Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Może nie masz takich ładnych , z wzorkiem? :lol:

renia

Pewnie takie w serduszka by się jemu podobały... :roll:


Zyon

yarosh by sie ucieszyl, co prawda pisal, ze ten podkielkowany owies ma paskudny smak......ale jest bardzo zdrowy  :D a maslo z kolei jest nie wiadomo po co, "chyba tylko dla lepszego smaku i konsystencji kanapek"  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Bardzo mi się podoba ta dieta owsiana!  :D
Powinna być bardziej propagowana.  8)

renia

Robią nas w konia... :roll: ihaha... :lol:

Zyon

Grunt, ze zdrowa, co prawda  
Cytatsmak moczonego i podkiełkowanego owsa bezłuskiego jest tak podły, że trzeba coś do niego dodawać.
ale czego sie nie robi dla zdrowia
Work Buy Consume Die

administ

Ale to naprawdę jest dużo lepsze od typowego 5*wio!  :D

Zyon

Po takim owsiankowym tygodniu 6 razy dziennie bym chyba mial drgawki na sam widok owsianki. To cos jak monodiety cebulaka, w kolko jedno i to samo w parzyste owies z mlekiem, w nieparzyste owies z oliwa a co 12 dni owies z woda  :shock:
Work Buy Consume Die

renia

Ale wóz byś pociągnął... 8) :lol:

administ

Wóz albo przewóz nawet!  :shock: :wink:

Gavroche

Cytat: renia w 2012-12-17, 19:29:09
Ale wóz byś pociągnął... 8) :lol:
Bez dwóch zdań!
Nawet nie trzeba jeść, wystarczy łykać ekstrakt z Avena sativa 7-20 % przez kilka tygodni...

Zyon

Cytat: renia w 2012-12-17, 19:29:09
Ale wóz byś pociągnął... 8) :lol:

Czyli strawa dla niewolnika w sam raz, wazne zeby byl silny i glupi  :D
Work Buy Consume Die

Zyon

o prosze jakas pani na dd zaprasza na warsztaty dietetyczne. wiedza ma potrowa niemal  :lol:
http://blonnikowo.pl/blonnik/blonnik-a-regulacja-stezenia-glukozy-we-krwi/#more-759

Nie do wiary
Cytat
Błonnik:
    obniża ciśnienie tętnicze krwi,
    zmniejsza wchłaniania cholesterolu i trójglicerydów z przewodu pokarmowego,
    pozytywnie wpływa na gospodarkę węglowodanową.
Ostatnia wymieniona funkcja ma szczególne znaczenie dla osób zagrożonych cukrzycą, a także już leczących się z powodu tej choroby. Dlaczego?

Błonnik na cukrzycę
Okazuje się, że bardzo ważnym elementem diety cukrzyka jest błonnik pokarmowy. Dlaczego? Ponieważ spowalnia wchłanianie węglowodanów i zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę.
Tak, błonnik pokarmowy z chemicznego punktu widzenia sam w sobie jest węglowodanem… Mimo to nie podnosi poziomu cukru we krwi, a może się nawet przyczynić do jego obniżenia!
Ponadto produkty bogate w błonnik pokarmowy mają niższe wartości indeksu glikemicznego, co wiąże się stabilizacją glikemii.
Jest to ważne zarówno z perspektywy osób chorujących, jak i tych, u których zdiagnozowano stany przedcukrzycowe, do których zalicza się upośledzoną tolerancję glukozy i nieprawidłową glikemię na czczo
.
Work Buy Consume Die

administ

Ale on - znaczy błonnik - żywy musi być!  :wink:
Martwy jest do niczego.  :?

renia

"Cukrzyca spowodowana jest uszkodzeniem komórek trzustki, które są odpowiedzialne za produkcję hormonu obniżającego poziom glukozy – insuliny."

A co jest przyczyną tego uszkodzenia nie podają... :roll: spada jak grom z jasnego nieba na przypadkowego przechodnia... :? na kogo wypadnie na tego benc... :? Ja lepiej z domu nie wychodzę... 8) :wink:


Zyon

Work Buy Consume Die

renia

U nas bardziej kupują (w tym mięsnym gdzie ja kupuję) szynkę staropolską (jest taka sucha) po 35 zł za kilogram, niż "szynki" po 15 zł za kg...Ludzie już coraz bardziej rozpoznają te "pompowane" wyroby...

Gavroche