Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

To drugi sort opuszcza wolna wyspę. :lol:

administ

A gdzie tam, to propaganda "niemieckich mediów w Polsce" ;)

Jarek

Ale w końcu jest wybór, bo można zamieszkać tam gdzie się komu podoba.
My Polacy jesteśmy nauczeni tylko wyjazdów w celach zarobkowych, bo tak naród wyćwiczony został. A można zamieszkać w innym kraju, i można się lepiej czuć niż w Polsce. :lol:

renia

Cytat: admin w 2017-06-26, 17:07:01
Cytat: renia w 2017-06-26, 17:03:31
Cytat: admin w 2017-06-26, 16:56:02
Nikt nie wyjeżdża, bo wyjazdy się przestały opłacać.  8)
Tu teraz za dyżur płacą 2,5tys. na rękę, to po cholerę się włóczyć po obcych krajach.  :?

Wyjeżdżają...

http://www.rp.pl/Lekarze-i-pielegniarki/312129904-Lekarze-tych-specjalnosci-najczesciej--wyjezdzaja-z-Polski.html#ap-1

Jasne, jak zwykle Reniu masz rację, wyjeżdżają masowo, a tu kolejki do państwowego rosną... ;)  :lol:

Gowin chce to zmienić...

http://www.rp.pl/Lekarze-i-pielegniarki/302099964-Gowin-proponuje-platne-studia-medyczne.html

Studia medyczne nie mają być "darmowe"...

Radomiak

To jakiś absurdalny pomysł! ? mówią studenci dla Medonet.pl, który przeprowadził sondę na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.  - Prawda o polskich studiach jest taka, że i tak państwo nie daje nam na nie wystarczających pieniędzy. Moi rodzice, którzy sami są lekarzami i pracują na uczelni, załatwiają mi co roku, w czasie wakacji staże w zagranicznych klinikach. W Niemczech i Francji. Wszystko po to, bym mogła zdobyć wiedzę na światowym poziomie, na polskich uczelniach i na praktykach w polskich szpitalach wciąż niedostępną. Te staże są płatne. Uczelnia nie zwróci mi tych pieniędzy. I to ja miałabym jeszcze do tych studiów dokładać?! ? tłumaczy Julia, studentka IV roku medycyny, marzy by zostać hematologiem.

Tak mi się wykroiło...

Radomiak

A tego typu młoda siksa powiedziała mi na udarówce półtora roku temu z okładem, że bez stentów w t. szyjnych to ja jestem "bomba zegarowa" i jak się na tą "pieszczotę" nie zgodzę, to tylko patrzeć...
No to nadal jestem "bomba zegarowa"... :roll: :wink:

Radomiak

Ale skoro sobie zamarzyła, to trzeba się zrzucić, pewnie się na stypendium nie łapie...i.t.d.

renia

PO PIERWSZE POLACY! PO PIERWSZE POLSKA!  :D  8)

https://www.youtube.com/watch?v=1FKSUO_e1KY

Blackend

Po pierwsze moja rodzina, wolność i odpowiedzialność oraz precz z nacjonalizmem, socjalizmem, szowinizmem i Liliputinem.  8)

renia

Wysłuchałeś całość? :roll: O "profesorze Kwaśniewskim" też? O tym, żeby nie jeść chleba tylko świnie? 8)
(w szóstej minucie...)

Maniek

:shock:
:D

Tą chorobę się jakoś leczy?

Blackend

Cytat: renia w 2017-07-02, 18:02:59
Wysłuchałeś całość? :roll: O "profesorze Kwaśniewskim" też? O tym, żeby nie jeść chleba tylko świnie? 8)
(w szóstej minucie...)

No fajne, do boju, a ja będę zabezpieczał tyły. ;)

administ

:lol:
Jakby co to ja Księdza Proboszcza mam po swojej stronie... ;)

RafałS

Ja mogę pomagać w kuchni jakby co.  :P

Blackend

Blackend

To amerykańskie media podobnie jak niemieckie podają kłamliwe informacje? ;)

renia

Po to są media, żeby kłamać i kreować politykę... 8)

administ

Właśnie, ż Tuska i jego syna zrobili "przestępców", a tu się okazuje, że dzięki komisji Wassermanówny wyszło, iż to dzięki Donaldowi i służbom rozwalono ten amber gold, który należał do innych służb, ale co mnie tam... ;)  :lol: