Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Ciekawe zdjęcia

Zaczęty przez renia, 2015-02-19, 14:47:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

103 lata,  :roll: widziałem w tivi  kobietę 109 lat co płynnie, składnie z sensem mówiła. To dopiero szok.  :)  :shock:

administ

Cytat: admin w 2016-10-05, 15:10:26
A czy cokolwiek wspominałem, jak jest u "niektórzy "optymalni""?  :shock:  :?

Na tej zasadzie niektórzy myślą, że Zięba  zaleca "optymalnym" choć jego zalecenia suplementacyjne dotyczą osobników o przeciętnym składzie diety, a nie osób na "diecie tłuszczowej".  8)

Diogenes z Synopy

a to wiemy. A mówi pewnie to też dlatego  :roll:, że wie, iż na dietę tłuszczową mało kto zdecyduje się nawet w warunkach zagrożenia życia. Bo taka jest prawda. Szybciej nawróci się na wiarę w Boga, gdy był grzesznikiem.   :| :roll:  :)

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-05, 15:23:47
103 lata,  :roll: widziałem w tivi  kobietę 109 lat co płynnie, składnie z sensem mówiła. To dopiero szok.  :)  :shock:

Pewnie dbająca o zdrowie wegetarianka... :roll: 8)

Diogenes z Synopy

chyba wszystko jedząca  :roll: , ale inne czynniki wymieniała  - brak stresu, pogodne usposobienie, nieprzepracowanie i parę innych.

administ

Cytat: Anulka177 w 2016-10-05, 15:18:46
http://zabkowice.express-miejski.pl/galeria/10577,rudolf-weber-swietowal-swoje-103-urodziny

Szkoda, że nie ma jego zdjęcia po sześćdziesiątce, ale z dużym prawdopodobieństwem miał lekką nadwagę, podwyższony cukier i cholesterol, a obecnie już jest "wysuszony" zgodnie z wiekiem biologicznym, a krew ma pewnie wzorcowo normatywną.
To bardzo ciekawe zagadnienie jest, ale zbyt dużo na ten temat musiałbym napisać, ale mi się nie chce.
Dopiszę tylko, że na każdym z podstawowych rodzajów diet: pastwiskowej, korytkowej, węglowodanowej i tłuszczowej, jest inne zapotrzebowanie na makro, mikroskładniki i witaminy, o czym przeważnie się nie wie, ale ja uświadamiać nie będę i tyle.  8)

Blackend

Ja się na tym kompletnie nie znam, ale tak na oko zaokrągleni staruszkowie lepiej wyglądają i nie mają aż tak pomarszczonej twarzy.  8)
Oczywiście pisze o zaokrąglonych kształtach, a nie tucznikach z hamerykańską otyłością.  8)
Tak przy okazji, lubię zerknąć na hamerykańskie programy z życia wzięte, gdzie pokazują typową ulicę - masakra, normalnie masakra, wszystko zatuczone od najmłodszego do najstarszego, którego z kolei trudno ocenić ile ma lat, bo to ledwo zipie jak lezie.  :?

renia

Nawet często trudno płeć rozróżnić... :?

Blackend

Dokładnie, a w ogóle jak oni się rozmnażają - in vitro? ;)

administ

Diogenes z Synopy

Wszystkie duże firmy budowlane są niepolskie. Kiedyś były.  :roll: Ale za to pięknie sobie teraz radzą, gdy było polskimi - to ruina. A wreszcie przyszły kontrakty na drogi - to ma kto forsę zwijać.  ;-)   :?
Kiedy mądry Polak?      :?  :)

renia

Pewnie to wszystko było za poprzednich rządów PiS-u... :roll: 8)

Diogenes z Synopy

Namaszczeni przez Rysia ''tatę'' i inna hałastra. Ale można się spierać co by było gdyby. Bo niewykluczone, że i tak by pobankrutowały z braku zamówień. Kto mógł wiedzieć, że wejdziemy do Uni?  ;-)

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-11, 16:59:16
Namaszczeni przez Rysia ''tatę'' i inna hałastra. Ale można się spierać co by było gdyby. Bo niewykluczone, że i tak by pobankrutowały z braku zamówień. Kto mógł wiedzieć, że wejdziemy do Uni?  ;-)

Ci, którzy kupowali te firmy, pewno wiedzieli... :roll:
Ale miały być piękne zdjęcia, a jest polityka... :? 8)

Blackend

Właśnie, w kółko o tej polityce gadacie.  :? ;)  :lol:

Anulka177

Cytat: admin w 2016-10-05, 15:53:20
Cytat: Anulka177 w 2016-10-05, 15:18:46
http://zabkowice.express-miejski.pl/galeria/10577,rudolf-weber-swietowal-swoje-103-urodziny

Szkoda, że nie ma jego zdjęcia po sześćdziesiątce, ale z dużym prawdopodobieństwem miał lekką nadwagę, podwyższony cukier i cholesterol, a obecnie już jest "wysuszony" zgodnie z wiekiem biologicznym, a krew ma pewnie wzorcowo normatywną.
To bardzo ciekawe zagadnienie jest, ale zbyt dużo na ten temat musiałbym napisać, ale mi się nie chce.
Dopiszę tylko, że na każdym z podstawowych rodzajów diet: pastwiskowej, korytkowej, węglowodanowej i tłuszczowej, jest inne zapotrzebowanie na makro, mikroskładniki i witaminy, o czym przeważnie się nie wie, ale ja uświadamiać nie będę i tyle.  8)
Ten człowiek jeszcze jakieś 8 lat temu jeździł samochodem, a w tamtym roku chodził na spacery i chętnie przystawał, by porozmawiać. Wciąż ma pełnię władz umysłowych i ożenił się kilka miesięcy temu z kobietą, która jest jego opiekunką  :D Domyślam się, że zrobili to z powodów ekonomicznych bo po jego śmierci kobiecie będzie się należała renta (a sporą emeryturę ma pan Rudolf)  :wink:

vvv

Typowy, czeski błąd w BMI (24 vs 42)

:shock:

http://s14.postimg.org/63w7yqr41/image.jpg

(http://s14.postimg.org/63w7yqr41/image.jpg)

:|

renia

Straaaaaaaaaaasznie ciekawe... 8)