Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sernik cytrynowy

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2015-03-01, 17:50:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Ja obcinam te wyjące brzegi papieru, raz mi się zapalił. :lol:

renia

:lol: mam elektryczny piekarnik...

Gavroche

Ja chyba też. :shock:
Może jakiś lewy papier? :lol:

renia

Chciałam piec go w teflonowej tortownicy, ale ciasto było rzadkie i bałam się, że mi ono z formy wycieknie, więc...dzwoniłam do Teresy, żeby ratowała... :lol: doradziła mi nieotwieraną formę i papier. :D

Jarek

renia

Na początku wątku.  8) :D

renia

Godzinę się piekł, a potem jeszcze pół godziny był w lekko uchylonym piekarniku...Ale trochę opadł...

Gavroche

Ja mam rodzinę mieszaną dietetycznie, więc czasem robię takie coś:
-15 jaj
-3/4 kilo twarogu półtłustego
-kilka łyżek mąki
Piekę masę jak sernik, potem moje dziewczyny jedzą ja z cukrem pudrem lub dżemem czy pure z mango, a ja z masłem i pasztetem lub salcesonem.
Taki rodzinny dobiałczacz. :D

Diogenes z Synopy

no to klops, :oops: moja Zosia robi sernik to się wylewa z formy, ale długo do tego dochodziła, są takie metody, że prawie jak czary  ;-)

typu wyjmuje się po 13 minutach , na 1,5 min, następnie coś znowy, tu podważa , tam uderza   , magia  :shock:

Jarek

Cytat: renia w 2015-08-01, 15:26:10
Cytat: Jarek w 2015-08-01, 15:18:44
Reniu a przepis :?: :shock:

Tutaj... http://www.stachurska.eu/?p=17993
Ale to proste ,nigdy sernika nie piekłem ,może teraz ten pierwszy raz  :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-08-01, 16:36:34
no to klops, :oops: moja Zosia robi sernik to się wylewa z formy, ale długo do tego dochodziła, są takie metody, że prawie jak czary  ;-)

typu wyjmuje się po 13 minutach , na 1,5 min, następnie coś znowy, tu podważa , tam uderza   , magia  :shock:

To jest jeszcze dla mnie za wysoki level... :? 8)

renia

Cytat: Jarek w 2015-08-01, 16:50:33
Cytat: renia w 2015-08-01, 15:26:10
Cytat: Jarek w 2015-08-01, 15:18:44
Reniu a przepis :?: :shock:

Tutaj... http://www.stachurska.eu/?p=17993

Najgorzej to nie lubię w przepisie jajek na wagę. 8) Teraz mamy w lodowce jajka od młodych kur i żółtko ważyło 15g, cale jajko 45g. Na całe ciasto wychodzi 23 jaja.

Diogenes z Synopy

ja go upiekłem i musiałem sam jeść, wyszedł. Też będziesz umiał.
Cytat: Jarek w 2015-08-01, 16:50:33

renia

Ja go jeszcze nie posmakowałam. Na obiad mieliśmy placki ziemniaczane z gulaszem węgierskim. Zjadłam 3 placki bez gulaszu (tak mi smakowały) i nie mam ochoty na sernik. Pewnie po spacerze będzie smakowal... :D

Diogenes z Synopy

przejedzona jesteś białkiem  ;-) , ja tez często wcinam same placki na łoju , białka mało nam trza.

Coś podobnego jak ten sernik, robi Gavro na patelni :)