forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-29, 09:15:43

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669827 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  FASZEROWANE PIECZARKI.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: FASZEROWANE PIECZARKI.  (Przeczytany 3347 razy)
MORGANO
Go


Email
FASZEROWANE PIECZARKI.
« : 2006-11-28, 08:20:28 »

FASZEROWANE PIECZARKI.

Składniki.
500 g dużych pieczarek,
100g  masła,
100g cytryna  / 1 szt /
3 ząbki czosnku, natka pietruszki, sól, pieprz

Sposób przygotowania.
Pieczarki umyć. Oddzielić kapelusze od nóżek. Kapelusze grzybów nacierać przepołowioną cytryną, aż zbieleją. Nóżki i dwa kapelusze drobno posiekać, skropić sokiem. z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Posiekane pieczarki smażyć na maśle przez pięć minut do odparowania wody. Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekać i dodać do grzybów. Kapelusze pieczarek na faszerować przygotowanym nadzieniem i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez 15 minut w temperaturze 180°C. Podawać z grzankami.

Ogółem 500G B-T-W  14,4 – 83,5 – 14,5 /867/ kalorii /
100 gram produktu B-T-W  2,2 – 12,8 – 2,2 /133 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W  3,3 – 19,3 – 3,3 /200 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 5,8 : 1,0


Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.057 sekund z 18 zapytaniami.