Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Jedzenie kości

Zaczęty przez mati474, 2007-01-19, 18:57:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

Jaki kanoniczny oldŻOskólowy tydzień się kroi
w związku z dzisiejszym zakupem masła w promocji.

Odważyłem się bo dzisiejszy test jądrowyB17
nie wykazał objawów rozpady, czyli wszystko gra.

A w tym temacie, bo zeszły tydzień oparłem
na rosołach 24 godzinnych "nad świeczką",
bardzo dobry pomysł, ale wystarczy.

http://s18.postimg.org/5raxf7b1l/image.png
(http://s18.postimg.org/5raxf7b1l/image.png)

Gavroche

Dzisiaj w japońskiej restauracji jadłem ramen, czyli zupę na kościach wieprzowych, z takimż mięsem i warzywami, żółtkami i pastą sezamową.
Pyyycha, zjadłem dwie spore miski (podagra!). :D
Kości to wartościowe żarełko:
http://mobile.fatsecret.com/calories-nutrition/generic/pork-neck-bones-cooked?showFacts=True

Blackend

Wywar na kościach, to pewniak jako udana podstawa do zup.  :D

Baciey

Cytat: toanMleko świetnie wypłukuje z kości wapń i inne minerały, o czym wiadomo z praktyki od dawna :D, choć nauka uparcie zaleca produkty mleczne. U "mleczno-jogurtowego pokolenia" w jednej ze szkół stwierdzono na 400 dzieci - tylko trzy przypadki z wpisem - "zdrowy ortopedycznie", o czym informował alarmująco dwa dni temu Teleeksperss.
NA CZTERYSTA DZIECI - trójka zdrowych. Zaiste osiągnięcia nauki są zadziwiające :shock: :lol: :lol: :lol:

PS

Do "szkodliwych mlecznych" nie zalicza się w DO : twarogów, serów, śmietanki, śmietany, masła - czyli produktów z mleka, w których uzyskuje się koncentrację białka i tłuszczu mlecznego.

Szkodliwość i wypłukiwanie wapnia wiąże się ze stosunkiem fosforu do wapnia?


administ

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/mleko-mamy-najzdrowsze-na-świecie/ar-AAuDTTk?ocid=spartanntp - tym zaś odbiło!  :shock:
Humana jest dla osesków ludzkich, a prosiąt i cieląt Lonolac.
Tak szczerze, to dzieci też można tym drugim preparatem spasać, bo znacznie taniej wychodzi.  8)

Gavroche

Albo piór. ;)
https://kopalniawiedzy.pl/kurze-piora-keratyna-kazeina-suplementacja-sucha-masa-miesniowa-Steve-Stannard,29420
Hydrolizowana mączka z piór od dawna jest składnikiem pasz dla zwierząt. :D
Co skłania ludzi? Dobrobyt?


Zyon

Work Buy Consume Die

RafałS

Wpiórkaobrastalność.   :wink:

administ

Wystarczy "odkryć" w piórze cokolwiek i "wmówić", że ...  8)
Przerobić na "suplementacyjną tabletkę", a będą płacić i wpieprzać, jak olej w kapsułkach, choć w markecie jest duuuużo taniej to samo we flaszkach.  :lol:

Zyon

Moze to w ramach walki z produkcja smieci :D Wszystko da sie przerobic na jedzenie, moze plastikowe butelki i reklamowki tez nagle okaza sie cennym zrodlem protein :D
Work Buy Consume Die

renia

 :lol: Nawet bym się nie zdziwiła... 8)
Zmielone drobno, może by działały lepiej niż błonnik na przeczyszczenie... :roll:

administ

Ale błonnik jest na zatkanie, jak pakuły do zlewu.  8)

renia

A niby ma "wymiatać"... 8) :lol: (o te pakuły musiałam się wujka pytać 8))

administ

Ale on "wymiata" tylko teoretycznie, bo tak sobie życzą "naukowcy".  8)

renia

Wiem, że zjadany w większych ilościach powoduje wzdęcia, bo jest niestrawny i zmniejsza przyswajalność witamin i minerałów... :roll:

administ

Właśnie dlatego jest "polecany". Może również powodować stany zapalne jelit przez drażnienie enterocytów, a stąd prosta droga do (nieszczelności jelit! ;)) choroby Leśniewskiego-Crohna, której przyczyna jest "nieznana".  8)
Ale to tylko moje zdanie - jakby co.  ;)

vvv

Cytat: admin w 2019-01-15, 17:27:52
przyczyna jest "nieznana".  8)

Chemia spożywcza jest nieznana, w zasadzie znana, ale to temat tabu bo jak można nie jeść produktów przetworzonych przemysłowo, to takie nie PKB-owe i antycywilizacyjne.
:shock: :wink:

administ

Ale choroba opisana po raz pierwszy w 1904r. gdy jeszcze o żadnym "E-coś tam" świat nie słyszał.  8)
"Chemią", "wyjałowieniem", "toksynami" i innymi pierdołami, jak wcześniej genami nie da się wszystkiego złego "wytłumaczyć"!