Autor
|
Wątek: Wino (Przeczytany 160100 razy)
|
Kryanna
Gość
|
|
Odp: Wino
« Odpowiedz #100 : 2016-10-17, 11:20:44 » |
|
Takie jak on nie zrobisz.  To zawodowiec. Ale na poczÄstunek sÄ
siadki pewnie siÄ nada.  Zawodowiec?! MĂłj ma ponad 40 lat doĹwiadczenia - i przedtem terminowanie u Ojca. I swoje, z dobrych ĹşrĂłdeĹ owoce. Zawodowcom z siarkowanym winem mĂłwiÄ - nie!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomości: 26728
|
|
Odp: Wino
« Odpowiedz #102 : 2021-08-01, 19:57:46 » |
|
"Nie masz wina nad wÄgrzyna" - Tokay nie ma sobie rĂłwnych, no chyba, Ĺźe "rozlewany" w Polsce - ale nawet taki sikacz zachowuje swĂłj aromat. Nie polecam jednak takiego marnowania trunku, jak i nie polecam trunkĂłw wcale, no chyba, Ĺźe w celach suplementacyjnych - w takim przypadku ma to uzasadnienie naukowe.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
|
Odp: Wino
« Odpowiedz #103 : 2021-08-01, 20:19:34 » |
|
Jeszcze moĹźna badaÄ zawartoĹÄ cukru w cukrze, dla dobra nauki oczywiĹcie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomości: 26728
|
|
Odp: Wino
« Odpowiedz #104 : 2021-08-01, 21:10:45 » |
|
To podstawa fermentacji...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomości: 26728
|
|
Odp: Wino
« Odpowiedz #106 : 2021-08-02, 19:24:18 » |
|
ZwiozĹem z WÄgier kilka naprawdÄ drogich butelek tokaju, delektujemy siÄ z mojÄ
MisiÄ
po 100g kaĹźdego wieczora...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|