MORGANO
Gość
|
FASZEROWANE PIECZARKI.
SkĹadniki. 500 g duĹźych pieczarek, 100g masĹa, 100g cytryna / 1 szt / 3 zÄ
bki czosnku, natka pietruszki, sĂłl, pieprz
SposĂłb przygotowania. Pieczarki umyÄ. OddzieliÄ kapelusze od nóşek. Kapelusze grzybĂłw nacieraÄ przepoĹowionÄ
cytrynÄ
, aĹź zbielejÄ
. Nóşki i dwa kapelusze drobno posiekaÄ, skropiÄ sokiem. z cytryny, doprawiÄ solÄ
i pieprzem. Posiekane pieczarki smaĹźyÄ na maĹle przez piÄÄ minut do odparowania wody. Czosnek i natkÄ pietruszki drobno posiekaÄ i dodaÄ do grzybĂłw. Kapelusze pieczarek na faszerowaÄ przygotowanym nadzieniem i zapiekaÄ w naczyniu Ĺźaroodpornym przez 15 minut w temperaturze 180°C. PodawaÄ z grzankami.
OgĂłĹem 500G B-T-W 14,4 – 83,5 – 14,5 /867/ kalorii / 100 gram produktu B-T-W 2,2 – 12,8 – 2,2 /133 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 3,3 – 19,3 – 3,3 /200 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 5,8 : 1,0
|