Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Z deszczu zawsze trzeba się cieszyć, bo zapobiega płonięciu planety! ;)

RafałS

Takiego lipca życzyłem.  8)
Acz straszą znów tym genueńskim i alertami.

Blackend

Lipiec był najbardziej deszczowym miesiącem w Polsce i jak na złość nic się nie zmieniło. ;)

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-07-09, 20:57:00Lipiec był najbardziej deszczowym miesiącem w Polsce i jak na złość nic się nie zmieniło. ;)
Deszczowo tak. Temperaturowo zaś już jest chłodniej. Na deszczach właściwie mi nie zależało, tyle żeby nie było suszy. A fanaberie takie odkąd tu zawęzili chodnik wraz z drzewkami, co klimat robiły nieco i to na rzecz asfaltu niestety. A było to dawno temu...  8)

Zyon

U mnie leje i wieje, czy super sie dzieje  8)
Work Buy Consume Die

admin

A tu lato muminków - cisza, spokój w pogodzie... ;)

Dasna

A w Wierchojańsku + 22 st.C i nie pada. W Ojmiakonie + 17 st. C , ale tez nie pada.

Jak oni tam po tym lodzie teraz chodzą? A czy podlewają?

Blackend

+17 u nich, to można mówić o ociepleniu globalnym. ;)

RafałS

Ponad 30C, ale małe płukanie zmieszczone bo skopali mi miejsce po powodzi (jak zwykle). Za to "jak w życiu"  :lol:  bez rozgrzewki, a nawet z... chłodzeniem wstępnym bo gorunc różnica potencjałów. Taka wprawka-wyprawka.  8)

admin

A dziś jest "upał", bo aż +21 o tej porze, a winno być minus trzy... ;)  :lol:  :lol:  :lol:

Blackend

+21 w środku lipca, to anomalia, dlatego trzeba wprowadzić ETS2 i zaraz wszystkim się polepszy. ;)

RafałS

admin

A tu spokojne +25, ale mapy czerwone! ;)

RafałS

Cytat: admin w 2025-07-22, 17:03:52A tu spokojne +25, ale mapy czerwone! ;)
Wczoraj burza z oberwaniem chmury wyłapana + naturalna myjnia rowerowa  :lol: . Dziś klimat+ i trochę pomocy przy odbudowie pepików po powodzi. Tak że klimat++ przy okazji.  8)

RafałS

Dramat umysłowy trwa. Trochę popadało i już płynie... Tak się odbywa "udrażnianie, prostowanie, odwadnianie, regulowanie" itd. Dalej wodnej fizyki ni w ząb nie łapią. Szybka susza - szybka powódź bo wody się nie spuszcza jak leci, a należy zatrzymywać w terenie. Proste a niedostępne dla spłukanych umysłów.
Czesi też... Parę metrów dalej mają wyżej położone pastwiska i masę terenów. Nie zamienią miejscami (domy - na pastwiska. Pastwiska - w dół, bliżej rzeki + pas zieleni). Będą się w kółko odbudowywać na starym, do następnej spłuczki. Jak u klasyka - nie poprawią, wedle tego samego schematu jak u zwierząt. :-|

RafałS

Z rana 12C. Właściwie wyborny lipiec, jak na życzenie  8) . Wyjątkowo chłodny, jak czerwiec i maj również. Jak to ostatnio w tym "ociepleniu"...

admin

Ale przecież jest "ocieplenie klimatu".  :lol:
Jak Kaczyński wysłuchał moją wypowiedź na ten temat w pl1tv i powiedział, że to chała, argumentując jak w mojej wypowiedzi, to się po nim "eksperci" przelecieli, że "głupoty gada"...  :lol:  :lol:  :lol:
Proponuję podatek od zużytego osobniczo tlenu, bo to jest główne źródło powstawania co2 przecież!  :D

Blackend

Wysuszyć oceany i zamknąć wulkany, innej rady nie ma. ;)

RafałS

Cytat: admin w 2025-07-30, 12:09:00Ale przecież jest "ocieplenie klimatu".  :lol:
Jak Kaczyński wysłuchał moją wypowiedź na ten temat w pl1tv i powiedział, że to chała, argumentując jak w mojej wypowiedzi, to się po nim "eksperci" przelecieli, że "głupoty gada"...  :lol:  :lol:  :lol:
Proponuję podatek od zużytego osobniczo tlenu, bo to jest główne źródło powstawania co2 przecież!  :D
A to trzeba czekać/wybierać pisiowych oni dobrze wciskają taką siermięgę banko-korpo (vide opłaty emisyjne co2 w rachunkach za prąd) i nadal mają elektorat, któremu mało skopania (jak na memie).
Platforma zaś nie anuluje z tego nic bo to dorobek banko-korpo. 8)

Blackend

Platfusy przyjęły wszystko z dobrodziejstwem inwentarza.  8)
Ale jak by trzeba było jeszcze docisnąć lud pracujący miast i wsi, to tylko Dobra Zmiana i Naczelnik oczywiście!  :lol: