Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

A jakie tam zbawianie świata, szczególnie u mnie.  8)
To tylko luźna gadka, bo przecież nie będę brał udziału w technicznej dyskusji, czy Harper ma racje czy nie ma. ;)  8)

admin

A rozumiem - bo ja to "na zbawianie Świata" mam straszne uczulenie, bo Doktor mi obiecał, już w 1970r. że nim dorosnę nie będzie chorych, ani "czołgów" na Ziemi tylko traktory, aby Ziemia rosła w siłę, a ludziom się żyło dostatniej".   :D :D :D
Terra ma problem, czy nieomylny się jednak omylił, czy też jeszcze nie dorosłem?  :shock: ;)
Na szczęście dla mnie - nie wnikam.  :lol:

Blackend

Ale jest lepiej i to dużo lepiej.  8)
Z każdym kolejnym pokoleniem ludziom żyje się dostatniej.  8)
Jestem optymistą w tym temacie.  :D

admin

No nie wiem, bo "pandemia" dowiodła, że NWO ma sens i można już próbować wprowadzać na całego.
Tylko jednego nie rozumiem - dlaczego cofają lud do epoki niewolniczej, skoro już teraz narzeka, że "drożyzna"... ;)
Zbuntują się jak nic!  8)

Blackend

O, to bardzo fajnie, że mamy różnicę zdań, bo jest o czym podyskutować. ;)  :lol:
Ja z kolei nie wierzę w żadne spiski. Uważam, że ludzka natura jest chciwa i zawsze zwycięży.  8)
Natomiast jest coś takiego jak punkt siedzenia i to właśnie determinuje ludzkie zachowanie.  8)

A co do buntu przynajmniej w Polin, to mało że go nie będzie, to przed wyborami jeszcze wzrośnie poparcie dla PISu.
Jest duże prawdopodobieństwo, że szczyt inflacji po wakacjach będziemy mieli za sobą, a na wybory powinna mocno spaść.
Tak to widzę.  8)

admin

:lol:
Wreszcie jest się o co "pokółcić"... ;)
Wszystko zależy ile euro z KPO sypną "na przejedzenie".

Jarek

Cytat: Blackend w 2022-06-22, 10:02:01
Ale jest lepiej i to dużo lepiej.  8)
Z każdym kolejnym pokoleniem ludziom żyje się dostatniej.  8)
Jestem optymistą w tym temacie.  :D
Znaczy się, będzie mięso syntetyczne gratis jak szczepienia?

admin

Może się wezmą za produkcję syntetycznej benzyny, bo to ponoć zaczyna być rentowne.

Jarek

I po 15 zeta za litr, ale tylko dla zaszczepionych :lol:

Blackend

Cytat: Jarek w 2022-06-22, 11:19:15
Znaczy się, będzie mięso syntetyczne gratis jak szczepienia?

Znaczy się wszystko pójdzie w dobrym kierunku z lekkimi korektami na tymczasowe rządy kolejnych Naczelników, którzy byli, są i będą. ;)

Jarek

Czyli rozwoj gwarantowany :wink:

admin

Cytat: admin w 2022-06-21, 15:29:43
Harper, roz. 31, ustęp 6.
"Aminokwasy przyjęte w nadmiarze w stosunku do potrzeb są degradowane, a nie przechowywane.
Utrzymanie zdrowia typowego zachodniego dorosłego człowieka wymaga 30-60g białka dziennie lub jego równoważników w postaci wolnych aminokwasów Niemniej jakość białka (proporcja niezbędnych aminokwasów w pożywieniu względem ich proporcji  w syntetyzowanych białkach) ma szczególne znaczenie (...) Spożycie nadmiaru aminokwasów nie służy zatem pożytecznemu celowi, który nie może być równie dobrze spełniony i przy niższym nakładzie przez węglowoadny i tłuszcze."

Przypominam, że znawcy opty-diety twierdzą, że Harper się myli... ;)  :lol:
Tak dla informacji - w Książce Kucharskiej 700 - podane ilości BTW dotyczą zawartości w gotowym produkcie, a nie w surowcach, o czym "znawcy "opty-diety" też nie wiedzą, bo nie czytają Doktora.  :lol:
Może napiszę coś o puli aminokwasów, lecz nie dziś, bo dziś mam inne plany.  8)

Jarek

Na YT jest prosto wyleczyc cukrzyce - nie opłaca sie wiedziec. :lol: :wink:

admin

Badzo dobrze, bardzo się cieszę, że tylu leczących cukrzycę jest, a najważniejsze, że nic o Doktorze nie gadają, bo przynajmniej jest spokój.  :D
I nie trzeba udawadniać, że Harper się nie myli...  ;)   :lol:

Gavroche

Właśnie przed chwilą w szatni po treningu dowiedziałem się, że niektórzy ketoniarze po Ww obżarstwie, żeby szybciej wrócić do ketozy, używają... insuliny. :D :shock:
Ponoć 2-3 jednostki szybkodziałającej co 2 godzinki wieczorem, w posiłkach tylko B i T, i rano już są w ketozie...
Niezła jazda?

renia

Bez trzymanki i pod prąd... :? ;-)

RafałS

Mają fanaberie. :?

Jarek

Ja tam od chorych z daleka :lol:

Zyon

Czego to nie robi sie dla zdrowia  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die