Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

Cytat: renia w 2015-04-30, 22:20:01
Jeszcze trochę i zima będzie... 8)
Jeszcze miesiąc i trzy tygodnie i dzień zacznie się skracać,
będzie za późno by się urodzić na wiosnę w tym roku.
:wink:

administ

To też jakaś pociecha, dla tych, co dożyją... ;)

vvv

Faktycznie drzewniej się liczyło ilość przeżytych wiosen.
Widać przednówek było najtrudniej przeżyć.
:?

administ

Między październikiem, a kwietniem, ze wskazaniem na marzec, statystycznie najwięcej wymarć przypada w ostatnich dekadach...  :?
Czyli "oby do wiosny"... ;)

vvv

Dawniej z głodu, czy obecnie z przeżarcia.
:?

Blackend

Na Kasprowym też jeszcze, ale samemu mi się nie chce.  8)

RafałS

Ehh lato się porobiło :-) . W lasku na ten przykład ciepło i parno. A i liści gaciągu się pojadło  :lol: ...No dobra, pół liścia czosnku niedźwiedziowego i co potem? Jakie później liście znaleźć? Bo te się chwila i moment będą zwijać.  :wink:  :)


RafałS

Jednak nic z tego nie będzie. Za dużo zapasów trzeba na zimę.  :wink:

administ

Cytat: Gavroche w 2015-05-05, 19:58:08
http://www.luczaj.com/jadalne.htm

Świetne - godne propagowania wśród tych, co ich na mięso nie stać.  :D
Tylko po kolejkach w mięsnym widać, że naród solidnie odżywiony...  8) ;)

Gavroche

Takie informacje należy zbierać i zachowywać, bo nie wiadomo kiedy III wojenka nam zepsuje cywilizację... :D
A wtedy bezpańskie psy i ślimaki będą rarytasem. ;)

administ

Szczury się łatwo hoduje...  8) ;)

Gavroche

Jakieś straszne wiatry się do Polski zbliżają... :D

Dasna

W Wierchojańsku + 10 st C, :shock: w Ojmiakonie +4 st.C.  8) Hm?
Myślałam, że bardziej marzną.  :mrgreen:

renia

Pewnie już klimę włączają... :roll: :wink:

administ

Wystarczy, jak onuce zdejmą... ;)

Jarek

Przeżracie to nowoczesna forma biesiadowania,ale to tylko dla zdrowych ludzi .

RafałS

Dziś na leśnych zajęciach 2 "naleśniki" (nie berety  :lol:) z masła i sera, doprawione liściami gaciongu. Tzn. koniczynek (3-listnych).  :wink:

Gavroche

Dobre!
To był "zajęczy szczaw" czy prawdziwa koniczyna? :D

renia

Jeśli liście gaciongu :roll: to chyba figowe...