forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-05-14, 05:13:14

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
661396 wiadomości w 4060 wątkach; wysłane przez 30 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Maciej PW
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  FASZEROWANE PIECZARKI.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: FASZEROWANE PIECZARKI.  (Przeczytany 3117 razy)
MORGANO
Gość


Email
FASZEROWANE PIECZARKI.
« : 2006-11-28, 08:20:28 »

FASZEROWANE PIECZARKI.

Składniki.
500 g duĹźych pieczarek,
100g  masła,
100g cytryna  / 1 szt /
3 ząbki czosnku, natka pietruszki, sól, pieprz

SposĂłb przygotowania.
Pieczarki umyć. Oddzielić kapelusze od nóżek. Kapelusze grzybów nacierać przepołowioną cytryną, aż zbieleją. Nóżki i dwa kapelusze drobno posiekać, skropić sokiem. z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Posiekane pieczarki smażyć na maśle przez pięć minut do odparowania wody. Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekać i dodać do grzybów. Kapelusze pieczarek na faszerować przygotowanym nadzieniem i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez 15 minut w temperaturze 180°C. Podawać z grzankami.

Ogółem 500G B-T-W  14,4 – 83,5 – 14,5 /867/ kalorii /
100 gram produktu B-T-W  2,2 – 12,8 – 2,2 /133 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W  3,3 – 19,3 – 3,3 /200 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 5,8 : 1,0


Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 19 zapytaniami.