Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Taki artykuł na pewno zlikwiduje u ludzi stres i zapobiegnie zawałom... :lol: ;-)
Ludzie nie mogą być beztroscy, stale się mają bać, "taki mamy klimat" w mediach... :?

Jarek

Chorych i smutnych swiat zyczy farmer.

Blackend

Jak się nażrą i ochleją, to muszą potem odchorować, normalka.  8)

renia

Bardzo dobra wiadomość. Siostra już nie będzie musiała nam wozić proszków i innych "dupereli" z Niemiec... :lol: Dla niej też poprawa... :lol:  ;-) Mnie się nie podobało to różnicowanie jakości produktów dla różnych państw...

Blackend

Pamiętam heheszki na YouTube jak płaskoziemcy wierzą w teorię spiskową i widzą różnicę między proszkami, której ponoć nie było.  :lol:
A moja żona, która oprała dwójkę małych dzieci swoje wiedziała i zawsze kupowaliśmy oryginalny niemiecki proszek.  8)

admin

Jarek

Ja do dziś nie wiem o co chodzi z tymi proszkami  :lol:

Blackend

A bo to jak się ma dzieci w wieku przedszkolnym tylko ma znaczenie, teraz nam to też jest bez różnicy.  8)

Gavroche

Cytat: renia w 2022-12-30, 20:19:44
Bardzo dobra wiadomość. Siostra już nie będzie musiała nam wozić proszków i innych "dupereli" z Niemiec... :lol: Dla niej też poprawa... :lol:  ;-) Mnie się nie podobało to różnicowanie jakości produktów dla różnych państw...
Ale tego nie da się uniknąć. :D
Badania konsumenckie wyraźnie mówią, że Polacy wybierają chipsy z glutaminianem, herbatniki na maśle i dojrzałe banany, a Szkopki odwrotnie.

admin

:lol:
A bo oni mają germańskie geny!
Dlatego są jacy są. ;)

Blackend

I golonka też inaczej smakuje. ;)

Jarek

:lol:
Super porównanie

admin

admin

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/jedli-je-codziennie-umierali-na-zawa%C5%82-lub-udar/ar-AA15QLZJ?ocid=msedgntp&cvid=1ac51a66be2f4f9e9bc340aad6311ac1 - co za sytuacja, żeby w telewizji jakaś bezwiedzowa dietetyczka broniła spożycia jajek!  :shock: :lol: :lol: :lol:
A starczy wziąć do ręki książkę Doktora Kwaśniewskiego, bo tam jest dokładnie wyjaśnione kiedy jajka są "szkodliwe" - jak wyszło poprawnie na kohorcie, a kiedy "zdrowe".  :D

renia

Znowu amerykańcy naukowcy odkryli, że jedzenie jajek jest szkodliwe... :shock:
A nie pomyślą, że tylko w połączeniu z dużą ilością węglowodanów... :roll:  :?

admin

Problem w tym, że dobrze odkryli, tylko nadal nie widzą dlaczego jajka raz szkodzą, a raz są super.

Blackend

Na całe szczęście ta dietetyczka postraszyła śmietaną i mięsem, co przy obecnie galopujących cenach ma niebagatelne znaczenie. ;)

renia

Cytat: admin w 2023-01-01, 10:18:01
Problem w tym, że dobrze odkryli, tylko nadal nie widzą dlaczego jajka raz szkodzą, a raz są super.

Albo wiedzą i sobie "jaja" robią... 8)