Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Inny punkt widzenia

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2006-10-29, 17:05:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Halina Ch.

Cytat: Tomkiewicz w 2007-05-11, 21:57:05
Tak. Ale przestałam mieć takie dni na długo przed tym jak dowiedziałam się w ogóle o istnieniu ŻO.

M

Chyba też Ci nie przyjdzie do głowy, że nie każdy 'umie sobie policzyć zwoje mózgowe'.
No...są wyjątki.

Tomkiewicz

A na czym ma polegać umiejętność "liczenia swych zwojów mózgowych"  ?

Tomek

elmo

Halino ,proszę daj sobie spokój z Tomkiem.Przecież widzisz jak jest zmanipulowany.Jeszcze 2 lata temu obwieszczał całemu światu ,że najwieksi są jego bliscy pisząc między innymi o swoich rodzicach ,a dwa lata później obwieszcza wszem i wobec ,że jego rodzice to para frustratów.
Widzisz ,że jego życie to jak chorągiewka na wietrze.Strach pomyśleć ,co może robić za kolejne dwa lata;podkładać bomby w kościołach  :?  :shock:  :idea:
Nabruździli sobie w życiu, a teraz dorabiają do tego ideologię.

Hank

Cytat: elmo w 2007-05-13, 15:07:03
Halino ,proszę daj sobie spokój z Tomkiem.Przecież widzisz jak jest zmanipulowany.Jeszcze 2 lata temu obwieszczał całemu światu ,że najwieksi są jego bliscy pisząc między innymi o swoich rodzicach ,a dwa lata później obwieszcza wszem i wobec ,że jego rodzice to para frustratów.
Widzisz ,że jego życie to jak chorągiewka na wietrze.Strach pomyśleć ,co może robić za kolejne dwa lata;podkładać bomby w kościołach  :?  :shock:  :idea:
Nabruździli sobie w życiu, a teraz dorabiają do tego ideologię.
Kobieto, twoje posty na tym forum są po prostu żenujące. Jeśli nie potrafisz dyskutować na rzeczowe argumenty,a tylko rzucasz kalumnie i stosujesz argumentację ad personam to jest to po prostu świadectwo bezbrzeżnej nędzy intelektualnej. Spróbuj znaleść sobie jakiś inny sposób na danie upustu swoim frustracjom i problemom emocjonalnym. Na razie większość twoich postów jest nie do odróżnienia od zaśmiecającego internet spamu.

elmo

Hank gdybyś wiedział , ile pracy włożyłam w znalezienie przyczyn zachowania Tomka i Marishki ,a zwłaszcza jej ,to byś się przeraził.
Dlaczego jeszcze 2 lata temu Tomek kochał matkę ,braci i siostrę a dziś ich nienawidzi ,a na dodatek namawia do nienawidzenia rodziców innych Forumowiczów.?
I dlaczego Marishka non stop spamowała mi gg i maila ,przesyłała mi informacje o nienawiści do rodziców?Jaki miała cel?

Nie interesowali by mnie oni w ogóle ,gdyby tego nie robili.Zainteresowali mnie tym natarczywym spamowaniem mojej skrzynki mailowej.

Mnie łatwo ocenić;jestem głupią o bezbrzeżnej nędzy intelektualnej kobietą i ok. Twoja sprawa.
Tak mnie widzisz ,masz do tego prawo .
Natomiast widać w Twojej postawie totalny konformizm ,bo nie chcesz a może nie potrafisz wyobrazić sobie motywów działania Tomkiewiczów.
Dodam jeszcze od siebie ,ze konformizm jeszcze nikomu nie wyszedł na zdrowie.
Pozdrawiam.

grizzly

Cytat: fewa w 2007-05-11, 12:20:08
........ Jak ja spotykam się z ludzmi z innymi wyznaniami to sobie rozmawiamy.
Ale nigdy nie przekonujemy się nawzajem i nie szydzimy z innych myślących inaczej..........

Witajcie
To co napisala  fewa jest wyjatkowo sympatyczne !!!
Bylo by wspaniale, gdyby ludzie starali sie tak do tego podejsc.

Ale "zaslepienie religijne" niesie smierc i zniszczenie !!!! doslownie !!!!!,
Ludzie zamiast rozmawiac i weselic sie ze swoimi "basnio-legendami"
niszcza sie i zabijaja,  jak "szalency, a "talibowie" kwicza, ze to szatany i inne gady.

I ja wam powiem kto jest winny, to nie religie(i ciemne moce) ale "talibowie" wszelkiej masci.
Te cyniczne su.....ny, podjudzaja, manipuluja i napuszczaja  "owieczki" na siebie.
I "owieczki" zamieniaja sie w bezwzgledne bestie.

