Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Cappucino z cukinii (Przeczytany 3096 razy)
|
adampio
Gość
|
Pascal z "po prostu gotuj" podal taki fajny przepis na
Cappuccino z cukinii 1 kostka rosoĹu warzywnego Knorr 30 gr posiekanych zÄ
bkĂłw czosnku 100 gr posiekane cebule 1 ĹyĹźeczka startego imbiru 1 kg cukinii pokrojonej w kostkÄ 100 gr cytryna z zalewy pokrojona w kostkÄ 75 g startego parmezanu 300 ml Ĺmietany 36% 1 ĹyĹźka posiekanej bazylii pieprz, sĂłl 1. Zagotuj 1 litr wody. WrzuÄ 2 kostki RosoĹu warzywnego Knorr. Wymieszaj i gotuj minutÄ. 2. Rozgrzej oliwÄ w garnku, dodaj czosnek, cebulÄ i imbir, smaĹź 5 minut. Dodaj cukiniÄ i posĂłl, smaĹź 2 minuty. Dodaj cytrynÄ i smaĹź jeszcze minutÄ. Zalej bulionem i gotuj bez przykrycia aĹź cukinia bÄdzie miÄkka. Dodaj 100 ml Ĺmietany i poĹowÄ sera. Zmiksuj zupÄ i dopraw pieprzem i solÄ
. Ponownie zagotuj. 3. Ubij resztÄ Ĺmietany. ZupÄ naĹóş do szklanek, na wierzchu uĹóş chmurkÄ ubitej smietany
Calej potrawy 1605 gr
BTW 1: 2,9 : 1,35 B: 43 T : 127 W : 58
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|