Dieta Optymalna a Zywienie Optymalne - studium przypadkow [PELNE ZANURZENIE]

Zaczęty przez anakin, 2016-08-01, 13:10:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Ale ja tak bardziej ogólnie, a nie w szczegółach! ;)
Z obcych dla przykładu najprzyjemniej mi się jadło posiłki z dwiema wegetariankami - tylko raz mi powiedziały, że niezdrowo się odżywiam, a ja za to zaproponowałem moją surówkę za ich mięso i dalej już przez miesiąc nie było żadnych zgrzytów.  8)
Pełna harmonia nawet rzekłbym... ;)

Gavroche

Ale jadłeś sztućcami, nie mlaskałeś i nie plułeś na blat chrząstkami, prawda? ;)

administ

Blackend

Jarek

Cytat: Gavroche w 2016-08-06, 19:02:55
Zwykle to oznacza podporządkowanie się pewnym konwencjom, np. zasadom ortografii i interpunkcji. ;)
Nonkonformiści mogą sobie siedzieć samotnie w piwnicy.
Ja pesel mam w pamięci , ale trzeba też współczuć tym co muszą  dalej odczytywać . :lol:

Jarek

Cytat: Gavroche w 2016-08-06, 18:57:35
Nie ma to znaczenia, Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się moja.
Zaczynasz majaczyć o wolności tobie takie coś dokucza ?  :shock:

Gavroche

Widzisz, tak jak siedzenie obok cuchnącego kloszarda, tak czytanie Twojej pisaniny nie jest przyjemne, chodzi o pewien rodzaj estetyki.
Ale już nie będzie mi dokuczać, zakładam ignora i wrzucam Cię na czarną listę. :D

Jarek

Cytat: Gavroche w 2016-08-07, 07:44:33
Widzisz, tak jak siedzenie obok cuchnącego kloszarda, tak czytanie Twojej pisaniny nie jest przyjemne, chodzi o pewien rodzaj estetyki.
Ale już nie będzie mi dokuczać, zakładam ignora i wrzucam Cię na czarną listę. :D
I to jest dobra zmiana :lol: popieram :lol:

Zyon

Sluszna decyzja. Wiesz jak to jest dyskutowac z glupim, najpierw cie sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doswiadczeniem.
I pamietaj co mowila moja babcia :D Dyskusje z Jarkiem zostaw trzonkowi od lopaty do sniegu albo nodze stolowej, mniej wiecej ten sam poziom intelektualny :D
Work Buy Consume Die

Bobby

Jestem ciekaw czy noga stołowa mogłaby zrozumieć kto to jest Jarek.

Bobby

To już zależy od Ciebie czy jest przyjemne bo to Ty odpowiadasz za swoje emocje a nie inni.

Zyon

Work Buy Consume Die

anakin

Cytat: anakin w 2016-08-01, 13:10:59
Czolem! Jestem na diecie J. Kwasniewskiego juz pare lat, a nadal czuje, ze ledwie liznalem to "z czym to to sie je".Niby znana jest mi tresc wszystkich wydanych w Polsce ksiazek, publikacji na stronie Doktora i watkow na tym forum, ale to wciaz zbyt maloe... jak dla mnie.

Ale, hej!, wiem, ze sa tu osoby zaznajomione z DO/ZO znacznie dluzej ode mnie, wiec moze uzykam odpowiedzi na (chociazby niektore) brakujace informacje? :| Ne daja mi spokoju nastepujace pytania...

• 1. Czy poza nowotworami sa inne przypadki, w ktorych nalezy ograniczyc do minimum spozycie bialka?

• 2. Czy stosunek B : W jak 1 : 1,5 ma prawo w jakims szczegolnym przypadku zaistniec na DO, czy jest to jedynie opcja zarezerwowana dla ZO?

• 3. Czy proporcja B : W jak 1 : 1,5 powinna byc brana pod uwage tylko przy budowaniu masy miesniowej - by ilosc bialkowego budulca nie byla przesadna - czy rowniez bez "silowni" ma to sens (np. 50 gB : 75 gW)?

• 4. Ktory model zywienia najbardziej rujnuje zdrowie - ubogopastwiskowy czy korytkowy? A moze pastwiskowy?

• 5. Choroby z ktorej grupy - miazdzycorodnych (ubogie pastwisko i koryto) czy anty-miazdzycowych (pastwisko) - najdluzej  i najtrudniej (o ile w ogole) sie leczy?

• 6. Przy jakich chorobach "pacjent" potrzebuje duzych ilosci bialka juz na samym starcie DO, aby odbudowac wyniszczony ogranizm? Czy dotyczyczy to jedynie ubogiego pastwiska (przemiana glukozy droga pentozowa)?

• 7. W jakich przypadkach mozna stwierdzic, ze w organizmie wystepuje z cala pewnoscia ogolna przewaga ukladu sympatycznego lub parasympatycznego, a nie tylko czesciowa tu i tam?

• 8. Czy przy chorowaniu spowodowanym ubogim pastwiskiem mamy do czynienia zawsze z ogolna przewaga ukladu parasympatycznego i przemiana glukozy w cyklu pentozowym w calym organizmie?

Z gory dziekuje za wszelkie merytoryczne odpowiedzi!
Pytanie 9.

Czy w przypadku czlowieka miazdzyca (dowolna) ma szanse zaistniec na diecie ubogopastwiskowej czy jest to raczej malo realne?

Bobby

Cytat: Gavroche w 2016-08-06, 18:13:10
Ćpun też nie ma problemu z narkotykami, dzwoni i ma, ale inni z jego otoczenia cierpią.

Albo idzie do sklepu czy apteki.

Jarek

Cytat: Zyon w 2016-08-07, 12:15:14
Sluszna decyzja. Wiesz jak to jest dyskutowac z glupim, najpierw cie sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doswiadczeniem.
I pamietaj co mowila moja babcia :D Dyskusje z Jarkiem zostaw trzonkowi od lopaty do sniegu albo nodze stolowej, mniej wiecej ten sam poziom intelektualny :D
Święta racja ,tylko dlaczego lubisz się sam do tego poziomu sprowadzać  :lol:

Gavroche

Jeśli chodzi do gimbazy, starsi nie bawią się w pierdoły. ;)

Zyon

Popatrz, prawie 2 tygodnie mu to zajelo ale wydukal z siebie jakas w miare skladna odpowiedz  :lol: Pewnie wygral jakas partie z noga stolowa i nabral pewnosci siebie :D
Work Buy Consume Die

Bobby

Jak nie?
Piechotą po recke na morfine czy tam benzodiazepiny i wisio.
Tak się bawią najstarsi właśnie.