Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Bóg

Zaczęty przez Marek Mitruś, 2006-09-29, 14:13:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

grenis

Gavroche

anakin

Cytat: Gavroche w 2016-09-24, 18:08:42
Na podróże w czasie, bo jak inaczej można "znać przeszłe wydarzenia na Ziemi"? :lol:

Poza kronikami zwanymi "swietymi ksiegami", to najprosciej z pisemnych przekazow ludzi w owym czasie zyjacych. Na szczescie nie wszystko zostalo spalone.

Gavroche

Owszem, najprościej, ale co to ma wspólnego z prawdą? :?
Z komunistycznych podręczników szkolnych czy ówczesnych gazet czego byś się dowiedział?
A dawniej pisanie nie było dostępne dla wszystkich, więc tym bardziej stanowiło łakomy kąsek dla propagandy. ;)

Zyon

O tak, zwlaszcza, ze czytanie bylo rownie malo dostepne :lol: Propagandowali sami siebie :D Brawo ty!  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Przemyśl to sobie na spokojnie. ;)

Zyon

O historii propagandy to ty sie nie wypowiadaj, no chyba, ze znowu mnie przeskoczyles w lepszym czytaniu  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

O widzisz?
Zaczynasz łapać. ;)

Zyon

Znaczy co? A, nie wiem ale sie wypowiem?  :lol: Ucze sie od najlepszego  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Ups, za wcześnie Cię pochwaliłem, ale wyglądało przez chwilę, że coś tam kumiesz. ;)

Zyon

Cholerka, ciezko sie uczyc jak nauczyciel co chwile zmienia zdanie  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Nauka to w ogóle ciężka sprawa, wiara jest o wiele łatwiejsza. ;)

Zyon

Nooo z ekspertem nie bede sie sprzeczal  :lol:

Work Buy Consume Die

Gavroche

Widzisz jakie to łatwe, wystarczy być w Twoich oczach ekspertem i wszystko łykniesz... ;)

Zyon

Nie napisalem, ze lykam to, tylko, ze nie bede sie sprzeczal ;) Trzymaj sie faktow :D

A to, ze wolisz wierzyc niz wiedziec to nie moja sprawa ;)
Work Buy Consume Die

Gavroche

To właśnie są fakty.
Jeśli Ci pasuje do Twojej religii jakaś postać, nie sprzeczasz się z nią, nawet nie weryfikujesz, tylko łykasz, jak napisano. :D
W Biblii stoi jak wół: Nie będziesz jadł następujących zwierząt: (...) wielbłąda, bo przeżuwa, ale nie ma rozdwojonego kopyta (...).
I podobnie jak Ty, nikt tego nie kwestionuje, choć każdy wie, że jest inaczej. ;)

Zyon

Ja nic nie mowilem o zadnej mojej religii, tylko o twojej wierze ;)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Ty nie musisz mówić, jest to aż nadto widoczne.  :P

Zyon

Ciesze sie, ze to rowniez wiesz lepiej za mnie i ode mnie  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

A tu akurat mogę się mylić. ;)