Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

YT, to lubię

Zaczęty przez anakin, 2014-05-30, 01:48:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

admin

Teraz wiem skąd między innymi te "miliony" kliknięć na Forum... ;)

RafałS

Cytat: admin w 2024-03-11, 21:26:05
https://www.youtube.com/watch?v=08dxNRkmP4I - skomentowałem, bo mi się bardzo podoba taki chów krów!  :D
"Podnieśmy ceny" w trakcie drożyzny i inflacji jakiej dawno nie było. Z pewnością będziemy konkurencyjni i wygramy z masówką korporacyjną  :mrgreen: . Przepis na strzał w stopę narodu?
Gotowiec jest (za żelazną kurtyną). Białoruś pokazała jak się to robi. Ale bez rządu podłączonego pod banko korpo schemat. Tylko to trzeba by testować np. RDiP w najbliższych wyborach, a nie jak zwykle - algidy, kaczorki i co tam media tłuką.

Jarek

U Dyktatora wolnosc gopodarcza- Białorus potega mleczarska w europie :lol:
Szkoda ze USA ma w planie zrobic to samo co na ukrainie. Chca wyzwolic wolny kraj z pod panowania dyktatora, przywracjac tym samy wolnossc. U nas własnie Tusk przywraca pelna przynaleznosc do europejskiego kołchozu... :?

RafałS

Menda banko-korpo z progamu dla wytypowanych paskudników. https://usalumni.org.pl/international-visitor-leadership-program/

Jarek

My już  na wyższym etapie swiadomosci - mleko sojowe  chlupiem i inne oglupiacz Wprowadzili 5 smak i jest super...Ineresujaca wizja nowoczesnego niewolnictwa

Jarek

Może będzie rozkaz wysłać wojska ...

admin

Fajny komentarz "trzykawki" się pojawił na angusowie. Klasyczny objaw "fałszywego tropu", aby krzywdy proporcją tacy sobie nie zrobili ...  :lol:
Bo Doktor się religiami nie zajmował, tylko dietą.

admin

https://www.youtube.com/watch?v=08dxNRkmP4I - skomentowałem, bo mi się bardzo podoba taki chów krów!  :D

Wyjaśnienie zjawiska:

Suplementacja wit.D u zwierząt pokrytych sierścią.
Pod wpływem ekspozycji na promieniowanie słoneczne owłosionej skóry gruczoły potowe zamiast klasycznego potu zaczynają wydzielać tak zwany tłuszczopot (lanolina u owiec) spływający po włosie od nasady do jego końca, bogaty między innymi w 7-dehydrocholesterol, który pod wpływem ultrafioletu (rozszczepienie pierścienia B z uwolnieniem protonu z charakterystyczną zmianą zapachu skóry podczas opalania) przekształcany jest w cholekalcyferol - czyli wit. D3 zlizywany przez zwierzę podczas "toalety".

startom

Cytat: RafałS w 2024-03-12, 00:10:50
"Podnieśmy ceny" w trakcie drożyzny i inflacji jakiej dawno nie było. Z pewnością będziemy konkurencyjni i wygramy z masówką korporacyjną  :mrgreen: . Przepis na strzał w stopę narodu?

Obecnie mamy takie czasy, że z uwagi na taniość dostepnej paszy dla ludzi, nie szanują oni prawdziwej żywności. Moją intencją jest rozpoczęcie dialogu o tym czym ,w dzisiejszych czasach jest żywność, a czym jest pasza dla ludzi. W dawniejszych czasach ludzie szanowali żywność, dziś , z uwagi na szeroką dostępność paszy, ludzie jej nie szanują i tymi samymi kategoriami traktują prawdziwą żywność jak pasze.

Jarek

8) :lol:
Dokładnie tak sie dzieje ...

Prymulka5

Cytat: startom w 2024-03-13, 16:02:26
W dawniejszych czasach ludzie szanowali żywność, dziś , z uwagi na szeroką dostępność paszy, ludzie jej nie szanują i tymi samymi kategoriami traktują prawdziwą żywność jak pasze.
Szczęśliwie większość nie ma zbyt często do czynienia z prawdziwą żywnością.

RafałS

"Dobrymi" intencjami to piekło ponoć brukowali. A po przykłady marnacji żywności to za ocean / zachód, a do Polski to przy końcu tej troski. :wink:

Jarek

A w Zapiecku jest  śmietanka 32% w butelce szklanej-do kupienia ? Przy deklu , 3 cm tłuszczu do rozmieszania powinno   byc ,wtedy wiadomo,  że to nie biała emulsja do malowania ścian... :lol:

RafałS

Coś... coś... coś słabo kojarzę. Yyyyy... daj namiar jak znajdziesz. Ale nie interesują mnie ceny pod upas $rockefellerki. :wink:

RafałS

Jest! Coś sobie przypomniałem... Ze dwa lata temu znikli creme freich z korpo markietu. Pewnie zrozumieli że jeden odbiorca to za mało  :wink: . A z dystrybucji polskiej to loteria - czasem coś trafisz. Tak się Białorusi nie zrobi.  8)

Jarek

:lol:
Crem dela crem - koserwant i inne sztuczki chemiczne tak silne, ze nawet plesn nie siada...

RafałS

Jarek