Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: WITAM WSZYSTKICH (Przeczytany 5664 razy)
|
miecia
Go
|
WITAM mam maly problem ,niewiem jak mam sobie obliczyc sobie ile powinnam zjesc bialka,tluszczu i weglowodanöw,mam ooooooo,az sie boje napisac 152 wzrostu a moja kochana waga to tylko93kg,jezeli ktos mi moze to prosze o pomoc,dziekuje miecia
|
|
|
|
|
|
|
mateoosh12
Go
|
Podaj wiek, wykonywany zawód, aktywność fizyczną.
152cm wzrostu -> Twoja "należna" waga to 49-57 kg
Dzienne zapotrzebowanie:
Białko: 50-57 g Tłuszcze: 125-142 g Węglowodany: 40-45 g
Powyższe czytaj następująco: -jeżeli B(iałko) 50, to T(łuszcze): 125, W(ęglowodany): 40 -jeżeli B(iałko) 57, to T(łuszcze): 142, W(ęglowodany): 45
Rozbieżności wynikają z tego, że po pewnym czasie sama stwierdzisz które z powyższych bardziej pasuje Twojemu organizmowi. Zacznij od wyższych wartości. + reszta zaleceń z książki ma być przestrzegana w 100%.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Witam, Masz chwilkę, to kliknij na link poniżej i przeczytaj, może coś wyłapiesz dla siebie. Pozdrawiam i życzę powodzenia, Adam
|
|
|
|
|
|
|
miecia
Go
|
Dziekuje za szybka odpowiedz,niewiem jednak co zrobic czy zaczac tak sie odzywiac ,boje sie aby nie przytyc.Mam 36 lat i organizm möj jest juz zmeczony pröbami odchudzania.Staram uprawiac sie codziennie jakis sport,rower dlugie spacery,taniec.
|
|
|
|
|
|
|
Flawia
Go
|
a przeczytałaś dokładnie jakąś książkę J. Kwaśniewskiego ? Po przeczytaniu powinnaś przestać się bać
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|