Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

TKM wiecznie żywe! ;)

Jarek

Cytat: admin w 2024-03-05, 10:20:14
:lol:
Jak "fit35" wejdzie, to 200 ojro będzie mało! ;)
To by sie zgadzało, bo teraz za gaz płace 173 euro na miesiac, i zimno w mieszkaniu 8)

admin

Zimno w mieszkaniu, bo "ocieplenie klimatu" jest... ;)

Blackend

Jarek

Po niemiecku i logicznie jest, o czym Polki i Polacy marza ..

admin

admin

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/na-%C5%9Bl%C4%85sku-to-najlepsze-%C5%9Bniadanie-ale-jeden-sk%C5%82adnik-sprawia-%C5%BCe-nie-ka%C5%BCdy-zje/ar-BB1jlwra?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=90ae55bbc07649cfaf748b3b02cd3e9a&ei=56 - w pkt. 3 podano receptę na miażdżycę, dzięki której jajka ze słoniną robią się "zabójcze".
Cyt: " ... Wajecznicę śląską podawaj na grubych pajdach chleba razowego lekko podpieczonego i posmarowanego masłem." Tak namawiają ludzi do "chorób cywilizacyjnych".  8)

renia

Cytat: admin w 2024-03-05, 10:11:32
Cytat: Blackend w 2024-03-05, 10:01:51
A bo tanio, to już było, tyle że przed wojną słowiańską. ;)

A Ukraina puszcza ruską ropę na Węgry i Austrię, tylko Niemcy i Polki się uniosły honorem i z rurociągu "Przyjaźń" nie chcą brać!  :lol:
Wolą ruską ropę w Singapurze przez pośredników kupować.  8)

A co Niemki na to? 8) :lol:

renia

Cytat: admin w 2024-03-05, 12:25:49
https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/na-%C5%9Bl%C4%85sku-to-najlepsze-%C5%9Bniadanie-ale-jeden-sk%C5%82adnik-sprawia-%C5%BCe-nie-ka%C5%BCdy-zje/ar-BB1jlwra?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=90ae55bbc07649cfaf748b3b02cd3e9a&ei=56 - w pkt. 3 podano receptę na miażdżycę, dzięki której jajka ze słoniną robią się "zabójcze".
Cyt: " ... Wajecznicę śląską podawaj na grubych pajdach chleba razowego lekko podpieczonego i posmarowanego masłem." Tak namawiają ludzi do "chorób cywilizacyjnych".  8)

I rodzinka jedzie do lasu robić śniadanko... :lol: Bajki... 8)

admin

Znaczy, że to "niemieckie medium" u Polek?   :shock: ;)

Blackend

Medium wiarygodne, bo jadałem dawniej chleb z jajecznicą.  :lol:
Mało tego, bez chlebka bym nie wcisnął, bo za tłuste i mgliło w nosie. ;)

admin

Dobre było, ale się skończyło... ;)

Blackend

Teraz tylko ze smalcem. ;)
Ale tak poważnie, to nie mam jakiś odruchów wymiotnych jak to niektórzy Optymalni pisali, czy teraz ketojadki na zapach chleba czy ciastek.  8)
To samo przy wspólnym stole, dopóki nie ma robali, może stać cokolwiek od mącznych wypieków, poprzez zboża do słodkości i jest dobrze.  8)

admin

To psychiczny fanatyzm. Nie ma ładniejszego zapachu dla mnie z niejadalnych i po tylu latach, jak wejście do piekarni sklepowej, gdzie zapach zakwasu miesza się z zapachem  akrylamidu. Ciepły chleb pięknie pachnie bez dwóch zdań.  8)

Blackend

Dokładnie tak!  :D
Jedyne co się zmieniło, to że ślinianki w tym czasie jak dawniej nie pracują.  8)

admin

A to już prawidłowy odruch Pawłowa... ;)

Blackend

Jarek

https://wiadomosci.wp.pl/dwa-dni-paralizu-kolejowego-w-niemczech-35-godzin-aby-wszyscy-zrozumieli-7003238997056160a
Nie wiem ile tych strajków juz  było, bo   czesto strajkują. Jednak  największym  problemem DB jest  niepunktualność, i czeste odwoływanie pociągów
Pomimo tego, największa państwowa firma w DE ma się dobrze,  wynika to  z przekazów ARD. Ja bym sprzedal  Japoni ten cały folwark,  tak jak Wedel to zrobił... :lol: