tłuste" rybki...  :?