Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

CO TO JEST KORONA WIRUS

Zaczęty przez franc99, 2020-03-14, 11:39:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: Blackend w 2020-03-26, 14:19:55
Nigdy jeszcze nie dezynfekowałem się czymś lepszym od domowego wyrobu. ;)  :lol:
Ja od lat tylko domowy, no chyba, ze akurat sie skonczyl a nie ma nic pod reka.
Ale jak tylko koronaswirus zapanowal to od razu na pniu sprzedal wszystkie butle po 5l :D

Ogolnie, kiedys wpada kolega i mowi, nalej costam. Nalalem mu z butelki po Ballantinesie, on sie skrzywil i mowi, ze lyskacza to on nie lubi.
Ja mowie, ze nie mam nic innego, wiec lyknal i to, i mowi "ej, nie wiedzialem, ze ta lyski taka dobra"  :lol: :lol:
Nie powiedzialem, mu, ze jak biore od dostawcy w bance 5litrow to od razu przelewam w butelki  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

admin

Cytat: Gavroche w 2020-03-26, 14:24:58
Cytat: admin w 2020-03-26, 14:21:48
Cytat: Blackend w 2020-03-26, 14:19:55
Nigdy jeszcze nie dezynfekowałem się czymś lepszym od domowego wyrobu. ;)  :lol:

Wiśnie z pestkami zalane w balonie wódeczką - wychodzi między 25-30% - coś fantastycznego, jak trochę postoi i mocy straci... ;)
Antykoronawirusówka. :-)

Kwas pruski przez niektórych nazywany amigdaliną, świetnie się rozpuszcza i miesza z alkoholem nadając niesamowity posmak prawdziwej wiśniówce!  :D
Tylko łatwo się wiąże z żelastwem trójwartościowym - więc niegroźnie, ale za to z cytochromem, a w zasadzie z oksydazą cytochromową, co ponoć jest uważane przez niektórych za panaceum na raka, ale ja się na tym akurat nie znam, więc nie wiem co piszę, tylko po znachorach powtarzam...  8)  :lol:
Coś w tym jest jednak - choć "antyrakowe" przyduszanie tlenowe komórki wydaje się w tym przypadku być sprzeczne z ustaleniami Wartburga!  :?

Blackend

Łykałem i nic niestety.  :?
Właściwie nie wiem czy jest coś czego nie brałem i o mało co się nie przekręciłem.  8)

Ale może, to zależy od nowotworu, bo jest tego mnóstwo i nie ma co się moim przypadkiem sugerować.  8)

admin

W punkt. Ratować się trzeba wszelkimi sposobami.

admin

:lol:
Gigantyczny przekręt, może im starczy na kolejną dekadę z tego co w miesiąc zrabowali!  :?
Koronaświrus to żaden problem, ale jak doskonale propagandowo to rozegrali, że zrabowane się nadal boi, bo tylko bezrozumnie telewizor ogląda.  8)

Blackend

Dokładnie, świetnie to rozegrali, nikt im nie wyjdzie na ulice, bo ludziska zarazy się boją.  8)

RafałS

Ale jest problem Włoch... Tzn. nie zupełnie bo jak coś to Florida 2.0 zbudują. Rosja niby czuwa ale na ile tak naprawdę? 8)

admin

A jaki tam problem, koronoświrusa liczą razem z grypą i tyle... ;)

RafałS

A to też nie dobrze bo wyrabują Italię tym bardziej. Ale pisowi pożyczą...  8)

admin

Jakiś mądrala wyprodukował tekst, że Włosi i Hiszpanie mają inną immunologię niż Niemcy!  :shock: :lol:
To takie oczywiste, że nie trzeba tego ogłaszać. Znaczy trochę mnie dziwi, że północ Włoch bardziej cierpi z powodu świrusa niż południe, bo teoretycznie powinno być odwrotnie po mojemu.
Ale czy ja muszę mieć rację? :roll: ;)

RafałS

Więcej bryzy morskiej na końcu cypla i lepsza izolacja.  :wink:

Blackend

Tam na północy Włoch jest ponoć większe zagęszczenie, więc to może być jedną z przyczyn.  8)
No i klimat na pewno bardziej sprzyjający do przeziębień niż na ciepłym południu.  8)

admin

Szkoda, że po "przekaźnikach synaptycznych"  ten koronaświrus nie wybiera, trochę lżej by się z nim żyło... ;)
Tylko jakby tak cały popis z partią razem wymarł, to co by to było, jak te komuszki by dalej żyły?  :shock:  :lol: :lol: :lol: :lol:

RafałS

Blackend

Blackend

Cytat: admin w 2020-03-27, 08:18:32
Szkoda, że po "przekaźnikach synaptycznych"  ten koronaświrus nie wybiera, trochę lżej by się z nim żyło... ;)
Tylko jakby tak cały popis z partią razem wymarł, to co by to było, jak te komuszki by dalej żyły?  :shock:  :lol: :lol: :lol: :lol:

W tym sęk, że świrus działa i skutecznie otumania podatnych. ;)
A jak zabraknie Naczelnika, to szybko pojawi się następny, bo trend jest. ;)

Maniek

Cytat: admin w 2020-03-27, 08:18:32

Ta partia razem, to też niezly kabaret, faktycznie :)

admin

Komuchy - nic nie robić, tylko bilety bankowe produkować na socjal, "co się należy"...  :?