forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-26, 19:04:34

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669769 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Cappucino z cukinii
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Cappucino z cukinii  (Przeczytany 3098 razy)
adampio
Gość


Email
Cappucino z cukinii
« : 2008-12-12, 13:45:47 »

Pascal z "po prostu gotuj" podal taki fajny przepis na


Cappuccino z cukinii
1 kostka rosołu warzywnego Knorr
30 gr posiekanych ząbków czosnku
100 gr posiekane cebule
1 łyżeczka startego imbiru
1 kg cukinii pokrojonej w kostkę
100 gr cytryna z zalewy pokrojona w kostkę
75 g startego parmezanu
300 ml śmietany 36%
1 łyżka posiekanej bazylii
pieprz, sĂłl
1. Zagotuj 1 litr wody. Wrzuć 2 kostki Rosołu warzywnego Knorr. Wymieszaj i gotuj minutę.
2. Rozgrzej oliwę w garnku, dodaj czosnek, cebulę i imbir, smaż 5 minut. Dodaj cukinię i posól, smaż 2 minuty. Dodaj cytrynę i smaż jeszcze minutę. Zalej bulionem i gotuj bez przykrycia aż cukinia będzie miękka. Dodaj 100 ml śmietany i połowę sera. Zmiksuj zupę i dopraw pieprzem i solą. Ponownie zagotuj.
3. Ubij resztę śmietany. Zupę nałóż do szklanek, na wierzchu ułóż chmurkę ubitej smietany

Calej potrawy 1605 gr

BTW 1: 2,9 : 1,35
B: 43
T : 127
W : 58
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.02 sekund z 18 zapytaniami.