Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Cytat: renia w 2014-08-14, 08:49:58
Tylko doskonalą protezy, a nie starają się leczyć przyczynowo, albo pomyśleć o eliminacji przyczyn chorób...taka "zabawa w Angelinę"... :?
Reniu easy, bo zapotrzebowanie na BiWw Ci wzrosnie :)

renia

Cytat: Dasna w 2014-08-14, 08:59:13
Tylko doskonalą protezy, a nie starają się leczyć przyczynowo, albo pomyśleć o eliminacji przyczyn chorób...taka "zabawa w Angelinę"... :?
Reniu, ale jak nastąpi na minę i mu urwie rękę albo nogę to co wtedy?

Dasna, też tak pomyślałam i to ma jak najbardziej sens. Tylko, chodzi mi o to, że 99% badań (i środków finansowych) medycznych skupia się na leczeniu objawowym, a 1% na profilaktyce. Albo coś koło tego... 8)

renia

Cytat: MariuszM w 2014-08-14, 09:04:09
Reniu easy, bo zapotrzebowanie na BiWw Ci wzrosnie :)

Dzięki, za chomąto... 8) :lol:

Gavroche

Jak poje odpowiednio dużo żółtków i podgardlów, to mu odrośnie, spokojna głowa 8)

Jazzman

Cytat: Gavroche w 2014-08-14, 09:22:40
Jak poje odpowiednio dużo żółtków i podgardlów, to mu odrośnie, spokojna głowa 8)
A jak ma dobre geny, to może jeść wszystko z koryta :)

renia

Cytat: Gavroche w 2014-08-14, 09:22:40

Jeszcze więcej mu urośnie niż miał... :lol:

renia

Było? :roll:

http://www.czytelniamedyczna.pl/4626,co-powinien-wiedziec-lekarz-rodzinny-o-popularnych-dietach-odchudzajacych-i-samy.html

" Niedawno wspólny komitet American Diabetes Association, North American Society for the Study of Obesity oraz American Society for Clinical Nutrition stwierdził, że u osób z cukrzycą typu 2 diety niskowęglowodanowe mogą być preferowane w stosunku do niskotłuszczowych w początkowej redukcji masy ciała i uzyskaniu dobrej kontroli glikemii (13). Z tego względu sądzimy, że – podobnie, jak stało się to w odniesieniu do diety Atkinsa – krytyczny stosunek do diety Kwaśniewskiego może się w przyszłości zmienić."

Maniek

Cytat: renia w 2014-08-15, 08:53:33
Było? :roll:

http://www.czytelniamedyczna.pl/4626,co-powinien-wiedziec-lekarz-rodzinny-o-popularnych-dietach-odchudzajacych-i-samy.html

" Niedawno wspólny komitet American Diabetes Association, North American Society for the Study of Obesity oraz American Society for Clinical Nutrition stwierdził, że u osób z cukrzycą typu 2 diety niskowęglowodanowe mogą być preferowane w stosunku do niskotłuszczowych w początkowej redukcji masy ciała i uzyskaniu dobrej kontroli glikemii (13). Z tego względu sądzimy, że – podobnie, jak stało się to w odniesieniu do diety Atkinsa – krytyczny stosunek do diety Kwaśniewskiego może się w przyszłości zmienić."

ciekawe co by ten pajac bruford na to powiedział?  :D

Zyon

NO jak to co, ze jakies urban legend albo inny hoax a tak w ogole to bez badan
Work Buy Consume Die

administ

administ

Oj muszę poszperać za pełnym tekstem...  :wink:
Bo to teraz znika dużo z netu, co było niekorzystne o Kwaśniewskim.

renia

Jego kolejny artykuł...

http://www.biznes.newseria.pl/news/praca/nasze_serce_niszcza,p2146215000

Coraz więcej osób choruje na serce. Trzeba jeść mniej tłusto i obniżać cholesterol.  8)

To wszystko przez to masowe zjadanie smalcu i słoniny.
Dawniej to tylko oleje roślinne używali i nie byli ludzie tak otyli i na serce tylu nie chorowało... :wink:

administ

Ale to sprzed dwóch lat, to może Adamus już się zdążył nawrócić na smalec?  :roll: :mrgreen:

renia

Ale robią darmowe "łapanki" na klientów na leki obniżające ciśnienie, cukier i cholesterol...
Mi co rusz przysyłają zaproszenia na darmowe badania...

administ

Służba chorobie z tego żyje.
Narodowy Fundusz "Zdrowia" nie ma też ze zdrowiem nic wspólnego, bo klientami tej marnotrawnej instytucji są sami chorzy.  8)

anakin

Dlatego winno być Ministerstwo Chorób i Narodowy Fundusz Chorób. Byłoby poprawniej.

renia

:D miałam to w "ulubionych" i nawet nie wiem skąd to się tam wzięło... :shock: :lol:

Zyon

Dodalbym pare diet, bo pomineli, jeszcze ktos pomysli, ze te pominiete sa zdrowe albo co... :roll:
Work Buy Consume Die

anakin

Cytat: renia w 2014-08-15, 11:58:07
:D miałam to w "ulubionych" i nawet nie wiem skąd to się tam wzięło... :shock: :lol:

No stąd się wzięło. To już było na tym forum przez kogoś linkowane. Obstawiam, że przez Mariusza.