Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Ciekawe zdjęcia

Zaczęty przez renia, 2015-02-19, 14:47:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Z wiekiem przejdzie... ;)

Blackend

Tylko oglądanie zostanie. ;)  :lol:

zofijeczka

Bez raf więc ej ludzi zginie.
Bardzo podoba mi się ten projekt

Radzio

Gavroche

RafałS

Była robota, był i czas wypić i na insze rzeczy było miejsce. Dziś robota jest dla robotów i ludzie szukają pocieszenia na siłowni itp. :wink:

Gavroche

Albo jeżdżą rowerem bez sensu czy biegają w koło po próżnicy. ;)

RafałS

Dokładnie! Cała automatyzacja roboty psu na budę ostatecznie.  :lol:

Gavroche

To się nazywa czynność zastępcza. ;)

Blackend

Mimo wszystko wolę dzisiejszą robotyzację niż ubiegłowieczną wieś - tak zindoktrynowany jestem.  ;)  :lol:

Gavroche

Bo masz wybór, że tak powiem "wsteczny".  :D
Jak nie było robotyzacji, to nie było takiego wyboru, ale zawsze był jakiś.
Sierp-kosa, socha-pług, kijanka-tara z balią, kaganek-lampa naftowa, itd.

Mnie zawsze bawi fragment brytyjskiego filmu o naukowcach, którzy polecieli do Ameryki Południowej kręcić jakieś motyle w dżungli.
No i wpadają do wioski z przewodnikiem i tragażami, żeby jeden z tambylców zaprowadził ich na miejsce lotu godowego tych owadów.
Wyszedł do nich Indianin w nieokreślonym wieku, tylko w przepasce biodrowej z zatknętym kamiennym nożem i jakimiś 2-3 włóczniami w dłoni, popatrzył na białasów w strojach safari, panamach, z plecakami, butelkami z wodą, torbami z batonami proteinowymi, obwieszonych aparatami i kamerami i zapytał tłumacza:
-Na ile idziemy, na miesiąc?
-Nie, na dwa dni...
- Aha, to chodźcie.
Odwrócił się na pięcie i poszedł, bo wszystko czego potrzebował, miał ze sobą. ;)

Blackend

No i fajnie, każdy najlepiej się czuje w swoim środowisku, a ja po Mamusi mam szlacheckie geny i do prac ziemnych się nie nadaję. ;)  :lol:

Blackend

Przerwa w pracach polowych i herbatka elegancko z filiżanek.  :D

RafałS

RafałS