Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Uniodebilizmy

Zaczęty przez Zyon, 2014-06-27, 10:32:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

I bardzo dobrze, bo trzeba się cenić.  8)

Blackend

A dzięki Dobrej Zmianie nawet 15 letniego niemieckiego złoma nie kupią.  :?  :lol:
Tak właśnie Dobra Zmiana dba aby zyski nie uciekały za granicę.  :lol:

renia

Przynajmniej nie zagracą Polski. :P :lol:

Jarek

Przynajmniej autobusy znowu będą pełne . :lol:

Blackend

Bardzo dobry kierunek, zamiast jeździć mają w domu siedzieć i się mnożyć, a Dobra Zmiana im wynagrodzi.  :lol:

renia

Pisałam na KOCS-u, że nie podoba mi się to, że taka zmiana uderzy w biednych, a bogatym za najdroższe auta opłaty zmniejszą... :roll:

Diogenes z Synopy

:roll: Albo w Krakowie biedzie karzą na piece gazowe przechodzić. Niech kurzą wynglem!  ;-)

Blackend

Cytat: renia w 2016-11-05, 09:25:52
Pisałam na KOCS-u, że nie podoba mi się to, że taka zmiana uderzy w biednych, a bogatym za najdroższe auta opłaty zmniejszą... :roll:

No ale z czegoś tą pomoc biedzie muszą sfinansować.  8) ;)

administ

Cytat: renia w 2016-11-05, 09:25:52

Powinni w ogóle akcyzę znieść na luksusowe auta, ponieważ bardzo szybko zarobią z nawiązką na akcyzie za paliwo, bo na gracie co pali 5l/100km nie ma takiego zarobku jak na aucie co pali 20l/100km! Rachunek jest bardzo prosty przecież.  8)
Do tego drogie auta znacznie lepiej chronią w wypadkach życie poczęte, jakby co. ;)

renia

Ja nie planuję zakupu samochodu, ani luksusowego ani grata, więc mnie to rybka... 8)

administ

Ale za "sprawiedliwością społeczną" jesteś, co prywaciarzy wykastruje z pieniędzy do cna "daniną" dla "dobrej zmiany" od 2018r., bo skądś na 500+ trzeba mieć... ;)

renia

Wszystko wyolbrzymiasz... 8) Jestem za zdrowym rozsądkiem (na pierwszym miejscu dobro ogółu a potem jednostki)...
Wiem, wiem...to też można przedstawić jako niezdrowe działanie...

administ

O dobro "ogółu" walczą tylko nieszczęśnicy, co mają własne problemy, które mają nadzieję, że rozwiąże za nich "sprawiedliwość społeczna".
Ale historia uczy, że nie rozwiąże, tylko zmienia się obsada przy "korycie+"...  8)

renia

A tego Forum nie prowadzisz dla dobra ogółu? Tylko tak dla własnej rozrywki z nudów? :roll: 8)

administ

Oczywiście.  :D
"Dobro ogółu" jest tylko przy okazji.  8)

administ

I właśnie dlatego mógłbym, ale nie chcę, bo nie ma gorszej kary niż "bycie osobą publiczną".  8)
Nie można mówić wtedy co się chce przekazać, tylko to, co tłuszcza chce słyszeć!  :shock:  :(

renia

Racja. Rządzący nie mają lekko.  :? Są stale obserwowani i krytykowani. Nawet jakby chcieli działać mądrze, to i tak na część postanowień im zgody nie dadzą (np. Unia, korporacje), a zawsze wprowadzane zmiany pewnej grupie społecznej będą się podobały (opłacały) a innej nie... :?

Blackend

Dlatego najlepszy i najsprawiedliwszy jest socjalizm, wszyscy mają równo, bez zazdrości i zawiści do bliźniego - prawdziwe dobro ogółu, a nie dla siebie.  :D

renia

Skoro tak twierdzisz... :roll: :mrgreen: