Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Obiad

Zaczęty przez renia, 2017-04-01, 13:40:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ukko

Był kućmok dzisiaj - ziemniak w takiej postaci, to jednak jest inny poziom, od tego co zwykle gotuje :)
smakowitość inna, do tego prawie 200 g schabu, uff :)

Anulka177

Takiej nazwy jeszcze nie słyszałam- można coś bliżej?  :roll:

Anulka177

To się okazuje, że nawet kiedyś jadłam coś takiego, bo mnie koleżanka poczęstowała- ale ona z Ełku była.... :shock:

vvv

Ziemniaki w Ełku, kto by pomyślał.
:wink:

renia

Coś podobnego, ale z boczkiem i cebulką, napchane w kiszkę wieprzową i pieczone w piekarniku, jadłam u Teściów w białostockim. Tak średnio mi to smakowało, bez tej kiszki byłby lepszy smak.  8)

Anulka177

Tę kiszkę to nawet teraz w sklepie można kupić,  czytałam kiedyś skład bo mnie zaciekawiło,.co to takiego i wyszło, że są to ziemniaki w cenie kiełbasy  :shock: 

renia

Ta sama cena a zdrowsze... :lol: :wink:

administ

Ziemniaki są do bani, tylko kartofle są dobre... ;)

renia

Tutaj są bulwy... 8) :lol:

vvv

Cytat: renia w 2018-01-17, 11:49:21
Tutaj są bulwy... 8) :lol:
Bulwy z kurzajami, a ostatnio z kurzymi jajami.
:wink:

Ukko

Cytat: renia w 2018-01-17, 07:55:17
Coś podobnego, ale z boczkiem i cebulką, napchane w kiszkę wieprzową i pieczone w piekarniku, jadłam u Teściów w białostockim. Tak średnio mi to smakowało, bez tej kiszki byłby lepszy smak.  8)
Placki ziemniaczane lepsze, ale z tym kućmokiem miej roboty jest :)

renia

Dzisiaj u nas są po długim czasie gołąbki (mięso mielone z boczku świeżego). Półtoraroczna wnusia zjadła całego (bez ziemniaków) takie dobre. :D :lol:

Gavroche

Moja mama przyjechała posiedzieć z naszą córą, drugi tydzień ferii, więc mam cały tydzień mamine pyszotki, oczywiście pod córkę robione, ale coś tam dla siebie wybiorę. ;)
Dzisiaj na przykład będzie pomidorowa, oczywiście na kościach ze śmietaną, kotlety mielone z marchewką i na deser dopakuję ze trzy ciasteczka kruche domowej roboty, z grubymi plastrami masła.
Ech, chyba się wcześniej oderwę od roboty. :P

renia

Same pyszności... :D Rozpieści Was Twoja Mama i zostawi na pastwę gotowych dań.... :? :lol:

Gavroche

Gotowce to tylko na wyjazdach, gotujemy w domu, tylko dziewczyny Ww, a ja tłusto i ciężko nam się pogodzić, a mamie jakoś lepiej to wychodzi. ;)

renia

Bo my mamy sposoby mamy... :lol:

Gavroche

Jest jeszcze jedna sprawa - wychowałem się na takim jedzeniu, a przyzwyczajenie drugą naturą. :D

renia

To fakt. Dlatego mnie nie było trudno przejść na DO. Smaki dzieciństwa. :D

administ

Jak pomidorowa, to tylko z ryżem.  8)