Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Ocipienie globalne, to jest dopiero kasiora - fantastyczny podatek z którego ludziska w ogóle sobie sprawy nie zdają, bo elektrownie płacą. ;)

kelin211

Niestety ciemnemu ludowi wszystko sie wcisnie

Blackend

Ale jak to sprytnie nazwali "uprawnienia do emisji CO2", coś jak "składka ZUS", która nie jest składką.  :lol:
Gdzieś mi jeszcze mignęło przed oczami, że mają jeszcze wprowadzić podatek węglowy, który dla niepoznaki będzie wliczony w koszty benzyny.  8)

RafałS

Można można bo eletorat pisoski i tak podatków nie płaci (bo nie wie) więc to tamci zapłacą pewnie. :-/

Blackend

Dokładnie.  :lol:
Pojęcia takie jak PIT i VAT są dla pisfanatyków kompletnie abstrakcyjne.  8)

A tutaj wyliczanka ile polskich podatników kosztuje ocipienie globalne.  8)
https://www.money.pl/gospodarka/zaplacimy-w-sklepach-kolejne-miliardy-na-co2-rekordy-cen-praw-do-emisji-6403898943629441a.html

Zofia

Cytat: RafałS w 2019-08-24, 10:24:46
Można można bo eletorat pisoski i tak podatków nie płaci (bo nie wie) więc to tamci zapłacą pewnie. :-/
Czyli "zdrowiej" mniej wiedzieć? :?

Blackend

W tym przypadku lepiej wiedzieć i nie wpuszczać się w maliny, że walka z ocipieniem globalnym za cudze pieniądze jest dla wspólnego dobra - bo nie jest.  8)

admin

Ale teraz płuca świata płoną, to za prawo do emisji można dźwignąć... ;)

Blackend

Jasne, każdy pretekst jest dobry.  :lol:
Docelowo mają do 100 euro za tonę podwyższyć.  8)

admin

Ale tona to tona, powinni do 1000 euro dojść, bo będzie łatwiej liczyć na kilogramy. ;)

Dasna

Cytat: madre w 2019-08-23, 12:03:51
Nieeee - łatwo powiedzieć wiśta wio, trudniej zaśpiewać.
https://www.youtube.com/watch?v=RqSbRQwSwCM

Zawsze lubiłam tę piosenkę . :D

Blackend

Cytat: admin w 2019-08-24, 19:56:16
Ale tona to tona, powinni do 1000 euro dojść, bo będzie łatwiej liczyć na kilogramy. ;)

Jasne i tak elektrownie płacą. ;)

admin

RafałS

Niedoplusowany rekord lata. 2 stopnie C wcześnie z rana.  :o

admin

Ale nie ma wiatru, to odczuwalna podskoczyła.  :D

Blackend

Tu było  osiem koma dwa najniżej, ale za to teraz jest przyjemne dziewięć koma pięć. ;)

madre

Jesiennie się zrobiło. Chyba z sześć liści spadło ostatnio z drzewa. Ale może być, że ja źle policzyłem?  :?

Jarek

Nie wprowadzaj w błąd, policz jeszcze raz :lol:

admin