Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Spotkanie w Ciechocinku - 2 września 2017

Zaczęty przez renia, 2017-08-01, 11:53:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

A to już nie moja, ani Doktora wina, że rośnie nowe pokolenie, co to im przez drut "zaszkodziło"...  :lol: :lol: :lol:

Blackend

:lol:
Jak ktoś ma życiowego pecha, to mu nawet ŻO nie pomoże, taka to karma. ;)

administ

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3645.msg60173#msg60173 - tu jest fajna jazda i to prawie dziesięć lat temu... ;)
A dziś zaś "te same" problemy - nudne to jak jasny gwint...  :?

Blackend

A cóż to za wykopalisko archeologiczne?  :shock:  :lol:
Trochę się nicków tutaj przewaliło, ale widocznie drut w międzyczasie zwinęli. ;)

vvv

Cytat: admin w 2017-09-04, 20:30:03
Napiszę jeszcze, że z krótkotrwałym (2-3doby) niedoborem energii i składników odżywczych organizm sobie radzi znacznie lepiej niż z codziennym obżarstwem, ale to taka oczywista oczywistość, że każdy chyba wie, co je by żyć...  8) ;)

Kiedyś było odważniej:

DO2000str121...DO2000str121...DO2000str121...DO2000str121

CytatW szóstym ? siódmym dniu głodówki głodujący czuje się najlepiej, ponieważ jego organizm jest (...) z nieco za dużym spalaniem białek. Później już nie jest tak dobrze.
DO2000str121...DO2000str121...DO2000str121...DO2000str121

Wiadomo było, że klient spęka wcześniej, ale po takim tekście przynajmniej się nie bał,
że mu się komórki pozapadają po 24h bez papu.

8) :wink:

administ

Jedno i drugie tyczy zupełnie czegoś innego: pierwsze mówi, że lepiej nie dojeść niż się przejeść, a drugie czas metabolicznego kopa z powodu zaczynającego się głodowania (stała przewaga glukagonu) - to taka podpowiedź genowa, gdy nie było lodówek - "idź polować bo później będzie coraz gorzej".  8)
I tak należy te zdania rozumieć.  :D

administ

Cytat: renia w 2017-09-04, 08:38:01
jakim szczepieniom warto poddać dziecko, a jakich lepiej unikać.

Problem w tym, że ktoś nie zaszczepi dziecka na pneumokoki dla przykładu, bo "wyczytał na Forum, że... " i dziecko dostanie zapalania opon mózgowych albo sepsy i co? Czyja będzie "wina"? :(
Dlatego jest mi "niezręcznie" się wypowiadać, a już z całą pewnością radzić!
Zasada jest taka: szczepić na patogeny o małej zmienności genetycznej i rzadko mutujących.
Gruźlica, WZW B, tężec, polio i co kto tam sobie jeszcze zdecyduje. I tak mogę napisać, ale koklusz i błonica też są groźne, jak się na nie zachoruje, więc decyzja powinna być w gestii rodziców. 

renia

Bardzo dobre wyjaśnienie i podpowiedzi, na pewno sporo osób z tego skorzysta.... :roll: chociaż ostatecznie każdy musi decydować indywidualnie...

administ

Częstym błędem "młodych" i nie tylko rodziców jest szybkie "chwalenie" się dzieckiem rodzinie bliższej i dalszej!  :?
A każdy obcy w domu noworodka to bomba nowych patogenów, a nawet zwykła bardzo rozpowszechniona opryszczka może noworodka styrać do zgonu włącznie.
Ale kto nie chce zobaczyć jak najszybciej nowego 500+... ;)

Blackend

Właśnie, jakby to co ciekawego było do oglądania.  :? ;)

Anulka177

Dużo ciekawych informacji, aż żałuję, że mnie na tym spotkaniu w Ciechocinku nie było. Może następnym razem?

Anulka177

Niestety, maratony nie pozwalają, jestem zniewolona  :? 8)

administ

renia

A co to Ciebie... 8) :lol:

W takim celu, żeby mąż był zazdrosny, że kogoś wypatruję... :roll: :lol: :wink:

Anulka177

Jak to? Żeby się przywitać i ucieszyć na widok ...  :lol:

renia

To jest oczywiste, ale na bzdurne pytania muszę bzdury odpisywać... 8) :lol: :wink:

Anulka177