forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-05-06, 20:58:00

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
661014 wiadomości w 4059 wątkach; wysłane przez 28 użytkowników
Najnowszy użytkownik: t0mat0
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SZYNKA PIECZONA.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: SZYNKA PIECZONA.  (Przeczytany 2603 razy)
MORGANO
Gość


Email
SZYNKA PIECZONA.
« : 2007-03-16, 00:09:22 »

SZYNKA  PIECZONA.

Składniki.
2000 g szynki surowej bez kości,
100g smalcu
10 goździków, skórka starta z połowy cytryny, sól
1 cytryna i natka pietruszki do przybrania.

SposĂłb przygotowania.
Szynkę posolić, uformować, obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie, naszpikować goździkami, dodać smalec i piec około 2 godzin w piekarniku na grzanym do temperatury 180 stopni C, do zrumienienia. Podlewać wodą a potem sosem powstałym, z pieczenia. Pod koniec pieczenia posypać mięso skórką cytrynową. Gotową szynkę pokroić w plastry i przybrać cytryną oraz natką pietruszki. Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub na zimno z ostrymi sosami i fasolką szparagową

Ogółem 1600g B-T-W  253,6 – 443,2 -0,0  / 5010 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 15,9 – 27,7 – 0,0 /310 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 23,8 – 41,6 – 0,0  / 470 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 1,7 : 0,0
B+T/150g-65,3g

Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 17 zapytaniami.