Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

K2 Mk4

Zaczęty przez BACA, 2015-05-23, 22:05:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Napisałem to co napisałem, ni mniej ni więcej, reszta to Twoja nadpobudliwość.  :lol:

administ

Najważniejsze z tego co napisałem, to informacja dla survivalowców, jak węgla medycznego nie ma pod ręką, bo potwierdza wiedzę Gacionga na temat odżywiania. ... ;)  8)

Gavroche

Taniny czy inne garbniki z zeszłorocznych liści dębu są też świetne na dziwne i nie dziwne choroby skóry u płazów i gadów, a nawet ryb! :D

administ

Dąb i brzoza - święte drzewa... ;)

administ

Młode pokrzywy też są super jakby co... ;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-05-24, 16:58:19
Napisałem to co napisałem, ni mniej ni więcej, reszta to Twoja nadpobudliwość.  :lol:
:lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

vvv wpada w taką manierę mentorską często, jakbym nie wiedział co to kazeina. ;)
Mnie jednak religia nie zabrania jej jeść, a z żółtkiem i ze skwarami to przysmak śniadaniowy najprawdziwszy jest.

Zyon

Kazeina to zlo, zalepia zyly i powoduje nieszczelnosc jelit, dodatkowo posiada 3 rozne rodzaje bialka i powoduje 5,4 godzinne fibonietolerancje. W dodatku jest potrzebna cieletom zeby im rosly rogi i kopyta oraz robi sie z niej klej stolarski.
Mysle, ze cie w koncu uswiadomilem?  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Wszystko prawda, jeszcze opioidy z niej powstają. :D
Ale twaróg taki smaczny jest, na słodko zwłaszcza...

administ

Twaróg ze śmietanką i tartym jabłkiem...
To dopiero przysmak deserowy.  :D

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-05-26, 12:54:54
Wszystko co dobre to jest zle, bo zlo smakuje a dobro nie. Powinienes jesc inne rzeczy, np oliwe albo jakies oleje rafinowane.
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: admin w 2015-05-26, 12:09:17
Młode pokrzywy też są super jakby co... ;)

...na bezpieczną suplementację krzemem... :roll: chociaż można się poparzyć... :lol:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-05-26, 12:59:19
Wszystko co dobre to jest zle, bo zlo smakuje a dobro nie. Powinienes jesc inne rzeczy, np oliwe albo jakies oleje rafinowane.
Ale to trzeba suplementować substancjami regulatorowymi. :D
Potem się człowiek wydelikaca i umiera w konwulsjach bo opłatek na mszy był z glutenem. ;)

Zyon

Dlatego przeczytaj te ksiazke Wade'a, ostatnie rozdzialy z pewnoscia ci sie spodobaja :D
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: Gavroche w 2015-05-26, 14:02:09
Cytat: Zyon w 2015-05-26, 12:59:19
Ale to trzeba suplementować substancjami regulatorowymi. :D
Potem się człowiek wydelikaca i umiera w konwulsjach bo opłatek na mszy był z glutenem. ;)

Ale za to od razu idzie do nieba... 8)

administ

Cytat: vvv w 2015-05-24, 16:39:54
najkorzystniej jest spożywać około 0,8 g węglowodanów na 1 kg wagi ciała/dobę [/size]

Znaczy według "formuły 30g" każdy waży 24kg!  :shock:
No wreszcie pojąłem tę hanniusiową formułę! ;)  :D
A co z maszynami jądrowymi na pustyni? :roll:  :lol: :lol: :lol:

Gavroche

A go Rafał coś o tym mówił. :lol:
I o cięciu bloków kamiennych laserem. 8)

administ

Cięcie bloków kamiennych laserem i wygniatania kręgów w zbożu jest obok "formuły 30g" podstawą diety przecież! ;)  8)

Gavroche

Jak się zboża nie jada, to i szacunku do plonów nie ma... :D