Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

na obiad:
barszcz z odpadkami z okrojonych kości i omlet z żółtek po wydmuszkach. Frytki z keczupem. Zagryzłem kap. kisz. z natką.

Jarek

Cytat: Blackend w 2016-03-19, 11:35:33
Jajca z pomidorem - tradycja. ;)  :lol:
Ja fanatycznie jem śniadania ,bo fanatyka na nic więcej nie stać . :lol:

Blackend

Taki fanatyzm w stosunku do siebie nikomu szkody nie czyni. ;)  :D

Anulka177

Chcę się tylko pochwalić, że sernik wyszedł wybitny, wcale nie opadł  :shock: ale z wierzchu trochę pękło mu się  :oops: W każdym razie pycha! :D

Blackend

A to smacznego życzę.  :D

renia

Ja zamroziłam twarożek półtłusty na świąteczny sernik. Chyba tamu twarogowi, a potem sernikowi to nie zaszkodzi? :roll:

Blackend

Dopóki nie rozmrozisz, to nic mu nie będzie. ;)  :lol:

renia

Ale może wyjść zakalec na palec, albo i dwa... :shock: :? :lol:

Anulka177

Cytat: renia w 2016-03-19, 21:46:32
Ja zamroziłam twarożek półtłusty na świąteczny sernik. Chyba tamu twarogowi, a potem sernikowi to nie zaszkodzi? :roll:
Z takim avatarem to strach ci nie odpowiedzieć!  :shock: tyle, że się nie znam i nie mam pojęcia czy się nada taki ser  :? :D

renia

:lol: ale odpowiedziałaś co wiedziałaś, a raczej co nie wiedziałaś... :lol: Rozbroiłaś mnie...  :lol: :wink:

Diogenes z Synopy

nóżki w galarecie. Gofer z żółtek  z Edamem z Ryk. Ćwiartkę masła.  Kap kisz , natka.   :lol:

renia

Nie brakuje Tobie śniadań na ciepło... :roll:

Diogenes z Synopy

gofra miałem na ciepło, masło się ociepliło na nim. Galaretę wyłożyłem z lodówki pół godziny przed konsumpcją. Zosi nóżki ciepłe jeszcze są (bo w łóżku).  Zje gołąbka na ciepło. Bo nóżek cudzych nie lubi.
:lol:
na obiad zrobię kluseczki żółtkowe, bo mam dobry twaróg, a dawno ich nie jadłem. Na ciepło  i słodko. Z roztopionym masłem.   :)

renia

Zagmatwane to wszystko, już mi się te Wasze nóżki plączą... :roll: :lol:

Diogenes z Synopy

W każdym bądź razie - ciepło mi jest  ;-)

renia

I dobrze. :D Wiosna jest odczuwalna...

jukor

Śniadanie bez wydziwiania co na czym się topi, albo chodzi.
Chodzi o to, by nie mieszać za dużo. Wystarczy żółtka na patelni, aby masełko ładnie się wchłonęło.
Do tego kawałek ementalera i pomidorek. I prawie biała kawa, aby taka kwaśna nie była. 8) :wink:

Anulka177

Serniczek na śniadanie- to jest to!!! Maźnięty powidłem śliwkowym! Do tego kawka i nic więcej człowiekowi do szczęścia nie jest potrzebne!  :D Mąż jeszcze śmietankę zatankował, drugą do kieszeni i tyle go widziałam....Pojechał się rowerować... :D

Blackend

Dzisiaj nastąpiła zmiana, oprócz pomidora była papryka.  :shock:
To chyba przy niedzieli taka rozpusta. ;)  :lol:

Gavroche

Ja potreningowo:
-6 żółtek
-200ml śmietanki
-100g masła
-dwie łyżeczki cukru.
Budyń. :D