forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-05-12, 22:13:39

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
661356 wiadomoci w 4060 wtkach; wysane przez 30 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Maciej PW
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Rolada z kurczaka
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] 2 3 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Rolada z kurczaka  (Przeczytany 19186 razy)
Teresa Stachurska
Go


Email
Rolada z kurczaka
« : 2010-10-03, 18:43:08 »

Nic wielkiego, a rzadko warta realizacji. Niemniej podaję ze względu na farsz.

Oto on:

- odkrojne kawałki kurzęciny zemleć z ćwierć kg wątroby wieprzowej (!),
- dodać 1 jajko i parę żółtek,
- dodać łyżkę bułki tartej,
- dodać posiekaną drobno natkę pietruszki,
- doprawić wg uznania

Płat mięsa z kurczaka
- posmarować nadzieniem jak wyżej
- oraz posypać łyżeczką żelatyny,
- zwinąć,
- spiąć wykałaczkami
- i upiec przykryte folią w temp. 180 oC. Czas około 1,5 godziny.


Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #1 : 2010-10-03, 18:50:58 »

Dobre...
Kaczka lub gęś nadają się do tego przepisu.
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70682


Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #2 : 2010-10-03, 18:51:27 »

Płat mięsa.. to znaczy pierś z kurczaka? Chyba najlepsza byłaby ze skórą, żeby mięso tak się nie wysuszyło..
Zapisane

Zonia
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #3 : 2010-10-03, 20:01:58 »


- oraz posypać łyżeczką żelatyny,


Czemu to służy?
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #4 : 2010-10-03, 21:08:49 »


- oraz posypać łyżeczką żelatyny,


Czemu to służy?


Jak najbardziej kondycji rolady Smile 


Reniu, cały kurczt, po wyluzowaniu, czy jakoś tak, kości. W książkach kucharskich są przepisy na przygotowanie kurczaka do rolady.

Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #5 : 2010-10-03, 21:10:14 »

całego kurczaka, oczywiście  Laughing 
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70682


Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #6 : 2010-10-03, 21:32:10 »

To to jest bardzo pracochłonne.. Confused Już kombinuję jak to przerobić, żeby było łatwiej?.. Rolling Eyes
Zapisane

Radzio
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #7 : 2010-10-03, 21:47:54 »

Tak przy okazji kurczaków.
Wiecie, że farsz do oryginalnego kotleta de volaille to masło ............................... i wtedy jest optymalne i oryginalnie. Wink Very Happy Very Happy Very Happy
Zapisane
Zonia
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #8 : 2010-10-03, 22:26:06 »

Tak przy okazji kurczaków.
Wiecie, że farsz do oryginalnego kotleta de volaille to masło ............................... i wtedy jest optymalne i oryginalnie. Wink Very Happy Very Happy Very Happy

A wiemy, wiemy...jeszcze przed byciem optymalną  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70682


Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #9 : 2010-10-04, 07:40:36 »

Teraz się dziwię jak ja kiedyś mogłam te de volaille uwielbiać.. Shocked Mad
Zapisane

Zonia
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #10 : 2010-10-04, 08:44:51 »

Teraz się dziwię jak ja kiedyś mogłam te de volaille uwielbiać.. Shocked Mad

A teraz dlaczego ich już nie uwielbiasz?
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70682


Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #11 : 2010-10-04, 08:58:21 »

W ogóle mam jakąś awersję do kurczaków.. Mad Czasami kupię udka, bo dzieciaki chcą, ale widzę, że już tak za nimi nie przepadają jak dawniej..Mnie ta sama świadomość jak te kurczaki są hodowane, w jakich warunkach, czym karmione i faszerowane.. Mad to mnie odrzuca..Poza tym mięso z kurczaka jest strasznie suche i bezsmakowe..Lubię taką kurę wiejską..
Zapisane

Zonia
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #12 : 2010-10-04, 09:22:14 »

W ogóle mam jakąś awersję do kurczaków.. Mad Czasami kupię udka, bo dzieciaki chcą, ale widzę, że już tak za nimi nie przepadają jak dawniej..Mnie ta sama świadomość jak te kurczaki są hodowane, w jakich warunkach, czym karmione i faszerowane.. Mad to mnie odrzuca..Poza tym mięso z kurczaka jest strasznie suche i bezsmakowe..Lubię taką kurę wiejską..

Czasami robię devolaje ze schabu Laughing
Zapisane
WojciechS
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #13 : 2010-10-04, 09:28:35 »

- doprawić wg uznania

Proponuję stosowną dawkę gałki muszkatołowej, to doskonały naturalny dopalacz...
Poprawia humor i działa jak Domestos, bez skutków ubocznych.
A głupiutkie dzieci się trują jakimiś "butaprenami", bo brak im wiedzy.  Confused
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70682


Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #14 : 2010-10-04, 09:56:48 »


Czasami robię devolaje ze schabu Laughing

A nie są za twarde? Ja miałam niedawna zrobione zrazy z karkówki. Niezłe.. Very Happy
Zapisane

Mari
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #15 : 2010-10-04, 11:48:00 »

Tak przy okazji kurczaków.
Wiecie, że farsz do oryginalnego kotleta de volaille to masło ............................... i wtedy jest optymalne i oryginalnie. Wink Very Happy Very Happy Very Happy

Poproszę o szczegóły a może zacznie mi znowu smakować ....bo tak jak Renia nie lubię ...jest dla mnie za suchy . 
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #16 : 2010-10-04, 11:54:43 »

Reniu, rolada z kury będzie lepsza od tej z kurczaka, ew. piec należy ją dłużej. A gałka muszkatołowa nadaje się do wszystkiego Smile 
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70682


Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #17 : 2010-10-04, 12:53:45 »


Postaram się o jakąś pticę z targowiska.. Very Happy
Zapisane

Zonia
Go


Email
Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #18 : 2010-10-04, 13:08:21 »

Tak przy okazji kurczaków.
Wiecie, że farsz do oryginalnego kotleta de volaille to masło ............................... i wtedy jest optymalne i oryginalnie. Wink Very Happy Very Happy Very Happy

Poproszę o szczegóły a może zacznie mi znowu smakować ....bo tak jak Renia nie lubię ...jest dla mnie za suchy . 

Na jednego devolaja 1 łyżka masła i koperek lub pietruszka (zielone, posiekana), lepiej smakuje z koperkiem.
Ze schabu trzeba dłużej dusić, ale też jest smacznie Smile
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70682


Odp: Rolada z kurczaka
« Odpowiedz #19 : 2010-10-04, 13:19:33 »

Dzięki  Very Happy - wypróbuję. Jeszcze mięso mocniej utłukę, niż do zwykłego schabowego..Chyba karkówka też by mogła być.. Rolling Eyes
Zapisane

Strony: [1] 2 3 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 19 zapytaniami.