Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Wegetarianie kochają zwierzęta!!!,

Zaczęty przez sabina, 2007-01-06, 08:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Najważniejsze, że jest "niczyja" - można bezkarnie propagować! ;)

Blackend

admin

Ale to "tłuszczyca" jest! ;)
Czyli syndrom metaboliczny!  :(

Blackend

Młodzi ludzie plus sport, to nawet na korycie pojadą, a młodzi plus umiarkowany wysiłek na półkorycie. ;)
Na Atkinsie też jakiś czas dało się wyżyć. ;)

admin

Dokładnie, ale to i tak jest niezrozumiałe.  8)

Blackend

No nie jest, jeszcze nikogo nie przekonałem.  8)

admin

Najdziwniejsze jest to, że Doktor dość jasno i przystępnie opisał założenia diety, a tu co czytający to inna interpretacja, co nawet niektórym zaszkodziła!  :shock:  :lol:

Blackend

W moim świecie, w tym w którym ja się obracam, nikt nie łączy odżywiania ze zdrowiem.
Od tego są tabletki i lekarze.
Są tam okólniki, typu słodycze, nie jedz za dużo bo utyjesz i takie tam.

A z żywieniem jest jak z alkoholem, wypijesz kieliszek (zjesz kromkę chleba ze smalcem) i nic się nie dzieje.
Mija dzień, tydzień, miesiąc, a nawet lata i dalej nic, a wręcz przeciwnie, wydzielają się przyjemne endorfiny i ogólnie jest fajnie.

Robiłem różne podejścia, rozmowa, zaprowadzenie do lekarza, podarowanie książki - nic nie działa.
A dyskusja wygląda tak jakbym film opowiadał, tzn. słuchają czasami z zaciekawieniem, czasami z grzeczności, szamają popcorn i popijają colą w tym czasie.
No tak to wygląda.  :lol:

RafałS

Ten sam schemat, a lekarze są od zwalania na półprawdy typu "geny". Blisko 30 lat to samo, co zerknę.  :|

RafałS

renia

Cytat: Blackend w 2023-09-05, 14:12:11
W moim świecie, w tym w którym ja się obracam, nikt nie łączy odżywiania ze zdrowiem.
Od tego są tabletki i lekarze.
Są tam okólniki, typu słodycze, nie jedz za dużo bo utyjesz i takie tam.

A z żywieniem jest jak z alkoholem, wypijesz kieliszek (zjesz kromkę chleba ze smalcem) i nic się nie dzieje.
Mija dzień, tydzień, miesiąc, a nawet lata i dalej nic, a wręcz przeciwnie, wydzielają się przyjemne endorfiny i ogólnie jest fajnie.

Robiłem różne podejścia, rozmowa, zaprowadzenie do lekarza, podarowanie książki - nic nie działa.
A dyskusja wygląda tak jakbym film opowiadał, tzn. słuchają czasami z zaciekawieniem, czasami z grzeczności, szamają popcorn i popijają colą w tym czasie.
No tak to wygląda.  :lol:

Lepiej nie mówić. Sami obserwują...

Blackend

Kogo mają obserwować skoro my z żoną zawsze byliśmy szczupli i na choroby metaboliczne nie chorujemy?  8)

Jarek

Natomiast w szkole beda sobie mogły płec wybrac...

admin

:lol:
I bardzo dobrze, bo najgorzej jak kobieta czuje się mężczyzną... ;)
Przez to mężczyzn nienawidzi, póki płcii nie zmieni!  8)

Jarek

Zapowiadaja duzo etatow dla gender patoli w bundestagu - chirurdzy juz sie nie wyrabiaja, na cycki trzeba przynajmniej rok czekac...

renia

Cytat: Blackend w 2023-09-05, 15:36:19
Kogo mają obserwować skoro my z żoną zawsze byliśmy szczupli i na choroby metaboliczne nie chorujemy?  8)

Piszę ogólnie, nie o Was... :)

renia

Cytat: Jarek w 2023-09-05, 16:42:25
Zapowiadaja duzo etatow dla gender patoli w bundestagu - chirurdzy juz sie nie wyrabiaja, na cycki trzeba przynajmniej rok czekac...

Może będzie tak jak w filmie "Seksmisja"... 8) :lol: