Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Doniesienia naukowe (czyli co powinien wiedziec kazdy rozgarniety czlowiek)

Zaczęty przez Zyon, 2014-08-05, 09:47:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Amfetaminy były skuteczne. 8)
Zmniejszały łaknienie i zwiększały napęd do działania, niestety zabronione. :P

vvv

Cytat: renia w 2015-07-27, 12:04:03
U jednej znajomej niedawno lekarz wykrył początki cukrzycy. Powiedział jej, że powinna ona trochę schudnąć. A ona na to - ja, jak ja, ale pan doktor to już na pewno powinien... :lol: on buraka strzelił... :oops: :lol: ponoć strasznie otyły...
Niektórzy to są bezpośredni do bólu... :lol:
Znajoma przynajmniej ma trzeźwy ogląd, prawidłową czynność mózgu i brak ekspresji genów poddanego.
:wink:

renia

Cytat: Zyon w 2015-07-27, 12:14:49
Cytat: renia w 2015-07-27, 12:04:03
U jednej znajomej niedawno lekarz wykrył początki cukrzycy. Powiedział jej, że powinna ona trochę schudnąć. A ona na to - ja, jak ja, ale pan doktor to już na pewno powinien... :lol: on buraka strzelił... :oops: :lol: ponoć strasznie otyły...
Niektórzy to są bezpośredni do bólu... :lol:
Cyjanku jej nie przepisal?

A tego to już nie wiem... :roll:

Diogenes z Synopy

Cytat: Zyon w 2015-07-27, 11:48:02
Niestety, smutne wiadomosci z frontu, determinizm dietetyczny po prostu  :(
http://innpoland.pl/119083,porzuc-zludzenia-nie-ma-cudownych-diet-naukowcy-to-zbadali-otylosci-pozbywa-sie-jeden-na-240-mezczyzn

straszna przypadłość, ta  patologiczna czynność umysłu, szeroka rozpowszechniona.... epidemia ?

Cytat: admin w 2015-07-27, 11:56:47
Wspaniałe wieści, bo przecież otyłość jak i cukrzyca, miażdżyca i wiele innych chorób są nieuleczalne dla służby chorobie.  :D

wczoraj słuchałem 4 odcinki  pani biolog , naturopaty z Kanady ( dawałem link ) -  przyczyny chorób wg niej  były bardzo podobne jak w przypadku uzasadnień optymalnych. Jedynie wnioski końcowe wyciągała inne , wygląda na to że błędne.  Ale, na pytanie z sali że cukrzyca jest ciężką chorobą nieuleczalną - odrzekła - kto panu takich głupot naopowiadał , cukrzyca jest całkowicie wyleczalna. Ona jest wegetarianką !!!

niedawno link zapodał Zyon bloga lekarki, gdy czytałem to oczy przecierałem ze zdumienia, jakbym Kefira czytał lub Ziębę , nic z konowalstwa, więc są też porządni ludzie.

Gavroche

Amigdalina na raka:
https://zebrywgalopie.wordpress.com/2016/06/24/pestkami-nie-wyleczysz-raka-ale-zatruc-sie-mozesz/

Przy okazji, amygdalina nie jest przyswajana, bo jest rozkładana w jelitach do m.in. mandelonitrylu, który jest dalej hydrolizowany do benzaldehydu i cyjanowodoru.
W wątrobie cyjanki są unieszkodliwiane przy pomocy cysteiny, więc małe ilości jakoś wątroba przerobi... chyba, że ktoś przy okazji ładuje na tony wit. C, która zmniejsza zapasy cysteiny w organizmie. ;)

administ

Oj tam! Propaganda wrogów leczenia alternatywnego, bo wg coolesia Renia śrutuje, bo chomąto ją uwiera, czy jakoś tak... ;)

renia

Cooleś jak Józek...wszystko najlepiej wie... :lol:
Ciekawe co jego uwiera... :roll:

administ

Nie wiem, bo jak pochwaliłem coolesia za propagowanie Diety Optymalnej w necie, to zaraz zamilkł.  :? ;)

renia

Może chomąto za mocno zacisnął i głosu nie może wydobyć... :shock: 8)

administ

renia

Chyba z procentami przesadził... :roll: inaczej by takich głupot nie wypisywał... 8)

Gavroche

Cytat: admin w 2016-06-25, 16:55:48
W gramach, czyli w procentach? Oto jest pytanie... ;)  :lol:
A co ten JW tak się tego czepił?
Że niby procentowo potwierdza jego tezę o za małym białku i za dużym tłuszczu? :?

administ

Nie czytał Doktora, brak mu podstawowej wiedzy na temat odżywiania i wali androny...  :lol:
Mógł zostać na tym wegusostwie, a tak to się krzywdzi tym mięsem i procentami niestety!  :?

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2016-06-25, 14:27:52
Amigdalina na raka:
podejrzewam, że szkolny błąd popełnili. Nie zmiksowali tego z olejem słonecznikowym. Wiemy, że nie szkodzi przynajmniej  :roll:  ;-)

Diogenes z Synopy

nie zdążyłem puenty skomentować.

Cytatpraktyce onkologicznej chemioterapeutyki
CytatJednak tym, co odróżnia leki od specyfików podobnych do amygdaliny, jest to, że mają udowodnione działanie przeciwnowotorowe.
:lol: :lol: :lol:

To jakiś lobbysta chemioterapii pisał.  Unia zakazuje jeść ponad 2 pestki na tydzień. To jakaś wierutna bzdura. Kompotu też nie można pić wiśniowego 3 miesięcznego (pestki puszczają cyjanek).
I masła nie wolno jeść.     Trzeba puknąć się najpierwej w łepek  ;-)   zanim przyswoi się te zalecenia.

Gavroche

Tutaj Różański wyjaśnia bzdety o amigdalinie i Laetrilu, ze 6 lat temu:
http://rozanski.li/1340/witamina-b17-ciekawa-koncepcja-e-t-krebsa-mijajaca-sie-z-rzeczywistoscia/

Nie wszystkie naturalne substancje są bezpieczne i przede wszystkim działające.
Ziołolecznictwo i naturoterapia są bardzo trudne, bo materiał leczniczy jest niejednolity, a reakcje ludzi skrajnie różne.
Na razie potwierdzone działanie na nowotwory mózgu mają konopie lecznicze, a na nowotwory jamy ustnej i gardła - kurkuma.
Trudno się dziwić, że ludziska szukają leku na paskudniaka raka. 8)

Gavroche

vvv

No do tytułu wątku to trochę na wyrost ...

Dr Paul LaViolette - wywiad rzeka -
Opublikowany 6 paź 2009
Subquantum Kinetics - based on systems theory

https://www.youtube.com/watch?v=oURVtGKW420

8)

administ