Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Cytat: renia w 2024-01-27, 10:14:32
Czy chcą w ogóle płacić podatek i ile i komu... :roll: :lol:
Tylko co umowa banko-korpo ma do obywateli... Ano tyle że obywatele mają prawo wybrać czy chcą coca colę, czy pepsi.

Jarek

Jarek

Cytat: RafałS w 2024-01-27, 10:29:59
Cytat: renia w 2024-01-27, 10:14:32
Czy chcą w ogóle płacić podatek i ile i komu... :roll: :lol:
Tylko co umowa banko-korpo ma do obywateli... Ano tyle że obywatele mają prawo wybrać czy chcą coca colę, czy pepsi.
n o własnie -a nawet tego nie ma w unii - ja wole pepsi w szklanej butelce...

RafałS

To wybieraj dalej pro-amerolsko. :wink:

admin

Dziś gdzieś czytałem, że ten gangster z Holandii, co wymyślił "fit55" i zajmował się jego przygotowaniem to czmychnął i zostawił obcym komisarzom to swoje "dziecię"  :shock: ;)

Jarek

Facet ogłupił  cała europe, i nie ma innego wyjscia, oprocz,  Bruksela psychiatryk musi dalej trwac...

admin

Niektórzy się zbuntują, ale tylko dlatego, że stracą, a nie dlatego, że "fti55" to debilstwo.  8)
Producenci silników spalinowych poddali się bez walki i nie będzie za parę lat czym jeździć!  :(

Blackend

Kto by pomyślał, że będziemy bronić silników spalinowych, które do niedawna były symbolem spisku naftowego. ;)

admin

Właśnie, sam byłem entuzjastą elektryków, ale mi przeszło!  :shock:  :?

Jarek

Każdego tyrajacego  było stać na  dobrą, spalinowke ,  obawy ludzi  są takie, ze na elektryki ich stać nie będzie, a nie ze się w główkach lasuje...

RafałS

Cytat: Blackend w 2024-01-28, 16:33:53
Kto by pomyślał, że będziemy bronić silników spalinowych, które do niedawna były symbolem spisku naftowego. ;)
:lol:
Ależ uratujecie... $rockefelerskie, a nie że tanio  :wink: . Spisek c. d.  :mrgreen:

Jarek

Cytat: admin w 2024-01-28, 16:49:32
Właśnie, sam byłem entuzjastą elektryków, ale mi przeszło!  :shock:  :?
Nie jestem przeciwnikiem postepu technologicznego, ale jestem przeciwnikiem zamordyzmu ...
U niemca nowy projekt, dopłata do nowo zakupionego elektryka finasowana z nowo nałozonych  podatkow  uzytkownikow spalinowek 8)

RafałS

Do tego traktorzyści zatankują ruskiej ropy od $rockefellera, zamiast od putina. :wink:

admin

Blackend

Putinowska nadal ma się bardzo dobrze, ale jeszcze lepiej się mają pośrednicy. ;)

RafałS

Polinowi nam wylobbowują. :mrgreen:

admin

Ale co to za chochoła trzeba mieć, aby twierdzić, że gaz lepiej "dba o klimat" niż palenie węglem...
C+O2 -> CO2 - czyli z mola węgla i mola tlenu ma się tylko jeden mol gazu cieplarnianego!
CH4+2O2 -> CO2 + 2H20 - czyli z mola metanu i dwóch moli tlenu ma się mol ditlenku i aż 2 mole pary wodnej - super gazu cieplarnianego.
I tak mądrale mądralom urządzają życie... ;)