|
Radomiak
Go
|
Coś tam iskrzy....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To porządna drona - chodzi o udźwig.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
Teraz takie rowery, z tego samego materiału co puszka piwa bez piwa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
z linka powyżej ... Badanie naukowców z Oxford Martin School i Nourield Department of Population Health skupiło się na optymalnym poziomie opodatkowania czerwonego i przetworzonego mięsa w 149 regionach świata. Okazało się, że w krajach o wysokich dochodach czerwone mięso musiałoby być droższe o 20 proc., a przetworzone (np. bekon, kiełbasy) ponad dwukrotnie, aby pokryć koszty zdrowotne, związane z ich spożyciem.
Światowa Organizacja Zdrowia uznaje wołowinę, jagnięcinę i wieprzowinę za rakotwórcze po spożyciu w postaci przetworzonej i prawdopodobnie także nieprzetworzonej. Ponadto te trzy rodzaje mięsa zwiększają ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej, udaru mózgu i cukrzycy typu 2. Szacuje się, że w 2020 roku w wyniku spożycia mięsa czerwonego i przetworzonego zginie 2,4 miliona osób. Opieka zdrowotna dla tych, które przez nie zachorują będzie kosztować 285 miliardów dolarów. Uznaję prawdopodobnie objawy socjopatii zorganizowanej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
To już nie jest ignorancja... A potem się okaże, że to jest mylne myślenie konsumentów, tak jak to jest teraz z margaryną. "Naukowcy" nie ponoszą żadnych konsekwencji swoich manipulacji. Są na usługach korporacji i tak "śpiewają jak im zagrają"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Marudzisz o tej sprawiedliwości, a robisz podobnie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
Napisałbym dzicz, ale pewnie obraziłbym dzicz, gdzie kwitnie gospodarka zrównoważona. "Odkrywamy łowcę. Ten naturalny instynkt, który jest wdrukowany w nasze geny" - opowiada o zachowaniu konsumentów w dni takie, jak Black Friday neurobiolog Paweł Boguszewski z Instytutu Biologii Doświadczalnej im. Nenckiego PAN. "Kupujemy, ponieważ nasz mózg jest tworem, który ma nam nie zapewnić dobra, tylko ma nam zapewnić przeżycie. "Do przeżycia potrzebujemy zasobu. W związku z tym naturalnie chcemy dążyć do posiadania czegoś więcej, a jeżeli jeszcze jest to umiejętnie podsycone, to wtedy rzeczywiście zaczynamy odczuwać wręcz fizyczną potrzebę kupienia czegoś bądź niestracenia okazji" - tłumaczy obłęd jaki często ogarnia konsumentów, naukowiec.https://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/popoludniowa-rozmowa/news-neurobiolog-o-zachowaniu-w-black-friday-odkrywamy-w-sobie-lo,nId,2691926
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Chętnie zobaczyłbym autko tego naukowca, dacze za miastem i dom - bez tej informacji jest dla mnie niewiarygodny.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Instynkt stadny szympansów wyjaśnia to zagadnienie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|