Jesli "owieczki" pod wplywem "talibow" sa zdolne do odrazajacych zbrodni,
to jakim cudem maja byc zdolne do "myslenia" i wlasciwych obserwacji i reakcji,
niezbednych w stosowaniu "medycyny-monolitu nauki i sztuki".

Osobiscie pisze na ten temat, tylko dletego, ze  "MYSLENIE" to absolutny fundament
"Long Life" (zdrowia i dlugiego zycia)!!!!, tylko i wylacznie, gdy prawidlowo zastosujemy "OBSERWACJE"
i  dostosujemy do tego, swoje "REAKCJE"
. :D

elmo

Jeszcze jedno;Nie dziwię sie Twojej postawy wobec mnie ,bo Ty jesteś miłośnikiem Dawkinsa ,a ja nie; i stąd ten wybuch agresji wobec moje osoby.
Nie jestem osobą ,która daje sobą manipulować i dlatego mogę kogoś takiego jak Ty czy Tomka i Marishkę  denerwować.
Dziękuję ,skończyłam...

elmo

Grizzly ,choćbyś nie wiem jak się starał (a kiepsko sie starasz) ,to nie udowodnisz mi ,że tzw."Taliban" jest gorszy od systemów ateistycznych.
Z resztą historia świata udowodniła ,ze takie idee ,to mrzonki i w imię wolności zniewalają tylko całe narody.
Tak to sie jakoś dziwnie składa.

Tomkiewicz

Halina Ch.

Autor tekstu: Dan Gardner; Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,5378
zaś najpotężniejszy człowiek na ziemi uważa, że ma gorącą linię do Boga, a elektorat, który dał mu władzę,(kon.cyt.)

Kogo autor miał na myśli? Wiecie?

Tomkiewicz

Dość obszerny fragment pierwszego rozdziału omawianej w tym wątku książki:

http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,5390

M

Tymon

Ciekawe... Odnoszę nieodparte wrażenie, że ludzie, którzy uprawiają takie w pewnym sensie osobiste polemiki, a często dopisują do nich jeszcze swoją własną ideologię, mają coś na sumieniu (w sensie "złamania" tzw. podstawowych zasad - oczywiście w sensie jak najbardziej subiektywnym). Jest takie powiedzenie, według którego nie można złamać zasad etycznych, można jedynie złamać siebie przeciwko tymże zasadom.
Tak mi się skojarzyło.

elmo

O! Właśnie miałam Wam pisać ,żebyście wkleili coś o Dawkinsie.A tu taka niespodzianka !  :) Chyba wiele nas łączy  :) telepatia czy co?  :shock:  :)
Jesteście spełnieniem moich marzeń  :) .

elmo

Jakież to urocze;utarta ścieżka;najpierw nagonka na księży a potem wierny i poczciwy Pan Dawkins ze swoją świtą  8)

Joela

Cytat: elmo w 2007-06-06, 14:29:44
Jakież to urocze;utarta ścieżka;najpierw nagonka na księży a potem wierny i poczciwy Pan Dawkins ze swoją świtą  8)

Elmo co to z tym Dowkinsem ?
dlaczego  tyle uwagi sie na nim skupia ? rozdaje cos zadarmo - czy jak?

fewa

Cytat: Joela w 2007-06-06, 18:31:01
Jakież to urocze;utarta ¶cieżka;najpierw nagonka na księży a potem wierny i poczciwy Pan Dawkins ze swoj± ¶wit± 8)

dlaczego tyle uwagi sie na nim skupia ? rozdaje cos zadarmo - czy jak?
E tam rozdaje, robi ludziom wodę zmózgu :lol:

elmo

Cytat: Joela w 2007-06-06, 18:31:01

No wiesz ,pan Dawkins ma swoją świtę  :lol: ,swoich "wyznawców".Np. utarło się tu na Forum ,że Marishka wkleja coś o księżach,a zaraz coś o Dawkinsie  :D
Widzę ,że z tego się zrobiła pewnego rodzaju tradycja  :) .
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym panu ,musisz wiedzę czerpać u źródła  8)

lekarka

Cytat: grizzly w 2007-05-13, 18:26:15
"zaslepienie religijne" niesie smierc i zniszczenie !!!! doslownie !!!!!,

Hmm. Też dzisiaj usłyszałam, że ...religia to ...interes.
Interes=wpływy/władza itd.

Rudka

Bo to nie tylko słychac -ale widac i czuć -
    Pytanie tylko dlaczego ludzie kochają byc zniewoleni ,uzaleznieni
przestraszeni.
    Czyzby schizofremia to nasza pramatka