Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Wywiady o DO na PL1-TV

Zaczęty przez admin, 2023-07-03, 18:06:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Cytat: renia w 2024-04-20, 20:12:39
I teraz jesteśmy wszyscy uśmiechnięci... :lol:
"Ja na pana patrzeć nie mogę"... :lol:

https://www.youtube.com/shorts/uweDOoig_Qs

Fajny wywiad o DO na PL1-TV... ;)  :lol:

renia

Który wywiad... :roll: Nie mogę znaleźć... :? 
A! Nawiązujesz do powyższego 8) :lol:) Ja pisałam w bieżącym temacie... 8)

admin

admin

Rewela!  :D
https://www.youtube.com/watch?v=U6LCqGAaUN8 - nawet nie wiedziałem, że taki głupi jestem!  :D
Bardzo dziękuję, o więcej proszę!  :D :D :D

Jarek

Mają dar do nauczania... :lol:

admin

Jaka szkoda, że nic o wydaniu mojej "debilnej książki" nie "zawarczał"...  :( :( :(  :cry: :cry: :cry:

Jarek

A szkoda  8)
I szkoda że ludzie przystali amodzielnie czytać, tylko ktoś im musi ...

renia

Cytat: admin w 2024-04-21, 13:00:55
https://www.youtube.com/watch?v=U6LCqGAaUN8 - nawet nie wiedziałem, że taki głupi jestem!  :D

Szczyt chamstwa, złośliwości i bezczelności. :twisted:

admin

:shock:
E tam - to doskonała reklama przecież jest!  :D
I jeszcze to podkreślanie moich stopni: zawodowego i naukowego. No cudowne przecież, bo sam się nigdy tym nie chwalę!  :lol:
Jeszcze jestem "mistrzem serowarstwa" i "technikiem weterynarii", ale na wilczkach - przyznaję bez bicia - się nie znam! ;)

Blackend

Wyjdzie książka, to będzie czarno na białym i można do woli krytykować. ;)

Przykładowo odnośnie filmu Mariusza.
Wczoraj na śniadanie zjadłem 3 żółtka, jedną parówkę i parę pomidorków koktajlowych.
Na obiadokolację gulasz z łopatki wieprzowej i surówka z kiszonej kapusty.
Późnym wieczorem "dopchałem" się jeszcze oscypkiem do piwka 0,5l, bo smak mnie naszedł. ;)
Nie wiem ile było białka, tłuszczu, węglowodanów.
Gdybym tak miał każdy dzień liczyć, popadłbym w jakiś żywieniowy obłęd.
A jakbym dorwał dla siebie Admina, to zamęczałbym go ustalaniem dla siebie gramatury i katował swoimi wynikami morfologii, a przecież jest tyle ciekawych tematów do obgadania, że zawsze na koniec mam niedosyt.  :lol:
Aha, jeszcze było ciasteczko, które dodają standardowo do kawy.  :lol:
Czy już nie jestem optymalny zgodnie z tym co zalecał lek. med. Jan Kwaśniewski? ;)

admin

:lol:
Książka będzie utrapieniem!  :shock:
Ale nie dla mnie.  8)

Jarek

Doktor dał wędkę i nauczył nią łowić, żeby nie chorować,  a kto jakie techniki będzie stosował (sposób ma życie( osobista sprawa Tak ja to rozumie...

admin

Smaczkiem na okładce jest jabłuszko, bo ketogenikom zaleciłem dużo jabłek jeść dla przykładu, a jeszcze lepiej korę jabłoni!  :shock:
No przecież, że tylko "idiota" może takie zalecenia dawać, bo tak zrozumieli! ;)  :lol:

RafałS

Cytat: admin w 2024-04-21, 16:10:10
Smaczkiem na okładce jest jabłuszko, bo ketogenikom zaleciłem dużo jabłek jeść dla przykładu, a jeszcze lepiej korę jabłoni!  :shock:
No przecież, że tylko "idiota" może takie zalecenia dawać, bo tak zrozumieli! ;)  :lol:
Przebiegle  8) ... Obgryzie taki jeden z drugim dookoła, jak bóbr i jabłonki do wyrzucenia.  :wink: 8)

Jarek

admin

I żeby nie być gołosłownym, jak to "zaleciłem jabłka konsumować" tekst:
"(...)
Zapomniałem dodać, że na acetodiecie zwanej "dietą ketogeniczną" jedzenie jabłek powoduje szybowanie "krzyżyków" nawet powyżej skali czterech ...
A jakby komu na diecie ketogennej nie udawało się osiągnąć ketonurii - dużo jabłek jeść!  A jeszcze lepiej korę jabłoni, bo w niej stężenie floryzyny jest znacznie większe!"

Sam to napisałem, żeby nie było, że się wypieram!  :shock: :lol: :lol: :lol:

Jarek

Nawet w  testach  na covida wykrywalne...

Zyon

Cytat: admin w 2024-04-21, 13:00:55
A gdzie to takie dyskusje sie tocza? Chetnie poczytam :D
Work Buy Consume Die

admin

:lol:
Pod filmikiem chyba... ;)

admin

Przypominam lub informuję, że jabłko należy do owoców o niskim IG właśnie między innymi przez floryzynę - pokarmowa blokuje kosmkowy transporter glukozy, ale nie ma wpływu na nerkowe transportery. dzięki czemu jabłka nie wzmagają  glukozurii - o tym w książce nie wspomniałem, bo gdybym wszystko chciał dokładnie wyjaśniać zrobiłoby się opasłe "dzieło", a nie o to mi chodziło.  8)