Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2023-09-25, 10:10:54
Można też klasyczną lemoniadę - do kranówki wcisnąć soku z cytryny - bez problemu problem zostanie rozwiązany. ;)
Wit.C dostarczona przez przewód pokarmowy nie jest antyoksydantem, ponieważ organizm ma więcej i skuteczniejszych antyoksydantów (przede wszystkim albuminy, glutation, kwas moczowy, sole kwasów żółciowych, niektóre hormony - więcej nie pamiętam, ale to co wymieniłem w zupełności nawet do likwidacji "stresu oksydacyjnego" i sepsy wystarcza, a jak nie wystarcza, to ponoć wlew dożylny ratuje życie u zabiedzonych odżywczo w sepsie. W przypadku wlewu dożylnego wit.C należy traktować faktycznie jako ekstra antyoksydant wspomagający wychwyt wolnych rodników.)
To tak w ramach dalszego wyjaśniania 2-giej części wywiadu na pl1tv, co jeszcze się nie ukazał, bo Renia linku nie zapodała! ;)

Mnie się linki poplątały... :? 8)

admin

Czuwaj Reniu, bo już jest na pl1tv...  8)

Jarek

Sandacza jadlem 8 lat temu  bylem w gości- nie ma miejsca na takie śmieci przy takim dobrobycie...

Blackend

Takiego świeżego prosto z odłowu sandacza, to bym zdegustował.  :D

admin

Wiadomo, nad jeziorem to i płotka z patelni jest super lepsza od szczawiu i guguł!
Trzeba tylko osiągnąć odpowiedni poziom głodu! ;)

Blackend

Widziałem kiedyś taki fajny kawał rysunkowy:

Przychodzi wędkarz z pełnym wiadrem ryb do domu i tak patrzy na talerz obiadowy i żonę z wyrzutem
- Znowu ryba?  :?

admin

Jarek

renia

Cytat: admin w 2023-09-25, 13:34:42
Czuwaj Reniu, bo już jest na pl1tv...  8)

Sorry, trochę "zaspałam"... :? 8) :lol:

Jarek

ihttps://youtube.com/shorts/xxTKR4y2iDE?si=_3gyngqKrIpz1jki
Nietykalni są - w czasie pandemii policja była ponad wszystko

admin

Skąd się bierze aż tyle mądrych ludzi w społeczeństwie, co to w ramach protestu różne głupstwa robią? ;)
No ale z drugiej strony jak dają nobla jakiejś nastoletniej "grecie", to nie ma się co dziwić.  8)

Jarek

Zadziwiajaca bezradnosc policji, a przeciez mozliwosci widzielismy. Ciekawe ile bym dostał za taki artyzm na bramie... :lol:

Jarek

admin

No to jest rozmach!  :D
Ciekawe jak logistycznie sobie radzą z takim pogłowiem i areałem!  :shock:
Zaciekawiło mnie to!

Jarek

Mam nadzieję że rozumem chłopskim w 70 % ogarniają  8)

Zyon

Cytat: admin w 2023-09-25, 10:10:54
Można też klasyczną lemoniadę - do kranówki wcisnąć soku z cytryny - bez problemu problem zostanie rozwiązany. ;)
Wit.C dostarczona przez przewód pokarmowy nie jest antyoksydantem, ponieważ organizm ma więcej i skuteczniejszych antyoksydantów (przede wszystkim albuminy, glutation, kwas moczowy, sole kwasów żółciowych, niektóre hormony - więcej nie pamiętam, ale to co wymieniłem w zupełności nawet do likwidacji "stresu oksydacyjnego" i sepsy wystarcza, a jak nie wystarcza, to ponoć wlew dożylny ratuje życie u zabiedzonych odżywczo w sepsie. W przypadku wlewu dożylnego wit.C należy traktować faktycznie jako ekstra antyoksydant wspomagający wychwyt wolnych rodników.)
To tak w ramach dalszego wyjaśniania 2-giej części wywiadu na pl1tv, co jeszcze się nie ukazał, bo Renia linku nie zapodała! ;)
Gdzie ten link?
Work Buy Consume Die