Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Bóg

Zaczęty przez Marek Mitruś, 2006-09-29, 14:13:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Ale to do Reni, bo Tobie tam żadne Moce nie potrzebne chyba?  :roll: :wink:
Z wyjątkiem wyrażonej w kcal...  :lol:

renia

Do Reni...fa so la... :P :lol:

Blackend

Gavroche

Cytat: renia w 2014-01-25, 21:11:35
Cytat: admin w 2014-01-25, 20:35:33
Bóg jest świetny dla komuchów...

Ale ktoś (jakaś Wyższa Inteligencja) ten świat stworzył... :roll:
Wiem co masz na myśli :D
Aż trudno uwierzyć, że to samo tak...

Tak czy siak, nasze oczekiwania wobec Boga i wyobrażenia odnośnie Jego wymagań to bałwochwalstwo właśnie :D

Ewa

Cytat: admin w 2014-01-25, 20:35:33
Bóg jest świetny dla komuchów...
Tak, w roli opozycji

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Gavroche

Luźne tłumaczenie wypowiedzi pewnego japońskiego żołnierza z czasów II wojny światowej:
CytatUczęszczałem do szkoły misyjnej, przeczytałem Stary i Nowy Testament. Powiem wam, co mnie zawsze intrygowało. W Księdze Izajasza wasz Bóg mówi: „Stworzyłem dzień, stworzyłem noc, stworzyłem dobro, stworzyłem zło. Ja, Pan wasz, stworzyłem wszystko”. Zawsze zastanawiałem się, jak ludzie Zachodu mogą uważać zło za coś niesłusznego, skoro ich własny Bóg stworzył je i postawił Lucyfera na jego straży. To dziwne, jak często wojownicy, którzy widzieli zarówno śmierć, jak i cudowne zjawiska, pozostają w wojsku lub wstępują do klasztorów — ze względu na panującą tam dyscyplinę. Ci zaś, co bezpiecznie pozostali w domach, decydują o tym, co jest złe, niesłuszne i grzeszne. Jak to dobrze, że historia wojowników nie mówi ani o dobru, ani złu, lecz jedynie o obowiązku, honorze i lojalności
.
"Od mitu do historii. Wykłady o Japonii".
Jolanta Tubielewicz.

Daniel

Każdy logicznie myślący człowiek dostrzeże wiele takich treści w Biblii. Aby tym nielogicznym treściom przypisać jakąś wartość to trzeba było wymyślić nielogicznego Boga Absolutu, któremu można dopisać dowolne wartości, nawet sprzeczne ze sobą. W takiego boga wierzą ludzie Zachodu.

Gavroche

Cytat: Daniel w 2014-03-16, 20:59:10
Każdy logicznie myślący człowiek dostrzeże wiele takich treści w Biblii. Aby tym nielogicznym treściom przypisać jakąś wartość to trzeba było wymyślić nielogicznego Boga Absolutu, któremu można dopisać dowolne wartości, nawet sprzeczne ze sobą. W takiego boga wierzą ludzie Zachodu.
No, mamona się zwie :lol:

zofijeczka

Witajcie w naszej bajce, słoń zagra na fujarce,Pinokio nam zaśpiewa, zatańczą wkoło drzewa,Tu wszystko jest możliwe, zwierzęta są szczęśliwe,A dzieci wiem coś o tym latają samolotem.Ref.:Nikt tutaj nie zna głodu, nikt tu nie czuje chłoduI nawet ja nie kłamię, nikt się nie skarży mamie.
JBrzechwa

anakin

Cytat: zofijeczka w 2014-03-21, 19:52:23
Witajcie w naszej bajce, słoń zagra na fujarce,Pinokio nam zaśpiewa, zatańczą wkoło drzewa,Tu wszystko jest możliwe, zwierzęta są szczęśliwe,A dzieci wiem coś o tym latają samolotem.Ref.:Nikt tutaj nie zna głodu, nikt tu nie czuje chłoduI nawet ja nie kłamię, nikt się nie skarży mamie.
JBrzechwa

Ja w wieku 8-9 lat i 3 lekcje języka polskiego z rzędu (tego samego dnia), na których klasa oglądała film "Akademia Pana Kleksa". Oto moja asocjacja na powyższą piosenkę (w filmie). Esz. Niektóre filmy są magiczne w pewnym wieku i realiach, a potem, gdy jest się starszym, cały ten czar pryska.

Niektóre filmy powinny zawierać informację nie tylko od którego wieku nadają się do oglądania, ale i do którego... Żeby uchować miłe wspomnienie. ;)

Gavroche

Ja uwielbiam "Kaczkę" z Kleksa.
Dasna " Meluzynę"  :lol:
A przemarsz wilków, ugh :?

zofijeczka

Przemarsz wilków miałam to na kasecie zanim jeszcze oglądałam film ten utwór budził we mnie strach, często konczylo się przewinięciem do kolejnego :) znaczy DOBRY 8)

zofijeczka

Dobry bo ilustrował bezbłędnie dziecku co się dzieje.  :P jak teraz nie wiem bo dawno nie słuchałam.
Kaczkę też lubię. Mam miłe wspomnienia ze słuchania kaset z APK

administ

zofijeczka

renia

Cytat: zofijeczka w 2014-03-22, 18:23:07
Przemarsz wilków miałam to na kasecie zanim jeszcze oglądałam film ten utwór budził we mnie strach, często konczylo się przewinięciem do kolejnego :) znaczy DOBRY 8)

Ja się denerwowałam na "Pszczółce Mai"... 8) Ta Tekla mnie przerażała... :twisted: :lol: