Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Ta część postu o tych "babokach" chyba nie tyczyła się do mnie... :roll:

administ

Cytat: renia w 2012-08-16, 20:09:08
Mój syn przed ważniejszymi meczami zawsze dostaje od trenera batonika albo banana... 8) :lol:

I bardzo dobrze i zgodnie ze sztuką, bo węglowodany nie są trujące, jak twierdzą internetowi fanatycy lovegarbowi od diety LC!  :D

administ

Cytat: renia w 2012-08-16, 20:11:10
Ta część postu o tych "babokach" chyba nie tyczyła się do mnie... :roll:

Nie, nie!
To do zanwców żab i innych żyjonów z dobrych dzieci...  :wink: :lol:

renia

Też tak sądziłam, ale cytowałeś mój post to wolałam się upewnić... :lol: 8)

renia

Cytat: admin w 2012-08-16, 20:13:00
...internetowi fanatycy lovegarbowi od diety LC!  :D

Ale oni chcą tylko dokładnie zgłębić tajniki wiedzy... :roll:  8)

administ

:lol:
Powodzenia w czytaniu Dr-a Kwaśniewskiego w takim razie im życzę...  :D

renia

Już i tak prawie nie mają żadnych "argumentów" przeciw...tamto forum robi się już praktycznie prooptymalne.. :roll:  :wink:

renia

Cytat: admin w 2012-08-16, 20:21:38
:lol:
Powodzenia w czytaniu Dr-a Kwaśniewskiego w takim razie im życzę...  :D

No ja bym jeszcze im Biblię dołożyła - nie zawadzi... 8)

RafałS

Z tej glukozy to jednak dobrze sobie pobudować trochę, żeby nie wyglądać jak urwany z choinki, zagubiony między tucz...  :wink:

administ

Można, ale w takim przypadku tłuszczu pokarmowego nie wolno jeść zbyt dużo!
Podstawową zasadą poprawnego odżywiania jest: nie mieszać paliw.
Albo się je węglowodany, albo tłuszcze. Ile, czego, jak i dla kogo, dokładnie opisał Dr Kwaśniewki, więc nie będę wyjaśniał.

Bo Dieta Optymalna - choć najlepszy sposób odżywiania, nie jest obowiązkowa:D

RafałS

Ale jak się nie miesza paliw to się podejrzanie wygląda w tym dziwnym świecie z tendencją "nadymania".  :lol:

administ

Jeśli się kto nad tym zastanawia, to strasznie zakompleksiony musi być, bo świat przeważnie nie zwraca uwagi na takie sprawy.  :wink: :lol:

RafałS

Cytat: admin w 2012-08-16, 21:18:47
Jeśli się kto nad tym zastanawia, to strasznie zakompleksiony musi być, bo świat przeważnie nie zwraca uwagi na takie sprawy.  :wink: :lol:
Ja to dziś zauważyłem że wielu się nad tym zastanawia. Zastanowiło mnie to.  :oops:  :roll:  :oops:  :roll:
:)

administ

To żaden problem. Jak tylko zachorują na jakąś poważniejszą chorobę, może też być urojona, to zaraz im przejdzie.  :wink:  :D
A ciało, choć to tylko nosiciel rozumu, to należy o nie dbać, aby jak najdłużej w zdrowiu nosiło.  :wink:

RafałS

Roztropnym bycie lepsze niż tycie.  :D

administ

Cytat: admin w 2012-08-16, 16:51:32
I zajadać po 10g węglowodanów na kg nmc, a będzie wynik...  :mrgreen:

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=32 - już czterdzieści lat minęło od tej publikacji, a i tak zostaje niezrozumiałe.  :lol:
Dr Kwaśniewski trafnie przewidział przyszłość...  8)

PS
u przeżuwaczy liczy się zupełnie inaczej niż u wszystko i mięsożernych, ale nie jest to przydatne na co dzień, więc nie trzeba wiedzieć.  8)

MariuszM

Cytat: admin w 2012-08-17, 08:44:55

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=32 - już czterdzieści lat minęło od tej publikacji, a i tak zostaje niezrozumiałe.  :lol:

PS
u przeżuwaczy liczy się zupełnie inaczej niż u wszystko i mięsożernych, ale nie jest to przydatne na co dzień, więc nie trzeba wiedzieć.  8)
Ci daja/dawli 'rade'  :D
dieta okinawska vs japonska

www.4.bp.blogspot.com/_9mNHNOMqaqM/TFGDVw-hqHI/AAAAAAAADFQ/Cg8YTXpHJwg/s1600/OkinawanDiet1.jpg
1:9:0,3

renia

Cytat: admin w 2012-08-17, 08:44:55

PS

Bardzo mądry i rzeczowy artykuł - jak wszystkie Doktora. Moglibyśmy już dawno być potęgą gospodarczą, ekonomiczną i intelektualno-naukową. Moglibyśmy być zdrowym i bogatym narodem, gdyby choć paru myślących decydentów było....   

administ

Mądrość tego tekstu polega na tym, że zawsze będzie aktualny, niezależnie od głupot wypowiadanych przez "autorytety" dietetyczne.
Ale czy można się było spodziewać, że aż tak zgłupieją w US?
70% populacji z otyłością i nadwagą! Żadna gospodarka tego nie wytrzyma.  :?

PS
I nie jest to wina McDonalda, bo ta paszarnia istnieje już od 1940r., ani Coca-Coli, bo ci propagatorzy narkotyków działają od końca XIXw.!
To tylko wina utraty instynktu u mas i rozumu u rządzących.  8)
Bo jedni i drudzy słuchają "expertów"  :lol:

renia

A kogo słuchają "eksperci"... :roll: tych, którzy im płacą?