Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Głodówka, Wegetarianizm - gdzie leży prawda?

Zaczęty przez Robert, 2006-10-29, 10:29:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/dlaczego-warto-przejść-na-weganizm-spowiedź-byłego-mięsożercy/ar-BBOOspF?ocid=spartanntp#page=1 - wreszcie coś obiektywnego! Jaka szkoda, że tylko 10% szacunkowo jest tej wspaniałej młodzieży!  :?  8)
I oby ten odsetek rósł jak najszybciej, bo płatki śniadaniowe, a nie jajca są zdrowe na śniadanie, a na obiad oczywiście Vegan Meaty Mix i starczy!  :lol:
Jakby co to statystyczny człowiek produkuje znacznie więcej gazów cieplarnianych niż statystyczny tucznik.  8)

renia

Ale jak to okropnie brzmi "mięsożerca". :shock: Prawie jak wampir. :twisted: Fuj... 8)

administ

Blackend

Ładne, kolorowe i same wartościowe produkty, a nie jakieś smalce, mięcho i wywary mięsno-kostne. ;)

administ

Właśnie, jeszcze tylko to mięso drobiowe wywalić koniecznie, bo kurczaki strasznie dużo produkują gazów cieplarnianych.  8) ;)

Blackend

renia

Cytat: admin w 2018-11-02, 12:21:46
http://yadiario.com/10-produktow-ktorych-nie-nalezy-przechowywac-w-lodowce/?utm_source=facebook&utm_medium=social - cóż za śliczne zdjęcie lodówki!  :shock:
Tak powinna być wypełniona każda lodówka w tym kraju!  :D

Moja synowa ma podobnie, z tym, że jeszcze lakiery do paznokci tam są, aby nie zasychały... 8)

renia

Cytat: admin w 2018-11-02, 12:35:00
Właśnie, jeszcze tylko to mięso drobiowe wywalić koniecznie, bo kurczaki strasznie dużo produkują gazów cieplarnianych.  8) ;)

Nawet w lodówce?  :shock: :lol:

administ

Oby więcej takich wspaniałych ludzi dbających o środowisko i miłujących zwierzęta było w tym kraju!  :D

Zyon

Cytat: admin w 2018-11-02, 10:04:16
https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/dlaczego-warto-przejść-na-weganizm-spowiedź-byłego-mięsożercy/ar-BBOOspF?ocid=spartanntp#page=1 - wreszcie coś obiektywnego! Jaka szkoda, że tylko 10% szacunkowo jest tej wspaniałej młodzieży!  :?  8)
I oby ten odsetek rósł jak najszybciej, bo płatki śniadaniowe, a nie jajca są zdrowe na śniadanie, a na obiad oczywiście Vegan Meaty Mix i starczy!  :lol:
Jakby co to statystyczny człowiek produkuje znacznie więcej gazów cieplarnianych niż statystyczny tucznik.  8)
Za 3 lata bedzie druga czesc "Dlaczego porzucilem weganizm i wrocilem do miesa"  :lol: :lol:
Znudzi mu sie siedzenie w poczekalniach w przychodni.
Work Buy Consume Die

administ

Ale piszę uczciwie, że na poprawnie zbilansowanej diecie wegetariańskiej można utrzymać dobre zdrowie wiele lat.
Tylko trzeba to potrafić.  8)

renia

Wegetariańska Dieta Optymalna (jajka, masło, sery...) albo Dieta Japońska dra Kwaśniewskiego... :roll:
Ciepło? 8) :lol:

Blackend

DJ nie jest wegetariańska, a zwykła oparta na białku zwierzęcym.  8)

administ

DJ to ryba i ryż - tak gdzieś wyczytałem w necie. ;)  :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2018-11-02, 20:30:10
DJ nie jest wegetariańska, a zwykła oparta na białku zwierzęcym.  8)

Ale może być... :roll:

renia

Cytat: admin w 2018-11-02, 20:50:43

A ryba to nie jest mięso (według kościoła 8))... :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2018-11-02, 20:50:43

Ano tak zapomniałem, dlatego w polskich warunkach trudna do zrealizowania. ;)  :lol:

RafałS

Bób, groch, fasola   :mrgreen: . Nie ma za co!  8)

administ

Gwiazda pierwszej wielkości wśród pasz białkowych - SOJA!  8)

vvv