Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Zla farmacja, szczepienia i takie tam...

Zaczęty przez Zyon, 2014-04-14, 12:24:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

jukor

To nie kapitaliści, to mnóstwo chorych, co mają nadzieje. :cry:

administ

Na parking za przychodnią chorzy nie mają prawa wjazdu.  8)

jukor

Ci chorzy to tylko się zrzucają na te fury! :wink:

administ

I NFZ też - czyli wszyscy co bulą składkę na choroby, przewrotnie zwaną "składką zdrowotną"... ;)
A to się nazywa faktycznie "haracz na pensje służby chorobie".  :lol:

Diogenes z Synopy

CytatProducenci leków oraz sprzętu medycznego przekazali w ubiegłym roku amerykańskim lekarzom oraz klinikom 6,5 miliarda dolarów na badania, konsulting i "inne cele".

http://www4.rp.pl/Farmacja/307079974-USA-przemysl-farmaceutyczny-przekazal-lekarzom-i-klinikom-miliardy-dolarow.html

a u nas nie dają, chyba że nieraz FBI wykryje i poda nie wiem po co przyjaciołom w Polsce info.

renia

Ale to są potrzebne moneyterapie... 8)

Zyon

Brawo! kolejny rekord padl!!

"W ciągu zaledwie pół roku wydaliśmy na różne produkty farmaceutyczne ponad 1,5 mld zł - donosi "Dziennik Gazeta Prawna". To oznacza, że w tym roku padł kolejny rekord zakupu suplementów diety, na które Polacy wydali najwięcej pieniędzy od lat."

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18860661,dgp-suplementujemy-sie-na-smierc-polacy-kupili-najwiecej.html?lokale=local#BoxNewsImg
Work Buy Consume Die

renia

Reklama dźwignią handlu... :roll: Nie we wszystkich państwach na takie reklamy pozwalają...
Nie każdy ma czas i ochotę gonić po lekarzach. Jak coś mu dolega, to podają gotowe "rozwiązania"...

administ

A czy to ważne na co kto wydaje, jak wolność jest?
Ważne, aby tylko obrót był... I lepiej, że na dobra konsumpcyjne... ;)

Blackend

Mało że dobra, to jeszcze jest poczucie dobrej w zdrowie inwestycji.  :D

Blackend

Bomby nie będzie trzeba podkładać. ;)

Diogenes z Synopy

Blackend

Ale jak sprytnie uwypuklono spekulacje, jak za polskiej komuny.  :D
Teraz ludziska same grzecznie poproszą o kolejne regulacje i będzie jeszcze łatwiej się wzbogacić.  :lol:

administ

Spekulacja to podstawa zarabiania lub straty dużych pieniędzy.  8)
Teraz kupiłbym akcje VW, ale się w to nie bawię, to po pierwsze, a po drugie nie mam gotówki...  :?  :(

Gavroche

A ja się bawię, ale mój makler zaleca wstrzemięźliwość względem "fałwej". ;)

administ

Słusznie prawi, bo nie spekulant... ;)

Blackend

Też nie mam gotówki, a gdybym miał, to nigdy w życiu obcemu człowiekowi nie powierzyłbym swoich pieniędzy.  :D